Parní vysavač - čistí párou a zároveň ji vysává. Zkušenosti?

indiankaindianka
2. led 2020

Krásný den,

měla bych dotaz, jestli některá z Vás vlastní parní vysavač.
Vysavač, co čistí parou a zároveň ji rovnou vysává = suchá vytřená dlažba.
Je to větší investice, ale máme doma psy a já běžným vytřením nedostanu vodu ze spár z dlažby, která se tam přetřením usadí. Tohle mi přijde jako fajn řešení. Vyrábí samozřejmě Karcher a našla jsem levnější Polti.
Pokud se někdo najde, prosím pro a proti a jaký výrobek vlastní. Předem moc děkuji 🙂.

bvl
2. led 2020

@indiankaindianka Doma máme od Karcher a je parádní, vyčistím s ním snad opravdu úplně vše. Myju s ním obklady v koupelnách, sprchový kout, vanu, záchod, kuchyň... Zvládá mýt a vysoušet mramorovou podlahu, bazén, klec po zvířátkách i sedačky a disky u auta. Za mě opravdu perfektní!
Ale každý týden ho nepoužívám, je opravdu dost těžký a pracovat s párou a tahat ten parní vysavač za sebou je vážně namáhavé...

makronka222
3. led 2020

Karcher

j.a.n.i
3. led 2020

S dovolenim se pridam, radu tedy nemam, ale tady bych ho chtela. Zaujal me ten v tycovem provedeni, maze nekdo? Ten velky tezky nechci.

indiankaindianka
autor
3. led 2020

@bvl a Vy máte přímo ten SV 7? Já koukala na ten. I ten je tak těžký? Ale moc děkuji za recenzi 👍. Snad se najde ještě někdo s nějakým doporučením, či radou 🙂

bvl
3. led 2020

@indiankaindianka ano, presne ten.. Je na mě opravdu po chvili uklidu tezky...

vcelkalenka
16. dub 2020

Mohu prosím taky o radu,uvažuji také o něčem podobném na úklid domu.Koukala jsem na Bissell vac&steam.Nema prosím někdo zkušenost,nebo s podobným systémem od jiné firmy?Děkuji za každou informaci.

indiankaindianka
autor
16. bře 2021

@vcelkalenka já si nakonec ten SV 7 pořídila.
Očekávala jsem asi zázrak 😁. Čekala jsem,ze spáry u dlažby vyčistí parou sám. Musela jsem zakleknout a drbat parou s přídavným kartackem. Což funguje ale skvěle. Využívám ho celkem často na čištění dlažby. Je to opravdu ,,jen,, vysavač,ale bez prášeni z filtru. Což je super. Vysavam parou koberce (pro hlubší čištění je ale lepší mokré vysavani), vysaju dlažbu. Nesmrdi,žádný prach nelita z filtru. Umyji okna. I když se s nim ale hůře manipuluje při mytí oken,jak má robustní madlo. Super je s nim vytírat. Dam hadr na vysavaci část a poustim páru.v pubehu dolevam vodu. Nestacim se divit,kolik toho uvolní.
Některé věci by chtěli vic vychytat. Jako zapínání vysavani,které se zmackne omylem na rukojeti. Na nás byt má krátkou šňůru. Při delším cistenim parou mi prijde, ze jsou měkčí nástavce na vysavani,jak jsou pod dlouhodobým horkým tlakem. Je to trosku těžší vysavač. Ale mě to nevadí. Opravdu ho taham vícekrát tydne.