Výpověď ze zaměstnání - kdo musí podepsat?

lamiaaa
20. zář 2017

Zdravím, prosím, je tu někdo, kdo se vyzná v pracovním právu?
Kdosi mi říkal, že když chci dát výpověď, tak to nemusí být přímo vedoucí, kdo mi jí musí podepsat, prý stačí kterýkoliv zaměstnanec (adekvátní, samozřejmě že ne třeba uklízečka, pokud jsem na vyšší pozici)...jde mi o to, že můj vedoucí je těžko k zastižení, byla by výpověď platná, když by mi jí podepsal kolega? S tím, že vedoucí by o tom samozřejmě věděl a souhlasil....

j.a.n.i
20. zář 2017

@lamiaaa Výpověď ti nemusí podepsat nikdo, ty ji musíš pouze prokazatelně doručit zaměstnavateli... tedy buď poslat poštou nebo by ti její převzetí měl potvrdit ten, kdo u Vás dělá poštu (a zapsat ji do došlé pošty, pokud to tak máte)

kovalcice
20. zář 2017

@lamiaaa Třeba na personálním jsou stále a tam jsem ji také podepisovala

lamiaaa
autor
20. zář 2017

Je to trochu složitější: zda ji opravdu dám, se bohužel ukáže až poslední den v měsíci, a pokud ano, tak bych to ráda stihla právě ten den, protože nechci kvůli jednomu dni protahovat výpovědní lhůtu o další měsíc. Jenže ten poslední den zřejmě asi neseženu vedoucího.

janapetrvalska
20. zář 2017

Nemusi nikdo potvrzovat, predala bCg na podatelne k rukam vedouciho , a nechala vystavit potvrzeni. Kdyz davas ty vypoved, pokud chces dohodou tak to musi podepsat tvuj nadrizeny nebo nekdo s personalniho , ..

dominikaromanova
20. zář 2017

@lamiaaa,

výpověď jednostranný právní úkon, musí být písemná, jinak se k ní nepřihlíží, a musí být doručena zaměstnavateli.

Zaměstnanec může písemnosti týkající se vzniku, změn a skončení pracovněprávních vztahů předat zaměstnavateli osobně, např. odevzdáním písemnosti v podatelně, předáním bezprostředně nadřízenému vedoucímu zaměstnanci apod., nebo je může zaslat zaměstnavateli prostřednictvím držitele poštovní licence apod.

Při osobním doručení písemnosti zaměstnance nastanou účinky dnem doručení, (např. odevzdáním písemnosti v podatelně), a není rozhodné, kdy se o jejím doručení dověděl případně statutární orgán či jiný vedoucí zaměstnanec zaměstnavatele.

Pokud například zaměstnanec doručí výpověď z pracovního poměru do podatelny zaměstnavatele posledního dne kalendářního měsíce, začne běžet výpovědní doba od prvního dne následujícího kalendářního měsíce, i když se statutární orgán či jiný vedoucí zaměstnanec o tom dozví až v průběhu kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi.

brunetka11
20. zář 2017

@lamiaaa Jednoduše postačí, když výpověď předáš na sekretariátě. Vytiskni si ji ve 2 vyhotoveních.
Na tom druhém, ať se ti sekretářka podepíše a napíše datum převzetí.

roxyluca
17. dub 2020

Ahoj holky prosim o radu. Šéf mi nechce podepsat výpověď tak ji pošlu poštou na dodejku ale co když ho pošťačka nezastihne a da dopis ulozit na 15 dní. Kdy se bere dopis jako doruceny ? Den uložení ? Nebo az po těch 15 dnech? A co když si ho vyzvedne až v květnu to budu o další mesic déle v práci ? Moc děkuji za odpověďi

j.a.n.i
17. dub 2020

@roxyluca Tak předně neadresuj dopis šéfovi, ale ne firmu. A jinak za doručený se bere ve chvíli, kdy si ho mohl vyzvednout. A u vás nemá na starosti poštu nějaká sekretářka?

letalnica
17. dub 2020

@roxyluca Teď se ukládá na 30 dní 🙂

roxyluca
Autor odpověď smazal
Zobraz