Změna práce po rodičovské dovolené. Museli jste?

hezz17
24. srp 2020

Zkusim dat dotaz ještě sem, treba tak rychle nenapadne 🙂

Casto narážím na poptavky, inzeraty typu "shanim praci, abych stihala skolku" . Prijde mi dost zoufale, ze hlavni kriterium je, aby prace nezačínala v 6 a nekoncila po 17.hodine.
Musely jste po konci rodicaku menit praci? My děláme oba na smeny - fabrika a nemocnice a premyslime, kdo bude menit praci. Oba od 6, oba nocni a doma 2 male deti. Nejak se nemuzu smirit s tim, ze jsem studovala vs abych pak menila obor kvuli tomu, ze se dela od 6 😑

jitka_cv
24. srp 2020

Já měnila.

mzacikova
24. srp 2020

Já bych rozhodovala především podle toho, kdo domu nosí víc peněz.
Teda, studovala jsem, ale práci budu hledat tak, abych stíhala školku a byla se synem co nejvíc

jjasmina
24. srp 2020

Určitě budu taky měnit po rodičáku, chodila jsem krátkej/dlouhej a pochybuju, že mi někdo vyjde vstříc se směnama.

piskoteka
24. srp 2020

@hezz17 Dělala jsem v nemocnici na směny a teď taky hledám takovou práci kterou logisticky zvládnem. Manžel snad bude moct přejít na kratší úvazek, abych nemusela měnit obor. Ale i u nás je školka směrodatná, bohužel 😏

tulikiss
24. srp 2020

mam vs a praci delat nemuzu, protoze ve verejne sprave nechteji davat castecne uvazky a cely s detma nedam.

hezz17
autor
24. srp 2020

@tulikiss no, to je proste smutny, clovek x let studuje aby pak zacinal uplne odznova.

dolve
24. srp 2020

@tulikiss jsme na tom úplně stejně, ve státním naprostá neochota... zajímavé ale na to je, že někomu na stejné pozici to umožněno je a někomu ne...

tulikiss
24. srp 2020

@dolve on je problem pri nastupu, kdyz uz tam clovek je, tak se jim uz spatne odmita tu zadost.

marti89
24. srp 2020

Ten, kdo přinese domů víc peněz, je jistota pro rodinu, prozo bych práci nedoporučila měnit, zvlášť teď kolem koronaviru a kdy někteří zaměstnavatelé propouští. (Hádám, že to je partner ve fabrice.)

Nejde domluvit u jednoho prohození směny? Zrovna v nemocnicích si pořád stěžují na nedostatek personálu, tak snad by mohli zkusit hledat vyhovující řešení pro obě strany (nesmířit se jen tak s odchodem personálu), aby jeden z vás dítě odvedl do školky a druhý ho vyzvedl.

deaneira29
24. srp 2020

Taky pak budu měnit, krátký dlouhý týden už nebude možný. Mamka sice bude pomáhat jak bude moc, ale nemůžu to na ní hodit třeba denně. Tím že jsem na syna sama musím ještě víc vybírat 🤷‍♀️

j.a.n.i
24. srp 2020

@hezz17 Tak pokud děláte na směny oba, tak by mohlo jít to nastavit tak, abyste pracovali proti sobě, ne? Sice je tedy pakárna, že se málo uvidíte, ale logisticky by to mělo jít. Nebo nemáte firemní školku, některé velké nemocnice ji mají.

hezz17
autor
24. srp 2020

@j.a.n.i smeny proti sobě odmitam uz z principu veci. Manzela jsem si nevybrala, abych si s jim 10 let podavala dvere 😑 to radeji nekde vytirat.

drep
24. srp 2020

@j.a.n.i firemní školky jsou už snad v nemocnicích standard. Ale ty protisměny nepomůžou. Kdyby můj muž dělal sestru na směny, tak to znamená, že směna začíná v 6:00 (ať ráno nebo večer) a končí v 6:30 (protože předání árových pacientů trvá). Takže kdybych byla taky sestra, tak buď bych dítě musela vzít s sebou, převzít si službu (a klepat se, že teď hned nepoběžím s pacientem na ct nebo nepůjdu resuscitovat) nebo dítě předat mužovi a zase doufat, že se nezhorší pacient jemu. Naštěstí muž má jen jednu směnu týdně, jinak má ranní, ale i na to musím myslet, pokud plánuju já své služby, že nesmím mít noční na den, kdy má denní, protože my se střídáme až v sedm.

jjasmina
24. srp 2020

@hezz17 Přesně tak, ted jsem se chystala to napsat, protisměny a k čemu ? Si ani nechci představovat

lutu11
24. srp 2020

@hezz17 pokud máte oba smeny, mate v podstate stesti, protoze oba skolku dokážete vykryt. Ja práci menila, byla dojezdovo pres hodinu od domova. Ted pracuji kousek, a stíham plny. Veskera starostlivost o deti a domov je na mne. Manžel dela v nemocnici a jeho príjem bereme jako základ. Proto mi neprišlo moudre, aby zkracoval, nebo menil uvazek. Jinak u nej, v Motole vychazeji ženským po rodicaku vstric. A davaji zkracene uvazky.

sasui1
24. srp 2020

My s manzelem mame protichudne ranni/odpoledni tak aby jeden zavezl do skolky a.jeden vyzvedl...

jjasmina
24. srp 2020

@sasui1 Tak o tomhle když sme mluvili doma, tak mi řekl, že mám raději zůstat doma. Já bych osobně nechtěla mýho skoro nevidět..

sasui1
24. srp 2020

@jjasmina tak to zalezi na rozhodnuti kazde rodiny..bud oba chtejj chodit do prace a hledaji reseni nebi do prace jit musi...a taky zalezi jake jsou smeny. Jestli se dotycni nevidi vubec a nebo jen mene...

hezz17
autor
24. srp 2020

@lutu11 kdyz bude na nocni do 6 a ja pujdu na denni v 6, tak nam to stejne nepomize, prorpze ja odejdu v 5.15 a on prijde v 6.45 🤷‍♀️

1eso1
24. srp 2020

Já budu měnit práci určitě. Přestěhovala jsem se a navíc jsem dělala dvanáctky a pochybuju, že by mi někdo vyšel vstříc. Navíc jsem s dětma sama a musím si hledat práci tak, abych stíhala školku a vše kolem.

palja
24. srp 2020

@hezz17 u nás by ani směny proti sobě nešly. Práci máme oba denní /noční od 6 do 18 (18-6). Takže pokud to bude možné, půjdu na zkrácený úvazek, pokud ne, tak budu muset změnit práci.

niki1107
24. srp 2020

Taky budu měnit... dřív jsem odcházela z domu kolem 4 a vracela se kolem 18 nejdříve, při odpoledních i kolem 23 a to s dětma nehrozí. Ale neřeším, priorita pro mě bude, abych zvládala školku a děti, musíme to zkloubit s prací manžela, nějak se to udělá, není jiná možnost, ale budu dělat cokoliv, aby to ladilo s naším rodinným životem, nebojím se ničeho, práce je a bude 👍

krupka3
25. srp 2020

Tak leda pokud si muzete financne dovolit nejaky jiny typ hlidani nez beznou skolku...

hezz17
autor
25. srp 2020

@krupka3 z vyse uvedenych zamestnani, hypotekou a dvema detma tezko 🤣

krupka3
25. srp 2020

@hezz17 Ja myslela treba ze by ze skolky vyzvedla nejaka chuva a byla s detmi jen par hodin nez skoncite smenu v ty dny, kdy to s klasickou skolkou nevyjde. Treba nejaka aktivni pani v duchodovem veku nebo studentka..?

dashyyy
25. srp 2020

ano měnila jsem.. zkoušela jsem se vracet do své původní, ale prostě to časově nešlo.. 70km denně dojíždět s prac dobou 8-16:30, domů jsem dojela k šesté úplně ko.. našla jsem si lepší práci, 5min autem od školky i školy s pružnou pracovní dobou 🙂 zabralo to teda 4 měsíce hledání, ale kdo si počká ten si dočká 🙂

takyjedna
25. srp 2020

Taky to sleduju a pripada mi to šílený, ze zensky jsou bity na otevírací dobe skolky, ktera je jeste vetsinou dost neprakticka a zastarala🙄 A je mi z toho uzko uz dva roky předem, jak si budu hledat praci po rodicaku.. Driv jsem delala v hotelu 24/7. Zkrácený úvazky nebo odchod domu ve ctyri odpoledne v cestovnim ruchu? Haha, scifi.

jjasmina
25. srp 2020

@takyjedna jj Kamoška dvě děti , VŠ a momentálně je v obchodě, kde se prodává drůbež jen proto, že jí právě nabídli pracovní dobu 7.30-15.00 a jednu sobotu v měsíci, takže asi tak

klaarusa
25. srp 2020

Přesně to samé teď řeším já. Do původního zaměstnání kvůli pracovni době a dojíždění nemohu nastoupit - musím vyzvedávat děti ze školky. A i když jsem u původního zamestnavatele byla pres 15let, neumožnil mi úpravu pracovni doby. Takže nyní jsem intenzivně přes 4mesice hledala novou práci. Měla jsem X pohovoru, telefonických nebo osobnich - a když jsem zmínila, že mám děti, úplně otočili a že se ozvou. Nikdo se neozval až na jednu firmu, do které bych snad měla nastoupit. Byl to fakt boj, a musím říct, že jsem byla hodně smutná ze situace, jak jsou maminky, které se chtějí vrátit po RD znevýhodněne.... Jinak stále jsem si říkala, pokud si nenajdu nic v oboru, půjdu i uklízet - a ejhle, i na to chtějí pracovni praxi a časovou flexibilitu.

lovemusicsun
25. srp 2020

Já doufám, že nebudu muset měnit. Neplánuji tedy být doma tři roky, chtěla bych dříve do práce. Dělám kancelářskou myš ve velké firmě a doteď byli celkem vstřícní co se týče úpravy pracovní doby nebo částečného home office atp, přece jen bylo relativně málo lidí a težko se sháněli. Jen se obávám, že v době koronavirové se to může změnit. Uvidíme příští rok..