icon

Zkušenosti s čerpáním fondu FKSP na dovolenou?

kacenicka
30. lis 2021

Ahoj,
budeme prvně čerpat FSKP a moc se v tom neorientuju. Narazila jsem na nějakou nabídku na Sleváči: https://www.slevomat.cz/fksp. Máte někdo zkušenost? Projde mi to, i když chceme jet až na jaře?

j.a.n.i
30. lis 2021

@kacenicka A myslis, ze tady nekdo tusi jaka ma zrovna tvuj zamesznavazel pravidla pro čerpání z FKSP.

glimmer
30. lis 2021

@kacenicka u nás to možné je, ale u tvého zaměstnavatele to může být jinak ...

malinkaelinka
30. lis 2021

U manžela to nelze, musí se jet ten rok, kdy se čerpá. A vůbec má ty podmínky dost přísné, peníze pěkné ale horor ro vyčerpat 🙊 tak že se informuj u zamestnavatele.

sparkles9
30. lis 2021

@kacenicka to přece záleží, jaká pravidla má nastavena zaměstnavatel a jaká vyhláška se na tvého zaměstnavatele vztahuje. U nás lze převést prostředky na účet slevomatu a koupit zájezd příští rok, ale pak je následná kontrola. HR neporadí?

kacenicka
autor
1. pro 2021

Aha, každý to tedy má jinak, jak to tak poslouchám, nějak jsem doufala, že základ bude všude stejný. Poptám se a snad se brzy dozvím, jak to teda je.

camelinka
1. pro 2021

@kacenicka U nas to jde, ale myslim, ze zrovna akce typu slevomatu, nejdou vubec...🤔

lagerthaa
2. pro 2021

ahojky mám dotaz když jdu v dubnu na mateřskou jak je to s fksp? můžu čerpat celou částku nebo jen poměrnou část za ten rok? děkuji

lagerthaa
2. pro 2021

u nás to mají tak že musíš jet do konce března dalšího roku ale vyřídit se to musí do konce roku.

kacenicka
autor
8. pro 2021

@camelinka A proč ne?

camelinka
8. pro 2021

@kacenicka My mame vsechno trochu sejdrem 😅

sparkles9
8. pro 2021

@lagerthaa to záleží na tvém zaměstnavateli, jak máte směrnici k FKSP nastavenu, podmínky čerpání. To ti tady nikdo neporadíme...

elesse
8. pro 2021

U nas se muselo cerpat v tom roce. Ale kdyz jsem koncila, mohla jsem do konce pomeru vycerpat celou fksp. Ale je to fakt vsude jinak