Jak moc propustné/zatemňovací závěsy do dětského pokoje?

agnes_123
17. led 2021

Ahoj,
k 1. narozeninám chystáme našemu cvrčkovi pokojík. Co je lepší? Propustné, Polo propustné nebo zatemňovací závěsy? Aby dobře dítě spalo, ale aby se třeba nebálo ve tmě...?

Děkuji

janule1940
17. led 2021

Pro správný odpočinek a spanek má být v místnosti taková tma,aby clovek neviděl svou ruku před obličejem.to,ze v ni nejspis muze mít dite strach,je jina vec.me prijde v roce vlastní pokoj brzy.ale je to na vás.z hlediska vyplavovani melatoninu a zdravého spaní co nejtemneji a zadna svetylka/diody atd.

keksik002
17. led 2021

@agnes_123 no my mame v loznici, kde s nami spi od narozeni syn, zaluzie a zavesy jen takove spis pro oko ;) navic, pocitat s tim ze muze prijit doba kdy se bude v noci bat, navic super kdyz neni uplne tma na kojeni, krmeni - nemusis svitit a taky si myslim ze kdyz pres den by pak nebyla uplna tma ze by s tim dite mohlo mit problem. Takže neco mezi 🙂

zuzangel
17. led 2021

My máme zatemňovací, především protože máme pokojík s okny na východ a ráno, když vychází slunce, to bývá nepříjemné i mně. Po obědě když chodila malá spávat to bylo taky super, takže já bych volila zatemňovací, minimane polopropustné+žaluzie.

jipe
17. led 2021

my máme zatemňovací, ale nezatahuju je úplně, protože když jdu v noci k dětem, tak pak houby vidím :D V zimě je teda ani nepoužíváme, spíš když by je budilo sluníčko a když je v létě dlouho světlo. A děti jsou v pokojíku taky od roka

me_druhe_ja
17. led 2021

V noci totální tma, přes den na spaní jen šero.

agnes_123
autor
18. led 2021

@janule1940 No ona tam asi ještě spát nebude, je to mazel, co jen tak z ložnice neodejde🙂 Ale chceme to už mít hotové.

janule1940
18. led 2021

@agnes_123 rozumim😉pak opravdu co nejvíce zatemnit a vybavit lampickou s co nejteplejší zarivkou.pokud budete svítit vecer za tmy,ať co nejvíce simulujete zpadajici slunce (tj.zadne modré spektrum světla) a tím podporite správně vylučování spankoveho hormonu.

cinam
18. led 2021

My máme venkovní žaluzie a k tomu ještě zatemňovací závěsy. Má tam fakt absolutní tmu. Je tam od 14 měsíců a když jsem k němu vstávala, tak jsem si svítila nočním svetylkem, které mám na dálkové ovládání a má různé úrovně intenzity 😊 ve tmě se nebojí, teď jen chce mít rozsvícené to světýlko na usínání a pak mu ho vypínám (v noci už se nebudí)