Vyplácení mateřské od MSSZ Brno, přišla vám už?

verdos
10. pro 2013

Mám takový dotaz. Jsem na mateřské - teda, žádala jsem o ni. Podklady (formuláře) jsem dávala zaměstnavateli v říjnu, ten je prý 30.10. odesílal na MSSZ Brno. Nástup na mateřskou jsem si dávala od 1.11. tzn. nyní na začátku prosince už by mi měla přijít první výplata PPM, ale zatím se tak nestalo. Dívala jsem se na účet a před cca rokem a půl mi tehdejší mateřská chodila kolem 7. dne v daném měsíci. Dneska je 10.12. a zatím mi nic nepřišlo. Tak bych se ráda zeptala těch, kteří mají mateřskou vyplácenou od MSSZ Brno, zda už jim mateřská za listopad přišla (a já mám začít panikařit) nebo zda teď peníze chodí nějak později než loni. Psala jsem jim na MSSZ email, ale zatím je bez odezvy (mobilní signál je u nás bohužel velmi nestabilní až nulový, takže proto email). Čekám totiž i na potvrzený formulář pro ÚP (protože jsem tam pobírala RP, jehož pobírání jsem kvůli přechodu na PPM musela zastavit). Tak prosím o info tady, ať třeba nepanikařím zbytečně. Díky.

glimmer
10. pro 2013

Já když jsem přecházela z RP opět na PPM ... tak mi mateřská přišla první měsíc až kolem 20. a následující měsíce vždy kolem 7. Ještě bych počkala, i když chápu, že vyšší peníze se před svátky dost hodí. 😉

eliska_z
10. pro 2013

Mně tento měsíc přišla mateřská od MSSZ Brno už 5.12. Koukala jsem, kdy mi přišla za první měsíc, a to bylo 10. následujícího měsíce. Ale šla jsem normálně ze zaměstnání a bylo to k 25. v měsíci ne k 1. jako to máš ty.