Robotický vysavač i mop. Doporučíte, prosím?

bohdalov
21. kvě 2020

Dobrý den, chci si pořídit do domácnosti robotický mop i s vysáváním. Můžete mi doporučit nějakou značku či model? Máme plovoucí podlahy a dlažbu s přechodovými lištami cca do 100 m2. Potřebujeme dostatečně výkonný (3 děti), ale cca do 15 tis. Kč. Děkuji za tipy 🙂

malenka3
21. kvě 2020

Xiaomi roborock Sweep One S50 (nebo případně ten novější model S6). Už ho budu mít rok a jsem z něj pořád neskutečně nadšená. Jestli najdu, zkopíruju ti sem, co jsem k němu teď psala do jiné diskuze.

malenka3
21. kvě 2020

Zkopírováno odsud https://www.modrykonik.cz/forum/zarizeni-domacnosti-dvora-i-zahrady/roboticky-vysavac-s-jakym-mate-zkusenost/

Xiaomi roborock S5
- překážky objíždí, jezdí systematicky a ne jak idiot, do věcí nenaráží
- má vysoký savý výkon, zvládá v pohodě koberce s nízkým vlasem
- vytírá, na běžné stírání stačí (nečekat, že vytře zaschlé letité fleky, princip vytírání u všech robotů je, že tam má hadr a je tam malinká nádržka, ze které odkapává voda na ten hadr, takže defacto on přejíždí tim mokrým hadrem přes místnost. Zabahněnou předsíň dobře nevytře, ale na pravidelné setření je naprosto super)
- nutnost ovládání přes WiFi (bez něj využiješ tak třetinu funkcí)
- rozhodně nesleduje domácnost a vybavení 🤦‍♀️ má to senzory, ne kameru. Senzory vnímají překážky, ale fakt nepoznají, jestli to je stůl, krabice nebo počítač.
- mluví sice anglicky, ale nenakecá toho tolik, aby se člověk těch pár nutných věcí nenaučil.
- appka se pořád zdokonaluje, takže před rokem, kdy jsem ho koupila, ještě třeba neuměl luxování po místnostech, musela jsem mu vykreslit zónu. Dnes? Díky aktualizaci appky mám byt rozdělen na místnosti a dvěma ťuknutími mu řeknu, ať vyluxne jen ložnici třeba.
- máme být 80 m2 a vyluxuje a spotřebuje přitom 30% baterky. Ještě nikdy se nestalo, že by nestačila baterka. Ale mysli na to, že kouzlo robota je, že vyluxuje kdykoliv, jakkoliv. Já luxuju celý byt najednou, jen když mizíme pryč, to je třeba dvakrát týdně. Ale mnohem, mnohem častěji ho třeba ráno pošlu do pokojů, kde se spí, pak po obědě jdeme ven a pošlu ho do kuchyně, předsíň ho nechám vysávat pokaždé, když někdo přijde zvenku. A na tohle krátké luxování nic nesežere a hned pak jde do nabíječky a je pořád v podstatě nabitý. Takže já osobně bych tenhle parametr pro mě nepovažovala za tak důležitý.
- máme byt 80m2. Ale mysli na to, že spoustu místa zabírají zdi a nábytek, takže u nás je reálná luxovaná plocha je asi 50 m2, takže na to taky myslet při porovnání kapacity.
- za pár týdnů ho budu mít rok a musím říct, že jsem do něj pořád zamilovaná jak puberťačka. Velký lux už prakticky nevytahuju, protože tenhle vyluxuje fakt dobře. A když luxuje denně, tak tady nepoletuje prach, který by zalejzal do koutů a míst, kam se robot nedostane.
Pro mě tenhle přístroj je nejlepší investice desetiletí

berenika39
21. kvě 2020

zrovna mi tu pobíhá🙂))))))))))))))))))))
https://roboticke-vysavace.heureka.cz/tesla-rob...

berenika39
21. kvě 2020

@malenka3 a tesla k tomu mluví česky, je ftipnej, řekne si, co potřebuje. Bavím se.-)

eva267
21. kvě 2020

Já mám Deebot ozmo 950. Má bezkonkurenčně nejvyšší sací výkon že všech, co jsou na trhu. Mám ho zatím týden, ale je neskutečné, co po normálním luxování ještě z koberce dostal. Nechápu, proč jsem robovysavač nekoupila dřív 😀
No ale teď koukám, že jsem ho ještě stihla koupit za 15200, ale teď už je za 17.

malenka3
21. kvě 2020

@berenika39 😅 já si udržuju angličtinu na mateřský 😂

berenika39
21. kvě 2020

@malenka3 jasne, ja taky, diky Koniku🙂

bohdalov
autor
22. kvě 2020

@malenka3 děkuji za skvělý, naprosto podrobný popis... už jsme na něj koukala na heurece, jediným mým problémem je bílý vzhled..

malenka3
22. kvě 2020

@bohdalov mají i černý, jen má jiný to číslo na konci - je to s55, jinak je identický

bohdalov
autor
23. kvě 2020

díky, vůbec jsem si nevšimla, to je super 🙂