Zaměstnání a konec RD a další nenavazující MD

anguly
30. lis 2017

Prosím o radu, teď v lednu mi bude končit rodičák a synovi budou začátkem ledna 3 roky. Jsem pořád zaměstnaná, ale zároveň těhotná... Na další mateřskou nastupuju nejdřív v polovině února...

Mluvila jsem v práci s personální... a ona mi říkala, že to je v poho, že mi daj neplacený volno, než půjdu na MD... Ale že jim mam napsat nějakou žádost o prodloužení rodičovské dovolené... A taky mi slíbila, že mi pošla nějaký instrukce na mail a už je to asi 14 dní a nic.

No jo, ale rodičovská dovolená jako taková je přece max. do 3 let dítěte. Takže já nevím, jestli ona taky neví jak to udělat nebo co.

Já jako úplně nechci o tu práci přijít i když je hrozně daleko, ale teď nevím, co by bylo nejlepší řešení... Od počátku tohoto těhotenství mám samé nové a nové zdravotní komplikace, takže bych klidně mohla jít i na neschopenku,... ale teď nevím, kdy nejdříve můžu nastoupit na neschopenku, když v zaměstnání mám písemně nahlášený rodičák do 9.1. 2018, ale ÚP mi řekli, že pojištěná jsem do konce ledna.
Je tady nějaká dobrá duše, která by mi poradila kdy můžu na tu neschopenku? Děkuji

absintka19
30. lis 2017

V praci: RD do 9.1.2018 a podej zadost o neplac.volno do doby nez nastoupis na MD a pote jim oznam nastup na MD a posleze i nastup na RD. RP s RD nic nema.
Ono UP nema nic s tvou RD. On vyplaci pouze RP.

Ja treba mam v praci RD na 3 roky (do 3let) ale RP do necelych 2let.

absintka19
30. lis 2017

@anguly anebo misto nepl.volna pokud ti doktor napise neschopenku to bude fin.lepsi.

barchen
30. lis 2017

@anguly Muzete pisemne pozadat o neplacene volno od 10.1.2018, na netu jsou vzory. Akorat, tady je potreba zvazit, jaky vztah mate ke svemu zamestnateli a on k Vam jelikoz v prubehu neplaceneho volna uz nejste v ochranni lhute a zamestnavatel se s Vami muze kdykoliv rozloucit. UP tim pojistenim zrejme myslel zdravotni, to ale s koncem rodicovske a nastupem do prace nema moc spolecneho.

kamste
30. lis 2017

Před několika lety jsem řešila stejný problém. Vzhledem ke zdravotním potížím jsem od konce RD (3 let prvorozené) do nástupu na novou MD byla na neschopence (jednalo se o necelý měsíc).
Další možnost je zažádat zaměstnavatele o neplacené volno po ukončení RD, ale nemusí vyhovět a nebo může ukončit pracovní poměr.

anguly
autor
30. lis 2017

Děkuju všem 🙂

@barchen To si právě říkám, že se bojím, že se se mnou rozloučí - i když mi to nepl. volno sami navrhli... Proto jsem raději chtěla jít na tu neschopenku...

@kamste Takže, chápu to dobře, že od 10.1. bych teda mohla na tu nechopenku jít?

j.a.n.i
30. lis 2017

@kamste Nemůže jen tak ukončit pracovní poměr, když je zakladatelka těhotná...

kamste
30. lis 2017

@j.a.n.i jasně - měla jsem napsat, že nemusí vyhovět žádosti o neplacené volno a tedy požadovat nástup do zaměstnání (jinak pohrozit ukončením prac. poměru)

meduzacek
7. led 2018

@kamste muzu mit take dotaz? Synovi budou 3 roky 2.5. zamestnavateli jsem po nastupu na RD hlasila, ze nastoupim do prace az v zari. Ted jsem znovu tehotna, ale porod az v zari, tudiz bych chtela pozadat zamestnavatele o neplacene volno mezi kvetnem a cervencem, nez nastoupim na MD a jestli to dobre chapu, tak kdyz mi vyhovi a neplac.volno poskytne, muze me behem te doby vyhodit? Ale kdyz mu vypoved nepodepisu a prinesu mu neschopenku, tak me vyhodit nemuze, z duvodu tehotenstvi je to tak?

kamste
7. led 2018

@meduzacek pokud se zažádá písemně o neplacené volno a zaměstnavatel vyhoví a písemně dohodu potvrdí, tak nemůže ukončit pracovní smlouvu (nemá žádný důvod).
Při dodání neschopenky zaměstnavatel rozhodně nemůže pracovní poměr ukončit, pracovní smlouva dál trvá, těhotná je doma a pobírá nemocenskou a po narození dítka (a ukončení MD) žádá zaměstnavatele o další rodičovskou dovolenou (až do 3 let věku dítka).

j.a.n.i
7. led 2018

@meduzacek Nemůže tě vyhodit pro nadbytečnost ani na neplaceném volnu ani na neschopence, těhotná si snad v obou případech, ne?

meduzacek
7. led 2018

@kamste chapu, ze me jako tehotnou nemuze vyhodit, ale nemusi mi podepsat volno a tim padem muze pozadovat nastup do prac. procesu a pak teda uz nezbyva nez ta neschopenka.... Chtela bych se prave vyhnout vychazkam... A kdyz budu mit neplac.volno, ma to nejaky vliv na vypocet PPM? Podotykam, ze v dobe volna bych stale pobirala RP

j.a.n.i
8. led 2018

@meduzacek Upřímně, pokud mu řekneš, že jsi těhotná, tak ti to neplacené volno rád dá a ještě bude skákat radostí, že nebude muset řešit úpravu práce nebo platit neschopenku... A jinak na výpočet PPM to nebude mít vliv.

blahova_andrea
8. led 2018

@anguly jsem sice jiný případ, ale také jsem momentálně na neplaceném volnu. a to na celý rok (dítě nevzali do školky). v práci mi to navrhli, ale že by rádi, abych si natáhla rodičák, aby prostě nebylo víc papírování a hlídání. já mám tím pádem dále hrazené zdravotní pojištění z titulu pobírání RP a mám klid já i zaměstnavatel. jestli pak nastoupím do práce je otázka. opět ale vzájemně už probráno. nebojím se tedy, že mi teď z ničeho nic došla výpověď. tím rd zřejmě i u tebe mysleli rp, protože mám pocit, že pokud mám neplacené volno, tak jsi prostě komplet bez pojištění, zaměstnavatel ho za tebe neodvádí a musela by sis ho platit sama. tím prodloužením rp se to pojistí. ale nestudovala jsem to, jak je to dnes. vím, že to tak bylo někdy dřív. před deseti lety jsem žádala neplacené volno, o dost kratší, ale řešilo se právě pojištění a tehdy mi zaměstnavatel sám řekl, že to nemám řešit, že to za mě odvede, když to není právě třeba ten rok, ale jen pár týdnů. pojištění se platí myslím vždy na celý měsíc.

j.a.n.i
8. led 2018

@blahova_andrea Jen doplním, že pokud dítě nechodí do školky, tak to zdravotní může hradit stát z titulu péče o dítě do 7 let, tedy by zaměstnavatel dokládat tvoje čestné prohlášení, že pečuješ o dítko a to nenavštěvuje školku na víc jak 4 hodiny denně.

blahova_andrea
8. led 2018

@j.a.n.i jj, máš pravdu. taky jsem se mohla nahlásit jako matka pečující o dítě, ale to už mi přišlo zbytečně zas komplikované, když to šlo i bez toho 🙂

j.a.n.i
8. led 2018

@blahova_andrea Tak jasně, ale ne každý ještě v tu chvíli bere rodičák, který by si mohl prodloužit... spousta lidí je naopak dost překvapená, že jim končí dříve, než mysleli.

meduzacek
8. led 2018

@j.a.n.i to si prave myslim,ze je pro nej jednodussi,neplac volno,nez neschopenka

meduzacek
8. led 2018

@blahova_andrea prave, ze RP budu pobirat do doby,nez nastoupim na MD takze nebudu muset platit nic ja ani zamestnavatel kdyz budu na neplac. volnu

mari86
8. led 2018

ahoj, na neschopenku můžeš nastoupit ihned, když ti napíše tvůj gynekolog, že jsi práce neschopná (já jsem stejný případ a také to teď řeším s mou personalistkou, s ÚP i s OSSZ....) můžeš pobírat RP a být zároveň na neschopence. mně to takto bylo řečeno na ÚP i na OSSZ. S tím nepl. volnem nevím, ale to už spíš záleží na tom, jak se domluvíš se svým zaměstnavatelem, resp. personálním. 🙂

j.a.n.i
8. led 2018

@mari86 No, nikoliv ihned, ale ve chvíli kdy skončí rodičovská dovolená... nebo ještě přesněji řečeno, ano, neschopenku může doktor vypsat ihned, podmínky (vycházky) musíš dodržovat taky ihned, ale nárok na nemocenskou máš ad okamžiku skončení rodičovské dovolené.

mari86
8. led 2018

tak mně to bylo řečeno na OSSZ jinak. v podstatě jde o to, že si maminka na RD může přivydělat, takže se jich nemocenská netýká. z hlediska toho, že rodičovský příspěvek je na dítě, kdežto nemocenská je na maminku.

blahova_andrea
8. led 2018

@mari86 ale tady nejde o souběž rp a neschopenky, ale o souběh rd a neschopenky. pleteš do sebe dvě různé věci. při rp může pobírat nemocenskou, ale nesmí být v té době na rd 😉 takže vyplácet ji neschopenkou začnou až den po třetích narozeninách dítěte

j.a.n.i
8. led 2018

@mari86 Nojo, ale to je pak těžký, když si pleteš rodičovskou dovolenou a rodičovský příspěvek...

mari86
8. led 2018

tak v tom případě se vám, holky, moc omlouvám za zmatky, já tedy řeším jiný problém..... ale mám vyřešeno, tak ať se podaří vám 😉