Spolehlivý přivýdělek, máte zkušenost?

evcamonca
10. zář 2017

Maminky, vím, že už proběhla spousta diskuzí, ALE pořád přemýšlím, jak v dnešní době ušetřit. Ceny jdou neustále nahoru. Já na MD, hypotéka, chceme další dítě. Uvažuji o přivýdělku. Na internetu koluje spousta zaručených manuálních prací na doma - plnění obálek, kompletování propisek, ale vše je bohužel jen letadlo, které tahá z lidí peníze.
Máte tedy některá z vás zkušenost s opravdu spolehlivým přivýdělkem (ne avon, dedra a podobné)? Kterým směrem se dát? A máte zároveň tipy na čem ještě ušetřit?

j.a.n.i
10. zář 2017

@evcamonca Musíš se dát tím směrem, ve kterém něco umíš a kde tedy můžeš něco nabídnout...

beetlejuice1666
10. zář 2017

@evcamonca tezko radit, pokud nevime, co umis 😉 Da se delat ucetnictvi, umeni (talent je ale zaklad, nesmi chybet), doucovani, hlidami psu, uklidy. Pripadne, pokud nedelas ve fabrice ci treba laborce, muzes po domluve z domova delat i svou puvodni praci.

malinkaelinka
11. zář 2017

Z domova bych to viděla na práci na počítači- překlady, korektury, psaní článků, správa webu... nebo vyrábění něčeho, známá je sestřička a na mateřské začala hackovat všechno možné a už se jí to tak rozjelo, že se k původní práci asi nevrátí... a šetření? Já jsem aktuálně nezamestnana, s manželem stavíme dům... strašně moc se dá ušetřit na jídle, dokud jsem chodila do práce, chodili jsme oba na obědy, k tomu různé kupované svačiny... teď denně vařím a za jídlo utratime snad polovinu... a fakt nekupuju žádné hnusy typu junior a nevarim špagety s kečupem - luštěniny, obiloviny, zelenina, maso od řezníka -v dobré kvalitě za slušné peníze, hodně vařím hutné polévky (zelna, čočkova, dynova)... rostou houby, z těch se dá taky připravit spousta jídel. Nekupovat blbosti - sladkosti, slané pochutiny, atd. Ušetřit se dá i na kosmetice a obecně drogerii - nedám dopustit na DMKO a jejich výrobky, za pár kornu hodně muziky.

evcamonca
autor
11. zář 2017

Mám VS technického směru, doučuji matematiku, ale chtěla bych něco co nebude na úkor děti, abych se mohla věnovat jim.

filija
11. zář 2017

kupovat vetsi baleni potravin drogerie, nekupovat knihy, ale chodit do knihovny, oblečeni se da poridat v sekaci, pekné značkové, nemyslím žadné hruzy, ... ja doucuji, když dcerka spí.

evcamonca
autor
11. zář 2017

@filija také jsem přes léto doučovala když syn od 10h spal, ale teď jak začala škola tak žáci můžou až odpo, což už malej nespí, pak chodí až 7-8 večer

belleelle
11. zář 2017

@evcamonca ja pracuji vikendy, kdy manzel hlida. Max nejakych 62 hod mesicne, v nemocnici. A penize dost slusne.
Internet a pc, sice jsi doma, ale stejne dite pri sve praci odbudes.

evcamonca
autor
11. zář 2017

@belleelle mám na mysli něco, co mohu dělat po večerech, kdy dítě spí😉

belleelle
12. zář 2017

@evcamonca pocitej s tim, ze prubeh dne se ti bude u ditete menit. I narocnost pece.

evcamonca
autor
12. zář 2017

@belleelle malýmu je rok, tak myslím že už režim celkem máme

belleelle
12. zář 2017

@evcamonca bude se to posunovat, az ti bude spat jen po obede. Uvidis.
Ale myslela jsem tim, ze postupne bude vyzadovat, aby ses s nim ucila nove veci apod. Ono kazdy vecer neni stejny.
Po vecer muzes doma delat i kosmetiky, masaze, liceni, nehty, pedikuru... kurzy na to se ti neztrati. Muzes sit, neco vyrabet, chodit predcvicovat, psat diplomky za penize...

marketka_m
18. říj 2019

Můžete zkusit tiande... kamarádka to zkusila.. kdybych měla čas jdu do toho taky... žasnu jak rychle se to rozvijí.. jinak kdybyste některá chtěly, stačí říct, řeknu kámošce at vás přidá do jejich facebookové skupiny - kde si lze načíst informace o produktech

jarmilka951
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
jarmilka951
Autor odpověď smazal
Zobraz