Stále nemám výpověď. Mám ještě nárok na čerpání dovolené?

dada134
1. čer 2009

Ahoj holky,opět se na vás obracím,už jsem tu psala několik dotazů a vždy jste super poradili.
Jsem učitelka,teď s dvojčátky na mateřské(narodila se 1.2.09), smlouvu jsem měla do června loňského roku,ale to jsem nastoupila na nemocenskou (těhu), bylo mi řečeno,že až se mimča narodí,že mám čekat výpověď, ta zatím nikde. Mám v tomto případě nárok na čerpávní dovolené nebo už jsem nezaměstnaná tím,že už je červen dávno pryč 😒 Příští týden jedu do školy ukázat dvojčátka,tak nevím,jestli se na tu dovolenou mám ptát, abych nevypadala jak blbec 😨 Díky moc za odpovědi, sand jsem to napsala jasně, když tak doplním.

bashka
1. čer 2009

dada, 56tt? To neveriiiiiiim 😕

alexandra
1. čer 2009

Na MR, ani RD Ti nemozu dat vypoved len tak, vid zakonnik prace. Takze si stale v zamestnaneckom pomere.

dada134
autor
1. čer 2009

bashka, kdyby jsi to nenapsala,tak bych si toho ani nevšimla 😀 Díky za upozornění, já jsem na to zapomněla 😖

bashka
1. čer 2009

dada 😉 kraaasne deticky mas 😵

gapa
1. čer 2009

dada,
na Sk je to tak, že v prípade prac.pomeru na dobu určitú prac.pomer končí uplynutím dohodnutej doby (bez ohladu na tehotenstvo, PN ...), ak sa nedohodli na pokračovaní prac.zmluvy.
Ak nebol takýto prac.pomer ukončený uplynutím dohodnutej doby, tak sa stáva z tohto prac.pomeru prac.pomer na dobu neurčitú.

No a prac.pomer na dobu neurčitú nemožno ukončiť so ženou na MD ani na rodič.dovolenke, iba ak by sa firma alebo jej časť rušila alebo premiestnovala.

No ale toto platí u nás, tak neviem ako je to presne v čr.

A ozaj velmi pekné bábätká máte. A kopec radosti 🙂

editah222
2. čer 2009

Dada, řekla bych že u nás je to stejné jak píše Gapa. Pracovní poměr ti byl ukončenl (nebo měl být ukončen) dnem jaký jsi měla napsaný ve smlouvě, to že jsi byla na nemocenské nemá na nic vliv. Jen ti dál zaměstnavatel proplácel neschopenku.