2+1 s 3 dětmi. Jak na to?

poutnikova
19. črc 2020

Ženy, mám prosbu... Za necelý 2 měsíce budem mít doma 3 děti. Bydlíme sice na obrovským statku, ale vytopitelný a obyvatelný prostor čítá 2+1 (50 m2). A já začínám být totálně zoufalá z toho, jak ten prostor uspořádat. Máme kuchyň, nudle cca 7x2,5m, tam je linka, stůl, gauč, a bude postýlka/hacka. Pak 1 průchozí místnost, která zatím slouží jako hernopracovnošatna. Má 2 okna, 2 dveře, a 1 kamna. A pak ložnice, kde zatím spíme všichni. Starší, 4letá má svojí postel, 2letá spí zatím s náma. A je tam skříň s mým a mužovým oblečením. A stabilně sušák na prádlo. V kouopelně ani chodbě zatím není topení=) Určitě budem pořizovat patrovku, ale já hrozně váhám, kam ji dát-buď zůstane v ložnici, a budou tam s náma všchny děti, ještě tak 2 roky určitě myslím, a nebo z tý průchozí místnosti uděláme víc dětský pokoj-dáme patrovku sem, a pc přestěhujem k nám do ložnice. Ložnici a druhou místnost dělí jen 10cm cihlová příčka, tak bychom byli dětem blizoučko, a spodní postel pořizujem 115cm šířku, tak se tam vyspí i jeden dospělý... Vzhledem k případným nemocem mi přijde fajn mít spaní ve více místnostech, ale vůbec nevím. Jsem váha, a v těhotenství zmizely i ty nejmenší zbytky mých rozhodovacích dovedností=/ tak mě zajímají Vaše postřehy, nebo jak bydlíte v 3 dětma ve 2+1=)

fandysek_1
19. črc 2020

@poutnikova do budoucna začít přestavit statek na obyvatelnější. Máme to tak taky a z mini domečku máme hezký dům. Vše postupně děláme asi 5 let. Zároveň přestavujeme i statek pro sezónní pracovníky. A koupit sušičku pokud máš stabilně sušák. Nechala bych starší děti v ložnici a sama šla do té průchozí místnosti.

marketanova
19. črc 2020

Dobrý večer, tak jsme tak bydleli a musím říct, že nebyla možnost ani žádných intimností s partnerem.

poutnikova
autor
19. črc 2020

@marketanova A jak jste to řešili? intimní život je dost pasé, no, a už mě to dost štve...Ale není to jediná nevýhoda... kolik jste měli dětí? 3?

izz76
19. črc 2020

@poutnikova Řekla bych, že intimní život vám funguje dobře, když během docela krátké doby máte tři děti 😃 Já bych to asi nechala tak jak to máte teď, společne spaní, jedno mimino navíc už není taková zmena. Nebo ty dvě starsi děti přestěhovat i na spaní do toho pokoje co slouží jako herna, otázka je jestli se jim tam bude dobře spát, jestli je nebudete večer rušit když je to průchozí pokoj.

vegal
19. črc 2020

Pokud má někdo 2+1 a děti, tak se to většinou dělá tak, že rodiče spí v obýváku na gauči a pokoj se nechává dětem. A do budoucna bych přemýšlela, jak udělat obyvatelnou větší část domu. Pokud jsou vyšší strop, tak spací patro, pod kterým můžou být buď další postele nebo v obýváku gauč. Sušička je skvělá věc, hlavně přes zimu a odpadl by roztažený sušák.
My udělali v největším pokoji (cca 4x5m) obývák s kuchyní a jídelnou. Ložnici máme my a tam kde původně byla kuchyně (cca 2,5x3,5m) má syn pokojíček.

denny27
19. črc 2020

My jsme žili v 2+1 se 3 dětmi asi rok. Byt měl něco kolem 65m.
Jedna místnost byl čisté obývák a druhá byla spací i hrací místnost. I když v obýváku pak hrací koutek taky byl. Kdybych našla fotku tak vložím

konidana
19. črc 2020

@poutnikova jsme ve 2kk (puvodne 1+1, je to tedy 57m2, ale jen 2 okna , takže bez možnosti dalších příček) 2+2 děti. ted jak lezou do puberty (holka a kluk) tak to je trošku horší ale celkem v pohodě. My máme velkou kuchyň se spacim koutem a z původní male kuchyně maji děti pokojicek. palandu mají co bylo holce 3 tak šla nahoru a roční dolů. předtím byla postylka v našem spacim koute a pak starší spala prechodne asi 1.5roku na pohovce. Nejhorsi je ze sme v paneláku bez zahradky a bez balkónu, tak se nemám kam zašít. Bývala jsem zvyklá na svůj klid, což doma je, jen když tu nikdo není 🤣

pindrusice
20. črc 2020

Kamarádka to má podobné, kuchyň nudle, průchozí místnost s jídelním stolem a gaučem, pak vzadu ložnici. Palanda a u ni manželská postel. Nejstarší (10 let) spí nahoře, syn 5 dole a oni s manželem a nejmladší dcerkou na posteli. Pak jsou tam skříně na oblečení všech a psací stůl pro nejstarší dítko na školu. Už tak pár let bydlí a asi ještě nějaký čas budou. Takže teď bych to za vás neřešila, zvlášť když všechny děti jsou malý. A za čas jim nechala zadní pokoj a naopak spala s manželem v té prostřední. (rozkládací pohovka a pod.) přes den jinak ta hlavní společná obytná místnost.

duvera
8. srp 2020

Moc zdravim, jak uz psaly holky:
- poridit susicku (bez ni si nedovedu predstavit zivot- v zari cekame taky 3.mimi). Muze vam ale vadit jeji hluk. Idealne kdyz budete mit v extra mistnosti i s prackou.
- pokud mate vyssi stropy tak udelat postel nahore (klidne i manzelskou). Pod ni muzete mit sedacku s konferakem nebo pokud to je u okna tak i psaci stul s pc - videla jsem to takto u vice znanych a bylo to ok
- postupne zacit opravovat další pokoje (mate obrovskou vyhodu, ze mate ten statek) plus urcite i zahradu, kde muzete travit spoustu času za příznivého pocasi
Jinak ja jsem bydlela do mych 10ti let se 2mi starsimi sourozenci a rodici v 1+1 nez postavili velky rodinny dum. Koupelnu jsme meli ve sklepe, kde se 1 x tydne v sobotu zatopilo v kotli a ohrala se voda. Kdyz se lidi maji radi tak se da vydrzet ledasco. Fandim vam, at to vse v klidu a ve zdravi a rodinne pohode zvladnete.