Výpověď v průběhu MD. Z čeho by se počítala mateřská?

bohunka85
19. lis 2010

Potřebuju radu holky.Včera jsem byla v práci,vyřizovat nástup zpět.Pro ty,které nevíte,1/2 měla zůstat s Kubíkem doma a já zpět do práce.Jenže jsem se včera dozvěděla od mé nadřízené,že nej řešení pro mě je,když dám výpověď.Tak mám pár otázek.Zajdu si je ověřit i na sociálku,ale víc hlav,víc ví
1)Do Kubikovo 2.narozenin plánujeme 2.mimi.Z jaké částky se mi bude počítat výše mateřské,když budu vlastně nezaměstnaná?
2)Jak dlouho musí zaměstnavatel držer prac.pozici?
3)Jak dlouho musí zaměstnavatel držet místo?
4)Z jaké částky by se mi počítala podpora,kdybych do té doby nenašla práci?
Díky

j.a.n.i
19. lis 2010

1) Když budeš nezaměstnaná, tak na mateřskou nebudeš mít nárok, měla bys 4 letý rodičák hned od porodu.
2) Pracovní pozice se drří po dobu PPM, tj. těch 28 týdnů.
3) Místo do 3 let věku dítka (pokud tedy nemáš smlouvu na dobu určitou, ta k příslušnému datu skončí).
4) Nechápu otázku.

petule246
19. lis 2010

přiznám se, že absolutně nechápu, proč by pro tebe měla být nej vlastní výpověď ... neznám tvoji situaci, ale já bych se spíš přikláněla k tomu, počkat si na výpověď od zaměstnavatele a s tím spojené odstupné ... pokud máš dobu určitou na 1/2 roku, pak zas nemusíš dávat výpověď ... jak ti nadřízená zdůvodnila tu výpověď z tvé strany?

bohunka85
autor
20. lis 2010

Nu,dali mi 3 možnosti.1)buď se vrátit zpět od 01/11 a budu mít o 1 plat.třídu menší plat.2)vrátit se od 01/11 zpět a nižší pracovní pozice.3)výpověď dohodou.Ale jak tak poslouchám názory ostatních,tak to asi dopadne takto.
Zůstanu s prckem doma já,najdu si nějakou brigádu.Manža zůstane v prácci.Můj zaměstnavatel mi musí držet místo a až se po 2.mimi vrátím zpět do práce,tak mě může vyhodit,ale odstupné mi dá tak,jako tak.

j.a.n.i
20. lis 2010

@bohunka85 Počkej, ale pokud se dohodnete na ukončení práce, tak už ti žádné místo držet nemusí a u druhého mimi nebudeš mít nárok na mateřskou a ani se po něm nebudeš nikam vracet, o odstupném ani nemluvím... nějak se v tom tvém plánu ztrácím.

bohunka85
autor
20. lis 2010

Tak znovu? 🙂
Zůstanu tedy doma na 2 roky.Budu pobírat rodičák.David zůstane v práci.Tudíž mi musí držet místo.A nemůžou vyhodit.Do 2 let - snad - bude mít Kubík sourozence a já budu doma další 3 roky 🙂 Pak se vrátím do práce.Možná si mě nechají,možná mě vyhodí.Pokud ano,tak mi to odstupný musí dát tak jako tak. Tzn.,že žádnou vypověď teď podepisovat nebudu. 😉

j.a.n.i
20. lis 2010

@bohunka85 🙂 už to chápu... já si nějak blbě spojila tu větu "tak to dopadne asi takto" s tou možností 3)... nedošlo mi, že to patří k tomu následující... neumím číst 😕

bohunka85
autor
20. lis 2010

@j.a.n.i 😉