Ve 3. měsíci stále zvracím

katty90
28. bře 2018

Čaute holky, jsem na konci 3ho měsíce a potřeovala bych radu. Pořád mě bolí hlava a stále zvracím jen ucítím nepříjmený zápach. Nemáte nějakou radu na to co s tím mám dělat? K lékaři se mi moc nechce, protže to bude určitě nějaká prkotina :(.

pavca1982
28. bře 2018

Přecitlivělost je v těhotenství normální.Někdo to má od začátku až dokonce a někomu to odezní třeba v druhém či třetím trimestru.

hanih
28. bře 2018

@katty90 Na hlavu nevím. Já si brala panadol, ale mě za celé těhotenství bolela asi tak dvakrát, tak nevím, jak je to s častým užíváním. Na nevolnost mi pomáhala zázvorová lízátka Gravipop (dají se koupit v lékárně). Nevolnosti jsou v těhotenství normální. S tou hlavou nevím, možná bych toho doktora přeci jen zkusila. Nevím, jak piješ, ale v těhotenství a při kojení se doporučuje pít víc, tak jestli ti třeba nechybí voda, nebo jestli nemáš nízký tlak...

iv_ka12
28. bře 2018

Na hlavu si vem paralen, mě pomohla i půlka paralenu ( neurolog mi řekl, že v těhu můžu jen paralen,ale že kdyby nezabíral, že si mlžu vzít i dva naráz.. ale půlka vždy zabrala 🙂 a na zvracení ti bohužel neporadím,ale asi se snažit to přežít, určitě kdyby to neodeznělo tak běž k doktorovi, mohlo by to být vážnější a dali by ti kapačky třeba 🙂

katty90
autor
28. bře 2018

@pavca1982 @iv_ka12 @hanih
Holky, děkuji moc radu. Doufám že to rychle odezní, je to trochu nepříjemné, když Vás bolí pořád hlava a do toho zvracíte 😒 . Lékař mi říkal že mám nízky tlak už dávno, tak je to možná způsobené i tím. A v jakém jste už měsíci vy? 😲🤰

iv_ka12
28. bře 2018

@katty90 já příští týden začínám 7., hrozně to letí :D

priefi
28. bře 2018

Pokud je bolest z hlavy z vuni, tak nevim, ale pokud vseobecne, je treba hodne pit a protahovat si krcni pater. Ja mela bolavou hlavu hodne casto, pitny rezim jsem trochu flakala a navic mam odjakziva problemy s krcni pateri a pateri jako takovou, takze mi pomahala jen prevence.

Nevolnosti, pokud si to muzes dovolit, pozadej osoby, kterou jsou v Tvem castem tesnem kontaktu, zda by mohly trochu omezit vonavky, nebo at se od Tebe drzi trosku dal. Vyhybej se autum s vonkami a jinym prostorum, kde jsou vonky, pripadne pozadej o odstraneni vonek. Po ruce mej rohlik, aby sis mohla behem celeho dne prikusovat, mi pak pomohla treba i kosticka kindercokoladky, nebo jine cokolady (jen kostka, jinak to jde zpet), pak pomahaji lizatka (to cucani + cukr). V pripade, ze musis zastavit zvraceni, je super ledova voda, jako prvni pomoc i ledova cocacola, ale jen male mnozstvi a musi byt vybublinkovana. Behem dne trochu matoveho caje. Vydrz devce 😊 snad Ti to brzy prejde. Ja to mela od pulky 1.trimestru do 3.trimestru, ve tretim se to trochu uklidnilo, ale zase kdyz jsem neco snedla, hned me palela zaha a pokud jsem snedla vic, slo to zase zpet, v noci na paleni zahy jsem si davala trochu ledove vincentky, mohla by mozna pomoci i na nevolnosti. Jinak behem dne vice x jist male a lehke porce.

katty90
autor
28. bře 2018

@iv_ka12 Teeda😲 tak ať je miminko zdravé a nechaly jste si říct co budete mít? Jestli holčičku nebo kluka🙈

@priefi s tím rohlíkem je to dobrý nápad děkuji🙂.

iv_ka12
28. bře 2018

@katty90 Jojo, budeme mít holčičku, i když po 1. screeningu nám řekli kluka, tak po 2. říkali, že kluk z toho nebude a na echu srdíčka potvrdili holčičku :D a kdy ty jdeš na screening?

hanih
28. bře 2018

@katty90 Držím palce, ať to brzy odezní 🙂 Já už to mám skoro za sebou - za týden mám termín, takže už si to naše prtě brzy pochovám 🙂

jana_toula
28. bře 2018

Jinak z homeopatik na bolest hlavy, pokud to není vyloženě klasická migréna, můžeš Belladona 9ch, v dávkování 5kulicek vycucat a jak to zacne polevovat, tak časové rozestupy zvětšovat. Nemá to sice tak rychlý nástup jako Paralen,ale ehu homeopatika můžeš bez problémů. Můžeš to brát i třeba delší dobu.

katty90
autor
28. bře 2018

@iv_ka12 a jméno pro hočičku už maš? UŽ jsem byla v 11tt a čekáme kluka👶

@hanih hodně štětí ať je miminko zdravé🙂

@jana_toula Moc děkuji za radu homeopatika mě taky napdaly, ale nevěděla jsem jestli to nějak neublíží miminku. 🙂

iv_ka12
28. bře 2018

@katty90 No já jsem byla ráda, že jsme nic moc nekupovali po te první genetice :D Jméno máme,ale nikomu neříkáme🤐😉 a vy?

katty90
autor
28. bře 2018

@iv_ka12 To ti věřím :D Já právě budu nakupovat až tedkom, kdy vím že budeme mít malého. Malej se bude jmenovat po tatínkovi Honzík.

iv_ka12
28. bře 2018

@katty90 no nam taky rikala na 1.screeningu kluk a nakonec z toho bude holka :D tak snad vam to taky na druhym nezmeni :D Honzik je hezke jmeno 🙂

martaskaaa
1. dub 2018

Ahoj, me tyhle stavy přešly az kdyz jsem se preklopila do 2.trimestru. Ty lizatka mi moc nepomahala a paralen můžeš jen klasiku 500, zkoušej to treba po pulce jestli se to zlepší. Tlak mam taky nizky. Bohužel se jinak ničím nedá pomoci 😫

maritina
13. kvě 2018

Paralen ber opatrne,prochazi placentou a poskozuje jatra.To,co uvadeji jako max davku pro dospeleho,muze miminko ohrozit i na zivote.Pokud dojde k predavkovani,neda se miminko zachranit,protoze antidotum placentou neprochazi.Takze max.1-2tablety denne.

zelenaesmolda
13. kvě 2018

Ja bych bolesti hlavy nepodcenovala,nevis co je jejich pricinou a muze to byt cokoliv,radsi si k doktorovi zajdi,od toho tady jsou ne?Zkusila bych zacit brat horcik a vic pit,oboje muze zpusobovat bolesti hlavy.

calvac
13. kvě 2018

@katty90 ja jsem vice pila a jinak taky za me lizatka Gravipop z lekarny.

kepu
13. kvě 2018

@zelenaesmolda magnosolv je top 😊

zelenaesmolda
13. kvě 2018

@kepu ja si kupuju normalne tabletky horcik,je dulezite se taky divat kolik % doporucene denni davky jedna tableta ma

katty90
autor
28. kvě 2018

@zelenaesmolda Moc děkuji za radu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru