Exploze sprchového koutu. Jak tomu předejít?

klokanka31
14. pro 2021

Holky stalo se vám taky, že by vám jentak vybouchl sprchový kout ( ty skleněný dveře)? Nějaký rady jak tomu předejít? Manžel dnes jede pro novou sprchu, ale asi se budu už bát vůbec být v koupelně.

zrzeckas
14. pro 2021

Sprchac nemam, ale napadlo me ty skla potahnout folii, nejlip z obou stran... Kdyby to prasklo, mohla by to ta folie udrzet 🙂..... Ale vic me nenapada a jak tomu predejit uz vbc ne 🤔

pinkyy
14. pro 2021

Nam se to stalo, sedela jsem s dcerou v obyvaku a najednou silena rana, letela jsem do koupelny a vsude sklo. Jeste ze se tam treba zrovna nekdo nesprchoval. Takze stat se to opravdu muze.

klokanka31
autor
14. pro 2021

@pinkyy U nás včera manžel měl celou sprchu rozmontovanou, všechno čistil, dal nový silikon, a když chtěl vzít dveře tak to bouchlo. Rána jak z děla, manžel byl chvíli v šoku, ruce pořezaný, střepy i ve vlasech,a na zemi z celých dveří jen skleněná drť. A to bylo štěstí že to nebouchlo o 5 minut dřív, protože jsme tam byly s malou 😣

dandaa
14. pro 2021

Investujte do kaleného skla ,které je bezpečnostní

petrasipkova1
14. pro 2021

Nestalo, ale slyšela jsem o tom za život několikrát, sklo je vždy hazard, tohle může udělat i skleněný stůl.

mourovatakocka
14. pro 2021

@klokanka31 Ježíši, kdybys to nepsala ty, ale nějaký anonym, myslím si, že to je jenom troll 😬 Co třeba plastový kout?

niski
14. pro 2021

taky se nám to stalo, nikdo tam naštěstí nebyl, hrozná rána a už to bylo, sklo bezpečnostní, takže ok

klokanka31
autor
14. pro 2021

@mourovatakocka My jsme ještě v noci koukali na sprchy, a všechno se sklem, tak jsme jednu vybrali, a uvidíme no 😟

hedviga2
14. pro 2021

@klokanka31 ano stava sa to, aj plastove okna zvyknu buchnut. Sprchac buchol mpjej neteri.

zrzeckas
14. pro 2021

Holky, jeste se vam sem pripletu... Divala jsem se a koupila bych bezpecnostni folii na okna... Kdyz se to roztristi, tak to folie ma udrzet, nalepila bych ji z obou stran pro jistotu (příklad v obrazku)
@klokanka31

klokanka31
autor
14. pro 2021

@zrzeckas To vypadá dobře...

codal
14. pro 2021

Asi se zeptám jako debil, nikdy jsem to neslyšela, či se stalo? Přetlak vody?

jane46
14. pro 2021

Tchyni se to taky stalo, díkybohu v koupelně taky nikdo nebyl. Rána a vylítla ta jedna boční stěna... A to se v té koupelně sprchují snad jen návštěvy, takže žádná velká zátěž. Podle mě u skla stačí, aby bylo nerovnoměrně přichycené a nějaké pnutí to časem roztrhne, ale jen hádám.

mourovatakocka
14. pro 2021

@klokanka31 Dvakrát se to jistě nestane 🤞

klokanka31
autor
14. pro 2021

@codal Normálně skleněný dveře stály opřené o zeď několik hodin co manžel sprchu čistil. A když už je chtěl vzít že je nasadí, tak mu vybouchly před nosem.

klokanka31
autor
14. pro 2021

@mourovatakocka Doufejme...

camelinka
14. pro 2021

@jane46 ma pravdu, kdyz je neco vyrobene nekvalitne, dovhazi k pnuti a ruznymi vlivy (pohyb, zmena teplot), muze bouchnout...i u skla u auta se muze stat, kdyz je namontovane nekvalitne...

marta_kovar
14. pro 2021

@codal Mohl být kaz ve skle nebo pnutí jak se psalo výš. Je to docela normální jev ač nepříjemný. Stává se to i u konferenčních stolů apod. Tohle se dá vždy reklamovat a podle mě vždy vrátí peníze protože je to z důvodu toho skrytého kazu, který se pak ukáže tím, že to jednoho dne praskne. Myslím si, že snad dveře do sprchy by měly být kalené. Podle mě se snad ani normální sklo na taková místa nedává.

missym
14. pro 2021

Nám takhle bouchla skleněná tabule ve dveřích skříně. Malej spal v ložnici a my seděli v obýváku. Najednou rána, tak jsem tam letěla, že asi spadnul z postele. Syn spal jak zabitý, ale v místnosti bylo slyšet takové divné praskání. Tak jsem s baterkou hledala, co to je a najednou vidím, jak se sype sklo ze skříně. Naštěstí tam bylo nějaké bezpečnostní, takže se sypalo v malých kostičkách, které nebyly ostré. Ale pěkně blbej pocit. No dveře jsou už pryč, neměla jsem nervy na to čekat, kdy rupne jiná tabule 🤦🏻‍♀️

klokanka31
autor
14. pro 2021

@marta_kovar Podle popisu to bylo bezpečnostní sklo, a stejně k ničemu...bouchlo po třech letech.

klokanka31
autor
14. pro 2021

Takhle to vypadalo 🙄

marta_kovar
14. pro 2021

@klokanka31 Ono tohle to bezpečnostní sklo má udělat. Hold se rozpadne na milion malých kousků a nemělo by to člověka tam moc zranit jako obyčejné sklo. Hlavně, že se nestalo nic horšího. Ono je fakt možný, jak bylo opřené (odložené) tak, že bylo v nějaké poloze co mu neudělalo extra dobře a jak se chytlo, tak prasklo. Já když myju náš skleněný walk-in a vidím jak se vlní, tak mám taky občas bobky. 😀 tak se zkuste podívat na záruku, my u toho skla máme snad 7 let záruku. ☺️

codal
14. pro 2021

@klokanka31 tak to je mazec

klokanka31
autor
14. pro 2021

@marta_kovar On ho manžel nestihnul ani chytnout. Trochu ho to pořezalo, ale štěstí že mu to nevlítlo do očí.

vitezove
14. pro 2021

Kupte si plastový no 😀. Sklo je krásný. Ale já bych se i bála, že člověk do toho trochu narazí a tak.

kekita
14. pro 2021

@klokanka31 a není to spíš tím, že někdo klepl do hrany? Bezpečnostní sklo ti udrží velkou ránu do plochy, ale bohužel když klepneš na hranu (byť i nepatrně), tak se prostě rozletí na milion kousíčků. Proto bývají hrany chráněné.

klokanka31
autor
14. pro 2021

@kekita Neklepnul...on se toho v tu chvíli vůbec nedotýkal.

kekita
14. pro 2021

@klokanka31 on tím mohl klepnout, jak to pokládal na zem a rozletět se to mohlo až za chvíli. Mě takhle praskla těžká sklenice na dřezu - vím, že jsem s ní ťukla, normálně jsem se z ní napila a nic jí nebylo. Za 10 minut obří rána a komplet politá celá linka.

klokanka31
autor
14. pro 2021

@kekita No jo jenže od doby co tu sprchu rozmontoval uběhlo nějakých 7 hodin... No bůhví...