Ručníky smrdí po prvním použití. Na kolik stupňů je perete?

marie123x
19. říj 2019

Ahoj holky, poslední dobou si všímám, že třeba po jednom použití ručník ihned začne smrdět, dříve to tak nebylo, používala jsem jiný prášek, ale teď mám od denkmit nějakou limitovanou edici prášku a také mám gel, ostatní prádlo krásně voní, ale ty ručníky prostě ne. Na kolik popřípadě perete ručníky? Já to dávám na 60, nevím, v čem je chyba. Používáte prací prášek, když perete na víc stupnů? Děkuji!

princezna8
19. říj 2019

@marie123x Ja pouzivam normalni praci prasky, peru na 40. Neni problem v suseni?

malenka3
19. říj 2019

Mně prádlo začínalo zasmrádat z pracích gelů. Od té doby, co peru zase v klasickém prášku, tak se mi to nestává. Ale kupuju ty německé, u těch českých mi vadí, že se někdy nerozpustí a vytahuju zvlášť tmavé prádlo posypané tím práškem.

zelenaesmolda
19. říj 2019

@marie123x
zkusila bych vyprat na 90,popripade klasicky vyvarit v hrnci a pridat ocet.Gel jsem pouzivala nekolik let a nikdy mi rucniky po vyprani nesmrdely

snahnah
19. říj 2019

Neprat v gelu, místo aviváže ocet, nejlíp prohnat sušičkou (a skládat až opravdu usušené) nebo nechat uschnout venku na slunku. Po použití nenechávat v koupelně, ale vyvěsit někde do průvanu, prostě ať kolem cirkuluje vzduch nebo na topení (zapnuté 😆). Taky mi to občas ručníky dělaly, co mám sušičku, tak bez problému. A ono by se stejně měl ručník prý použít tak 2x a pak vyprat. Peru na 40°,občas 60°.

klea81
19. říj 2019

Poté co začaly smrdet, peru na 80 a je po problému.

klllarinka01
19. říj 2019

Peru na 60°. Pouzivam klasicky prasek, ne gel a pridavam ocet. Nechavam poradne ususit a i v koupelne po pouziti nechavame poradne vyvetrat. Rucnik na ruce menim.casteji nez na telo (ten lepsi proschne na drzaku) 🙂

megi89
19. říj 2019

Určitě neprat v gelu. Také používám denkmit, ale prací prášek a ručníky jsou v pohodě.

martt
19. říj 2019

Ručníky peru na 90 k prášku přidávám ocet a trochu aviváže.

ellias
19. říj 2019

Na ručníky určitě nepoužívat aviváže, já osobně teda peru v gelu nebo kapslích a nikdy problém nebyl. Jen , když mi je manžel po koupeli hodí mokrý do špíny a zatuchnou 😤 ale pak stačí vyprat na 60 s ekopráškem, dát do sušičky a je po problému 😊

malytlustyhroch
19. říj 2019

Z ruznych duvodu peru rucniky celorocne v prasku na 95°, ale jak se ochladilo a zvysila se vlhkost v byte, tak je i tak stridam casteji nez v lete. Aby zacly smrdet po jednom pouziti je ale asi extrem. Jestli to rucniky zacaly delat az v rijnu, zamerila bych se na to, jestli mohou mezi pouzitimi dostatecne rychle proschnout. Nebo k jedne varce rucniku prisypala desinfekci.

martiniquest
19. říj 2019

Nevim, jestli to tu nepadlo, ale je dobre obcas vycistit pracku. Kdyz mi zacalo zasmradat pradlo, prolila jsem pracku octem a vyvarila na 90 stupnu. Avivaz jsem tedy nepouzivala nikdy, rucniky peru na 60 v pracim gelu uz nekolik let, susim v susicce. Od te doby, co pracku pakrat za rok procistim, nemam problem.

dodor
19. říj 2019

Všechno je to o pračce. Pokud není čistá pračka nemůže prádlo vonet. Kup si čistič pračky,neper v gelu a ručníky určitě aspoň na 60st prat musíš. Navíc komerce obsahuje plnidla co pračku zanáší. Peru v eurone-je ekologická a účinná a jsem spokojená. Dávkování je o hodně menší. Komerce pouzijes 70ml ale eurony 30ml.

zelenaesmolda
19. říj 2019

@martt
avivaz na rucniky nepatri,snizuje savost

shaun40
19. říj 2019

Skus do nádobky na praci prášek nasypat 120gr kyseliny citrónové a zapnout prázdnu pračku bez prádla na vyvářku a nech to normálne doprat do konce programu.

hejluc
19. říj 2019

Jen pozor na tu teplotu praní, kupuju hodně kvalitní ručníky a mají se prát na 40. U nás smrdí, když pomalu schnou. Nenechavame je v koupelne, ale máme věšáky na dveřích. Panelák... Hezké to není, ale funguje to. A taky jsem kdysi četla, že gel je to nejhorší, že zanáší pračku a z té pak smrdí to prádlo

martt
19. říj 2019

@zelenaesmolda Tak ja mam jiné zkušenosti. Když nedám aviváž, tak jsou tvrdé a moc nesajou. Aviváže k ručníkům nedávám celou dávku ale tak půl panáka.

zelenaesmolda
20. říj 2019

@martt
lepsi je ocet,zmekcuje vodu.
jinak pul panaka-super vyraz,pobavilo :D

martt
20. říj 2019

@zelenaesmolda Já dávám ocet ke každému pradlu. Jsem ráda,rada ze jsem te pobavila 😀😀.