Smlouva na dobu určitou x těhotenství x pracovní nesch.?

hormoni
13. čer 2016

Ahoj,
ráda bych se informovala ohledně situace, ve které se teď nacházím...
Dne 1.7.2015 jsem nastoupila do zaměstnání na HPP, kde mi byla dána smlouva na dobu určitou - 1 rok - a končí tedy 30.6.2016.
V únoru letošního roku jsem otěhotněla (termín porodu je stanoven na 6.11.2016) s tím, že jsem od 9.5.2016 musela ze zdravotních důvodů nastoupit pracovní neschopnost - rizikové těhotenství.
Ráda bych se dozvěděla, co mám dělat po ukončení smlouvy - počítám, že pracovní neschopnost tuto smlouvu neprodlužuje. Musím se hlásit na úřad práce? Nebo stačí to, že jsem na neschopence? Kdo za mě bude platit povinné pojištění? Kdo mi bude vyplácet dávky? Kam nosit lístky na peníze? Stará se o toto zaměstnavatel? A dále bych se ráda informovala, zda budu mít nárok na mateřskou i rodičovskou a co musím udělat pro jejich vyřízení?
Předem moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den vám všem

xpila
13. čer 2016

1. Pracovní neschopnost smlouvu neprodlužuje, tak jako tak ti skončí 30. 6. 2016.
2. Po dobu pracovní neschopnosti se nikam nehlásíš. Na ÚP se hlásí ti, co hledají práci, což ty nejsi. Navíc by tě tam ani v době PN nemohli registrovat.
3. Zdravotní pojištění za tebe bude platit stát, sociální neplatí nikdy (ani ty).
4. Neschopenku ti i nadále vyplácí sociálka, lístky na peníze i nadále nosíš bývalému zaměstnavateli.
5. Nárok na mateřskou máš, jelikož na ní nastoupíš v ochranné lhůtě po skončení zaměstnání. Doktor ti dá žádost, kterou dáš zaměstnavateli. Ten ji doplní a odešle na sociálku, o nic víc se nestaráš.
6. Cca měsíc před koncem mateřské budeš žádat o rodičovský příspěvek. Nejdříve potřebuješ potvrzení ze sociálky, s tím pak společně se žádostí o RP půjdeš na úřad práce.