Smlouva na neurčito, odstupné, dohoda o ukončení

janinka0809
24. čer 2016

Dobrý den, 😉 potřebuji poradit.

Mám smlouvu na dobu neurčitou která trvá od 1.9.2015, jelikož jsem otěhotněla, mám odpracováno půl roku, od 1.3. 2016 jsem nastoupila na nemocenskou. Pracovala jsem jako obsluha čerpací stanice a nesměla jsem dělat noční. Po oznámení v únoru zaměstnavateli o těhotenství, ve mě viděl zrádkyni co jde marodit a chtěl abych podepsala dohodu o ukončení prac. pom. bez odstupného. Chci se zeptat mám vůbec nárok na odstupné? Nechci se kvůli němu nervovat, na začátku těhu to bylo strašné, nechtěla jsem s ním mluvit, a byla jsem rozhodnutá že nic nepodepíši. vždy jsem jen odevzdala lístek na peníze a rychle pryč, takže bych to i podepsala, abych měla klid, řekl že pumpu stejně prodá a že se nebudu mít kam vrátit, že mě nechce vést v evidenci 3 roky. Mám ještě 3 dny dovolené za leden, únor/16, které si budu vybírat 8.,11.,12.7.2016 před nástupem na mateřskou 6 týdnů před porodem (25.8.2016) a PN mi končí 7.7.2016, snad mi některá poradí.

Děkuji mockrát. 🙂

myjusiatko
25. čer 2016

@janinka0809 a vubec neres jeho chovani. Proste plnis zakon. 🙂

janinka0809
autor
9. črc 2016

Holky musím vám všem poděkovat za to že jste mi dodali odvahu a nenechala jsem se odbít.
Poslala jsem poštou do práce list o ukončení nemocenské k 7.7. a žádost o MD ke dni 13.7.
šéf mi dnes volal jak to, že jsem nepřijela do práce podepsat dohodu, a že mi teda neschvaluje 3 dny dovolené, (pátek, pondělí, úterý) vůbec mě nenapadlo se bránit že by mi gyndařka napsala ty tři dny nemocenskou :D a ať se dostavím v pondělí do práce :D 6 týdnů před porodem, docela jsem se nasmála :D přitom měl ode mě vypsanou dovolenku. Prý mi to chtěl udělat naschvál. Má výborné chování :D
S tím, že dohodu nepodepíši a že od něho už nic nepotřebuji jsme hovor ukončili, firma dál bude v provozu, jen se mnou nebude počítat, prý mi bude dělat peklo, když po rodičáku nastoupím, já stejně budu hledat lepší práci v blízkosti bydliště 😝

myjusiatko
9. črc 2016

@janinka0809 tak to mam radost. 🙂

myjusiatko
9. črc 2016

Jo a co ta tvoje dovolena navic?

janinka0809
autor
9. črc 2016

@myjusiatko to jsem zatim neřešila, ale pozadam o ni mezi MD a RD :D nenecham mu to, odstupny at si sežere kdyžtak, ukončime pomer vlastne než pujdu do prace..