Výpověď ve zkušební době během pracovní neschopnosti

desdemona003
24. črc 2018

Snad mi tady někdo poradíte. Je možné podat zaměstnavateli výpověď během pracovní neschopnosti?Myslím tím podat výpověď ve zkušební době s tím,že dále budu pokračovat na nemocenské .Když dávky nemocenské teď už mi chodí z ČSSZ Vlastně by jsem jen lístek na peníze posílala na příslušnou ČSSZ?

lenoulinkaa
24. črc 2018

@desdemona003 ano, je to možné.

betelgeuzz
24. črc 2018

ale pokud jsi ve zkušební době, nedáváš výpověď, ale ukončuješ poměr ve zkušební době.

desdemona003
autor
24. črc 2018

@betelgeuzz
Děkuji za odpověď. Čili napíšu,že ukončuji poměr ve zkušební době. Když k poslednímu červenci,tak to znamená,že lístek na peníze odevzdám v práci a od příštího měsíce ho budu odevzdávat na ČSSZ.Stejně se tam nechci vrátit a teď mne ještě čeká operace tak by jsem to tam měla ráda z krku.Penize snad budu brát stejné.

priefi
24. črc 2018

@desdemona003 ve zkusebce nedavss vypoved, ale zruseni. A ano je to mozne. Zamestnavatel je limitovan prvnimi 14ti dny, ale pak muze, zamestnanec muze kdykoli. A listek na penize muzes na ossz, ale i pres zamestnavatele. Kazdopadne, pokud budes chtit pres ossz, ukonceni dpn musis pres zamestnavatele.

desdemona003
autor
24. črc 2018

@priefi promiň,že jsem tak natvrdlá,ale poslední věc prosím Tě. K poslednímu červenci skončím prac. poměr a pracovní neschopnost ukončím cca v půlce října,tak ten poslední papír neschopenky pošlu zaměstnavateli?S nima totiž není domluva protože mi tvrdí,že v žádném případě nemůžu skončit v době prac.neschopnosti ,ale vzhledem k tomu že mi už dvakrát během neschopnosti poslali výplatu si myslím že tam tomu moc nerozumí 🐲

priefi
24. črc 2018

@desdemona003 presne tak. A kdybys chtela, tak i ty bile papirky tam muzes stale posilat, jestli chces, jestli nechces, informuj je, ze si to budes na ossz posilat sama a jak dpn ukoncis, mela bys to poslat i jim. Pokud ale mas obavy, ze neco podelaji, muzes si udelat kopii dokumentu a poslat kopii dodatecne na ossz, pokud to podelaji. A muzes zrusit pracovni pomer ve zkusebce. Oni by byli limitovani, ale Ty ne. Pletou si prava a povinosti zamestnavatele se zamestnancem.