Zápach v bytě. Co na to?

18. dub 2023

Zdravím, vlastně ani nevím jak to nazvat. Bydlíme v bytovce, kde větrám několikrát denně. Používám i difuzér, ale v dětském pokoji je pořád cítit jakoby zatuchlina. Už nevím co s tím. Difuzér k nim vyloženě dávat asi nechci. Ale co teda? Dost mi to vadí, jinak plísně tam nejsou.

konidana
18. dub 2023

chodit na luční kvítí a bylinky a nechat to v bytě sušit. Máma furt něco měla na chodbě a já to milovala

rozitta
18. dub 2023

Ahoj, u nás to samé. S plísní teda občas bojujeme a navíc máme kočku. Třetím rokem bydlíme v bytovce a v předešlých bytech byl vzduch neutrální. Teď fakt děs, první co, tak jsem otvírala okna když jsem přišla domů. Skrz plíseň mi máma půjčila Ionic care - čistí to a ionizuje vzduch. A přijde mi, že to funguje i na ten zápach u nás.

budouci_maminka
18. dub 2023

Primarne bych zkusila odstranit pricinu zatuchliny pokud je to mozne. Vic nez "zapach" by mi vadilo, ze deti dychaji plisen

autor
18. dub 2023

@budouci_maminka psala jsem že plíseň nemáme

budouci_maminka
18. dub 2023

Pokud citis zatuchlinu tak ta z neceho musi vznikat. Za zápachem zatuchliny stojí viry a bakterie, které navíc negativně působí na náš imunitní systém.
Nejcasteji jde o stary nabytek, trubky, textil, vlkost atd. Sam od sebe smrad nevznikne. Zamerila bych se na pricinu a odkud to jde a proc - nez se snazila to jen zakryt vuni.. To je to co bych delala ja. Klidne si samozrejme zvol jiny postup.

autor
18. dub 2023

@budouci_maminka nábytek nový, nové lino, nové topení, textil pravidelně praný...zdi oškrábané nové vymalované protiplísňový nátěrem i tak prostě zápach jo...co je ve zdech těžko říct...nevím co víc udělat

autor
18. dub 2023

@budouci_maminka navíc nevím zda je to jakože zatuchlina, spí jakoby těžší vzduch jakoby se nevetralo

budouci_maminka
18. dub 2023

a nejvíc to je v jaké místnosti? pokud to jsou trubky, pak by mělo být především v kuchyni a koupelně. Leda mrknout, co je pod linem. Lino samo o sobě taky tomu dýchání stěn moc nepomáhá. Nejste třeba přízemní byt, že se Vám tahá vlhkost ze sklepů?
Takhle na dálku těžko radit.