Ukončení neschopenky o víkendu. Jde to?

2. lis 2019

Dobrý večer,
Jsem po zákroku s nohou a chtěla bych ukončit neschopenku. S lékařem jsem se bavila a říkal, že se dá i neschopenka ukončit tři dny zpětně. Což by bylo nejlepší abych si odzkoušela, zda už to zvládnu anebo nikoli. Jediné co nevím je, zda se neschopenka může zpětně ukončit i o víkendu např. dnes.
Pracuji i o víkendu a tak bych si to ráda zkusila zítra, kdy ve firmě není vedení, což by bylo nejlepší že bych si mohla ve chvílích volna sednout.
Nevíte někdo jestli to jde?

jituli84
2. lis 2019

No já to znám pouze tak, že lze uschopnit tři dny dopředu. Jako nemyslím si, že lze si jen vyzkoušet, že to zvladnete a popřípadě zase zustat doma. nechci vám do toho rejpat, ale nebylo by lepší se pořádně doléčit?

jituli84
2. lis 2019

a nevim jak to chodí u vás, ale já když dojdu do práce, automaticky musím předložit ukončenou neschopnost

autor
2. lis 2019

@jituli84 s nadřízeným jsem o tom mluvila a nemá s tím problém. Kdyby to nebylo dobré, tak nikde nebude psané, že jsem tam byla. A aby to bylo 100% vyléčené tak bych na neschopence musela ještě být x týdnů a to skutečně nemohu. Doktor říkal, že bude nejlepší když to zkusím, že 8hodin bych s největší pravděpodobností zvládla, ale u 12cti si není jistý

jituli84
2. lis 2019

No hold vždycky musíte vědět sama, stav nohy se muže zlepšit , ale i zhoršit. Však pokud ste takhle domluvená jak s lekařem tak s doktorem, tak to zkuste. U mého doktora by mi to neprošlo.

similenka
2. lis 2019

Mně gynekolog ukoncoval zpětně neschopenku v pondělí k neděli.

lenoulinkaa
3. lis 2019

On ti ji může ukončit v pondělí. Když půjdeš k doktorovi ráno a pak hned do práce, tak se na V. díl označí, že si poslední den nemoci odpracovala a nehrotila bych to zpětným ukončováním.

rosetatto
3. lis 2019

DPN lze ukončit pouze tři dny dopředu ne zpětně...

jituli84
3. lis 2019

@rosetatto No když to tady tak čtu asi jak kterej doktor, muj dr by to třeba nedělal.

rosetatto
3. lis 2019

@jituli84 tak to ale bylo dle zákona špatně a následně mu to bylo dáno k opravě 😉 chybně vystavené ukončení neprojde systémem

jituli84
3. lis 2019

@rosetatto aha, jak říkám, muj dr to nikdy takhle nedělá.

rosetatto
3. lis 2019

@jituli84 chápu 😊 ale je to špatně

autor
3. lis 2019

Děkuji všem za odpovědi. Do práce jsem nakonec nešla a zítra si ji půjdu řádně ukončit(tak snad to bude dobrý) 🙂

jituli84
3. lis 2019

Budu vám držet palce , aby ste to na nohou vydržela 🙂

autor
3. lis 2019

@jituli84 děkuji

veroniqess
10. čer 2020

Jestli jste v práci kamarádi, pak by vám snad umožnili v případě, že není kam jinam přeřadit, být doma za 100 % dle zákoníku práce. Co se týče dotazu, jít na neschopenku a přerušit ji na dovolenou a zase se na ni vrátit, to si myslím, že neprojde. Ale na neschopence budete mít hodně omezení a bídný peníze, tedy předpokládám, že u krav žádné velké peníze, aby 60 % bylo slušných, nemáte.