1,5letý syn má dlouhotrvající kašel, co s ním?

bobik11
30. čer 2016

Syn 1,5 roku má kašel už přes 3 měsíce. Začalo to laryngitidou, která se mnohokrát vrátila, a teď už je to několik týdnů v klidu, ale kašle ve spaní se nemůžeme zbavit. Neustále ho budí. Nejde o štěkavý kašel, ale takové pokašlávání až draždivý kašel. Už jsme spotřebovali několik lahviček nejrůznějších sirupů na kašel, od dr. jsme měli něco na opakované záněty dutin, po první laryngitidě i antibiotika, ale za poslední týdny absolutně žádné zlepšení. Pravidelně mažu tymiánovou mast od Justu a vyrábím taky tymiánový sirup, ale je to na palici, když se to nezlepšuje. U doktorky jsme jednu dobu kvůli tomu byli každý týden, ale já nevím, zda bychom neměli zajít taky k jinému doktorovi. Doktorka mi několikrát řekla, že s létem se to zlepší, no a zatím absolutně nic. Máte někdo podobné zkušenosti s dlouhotrvajícím kašlem? Děkuji

zzuzinda
30. čer 2016

Bára to měla taky a měla sinusitidu - zánět dutin. Jde to poznat na rentgenu. Dostala antibiotika a během pár dnů jsme měli klid.

bobik11
autor
30. čer 2016

@zzuzinda super, moc děkuji, to zní jako krok dále 🙂 Poslala Vás někam dále obvoďačka, nebo jste šli sami?

zmrzlinka
30. čer 2016

A na RTG plic ste nebyli?Nebo nejake nabery a vytery?Taky bych zkusila navstivit ORL.

zmrzlinka
30. čer 2016

Jeste mne napadla alergologie.

annaluciapetrzel
30. čer 2016

@bobik11 alergologie

petraou
30. čer 2016

@bobik11 Určitě zajdi na alergologii! A jaké sirupy jsi zkoušela? já mám dobrou zkušenost s Aspectonen (Junior), ona je někdy nejlepší ta zdánlivě nejjednodušší cesta, ale k tomu alergologovi určitě zajdi. Nebo ještě doporučuji pampeliškový med s nějakým čajem na nachlazení...

sara84
30. čer 2016

Syn to mel dobre pul roku, Mudr to zlehcovala- to je virozka. Stale dokola, vraceli nam ho ze skolky...Nakonec to byla MRSA v krku!!!! A vydupala jsem si alergologii a taky pozitivni, v sezone aerius a je to lepsi!

kika_21
30. čer 2016

Také dceři pomohla alergologie-Bronchovaxom.

bobik11
autor
1. črc 2016

na rtg jsme nebyli, jen stěry a tam žádný nález. Na alergologii nás poslat nechtěla, prý je na to moc brzy a na ORL taky ne, že by tam vyšetřili jen mandle, a to ještě není potřeba. Tak si teď tou dr nejsem jistá, ale měnit se nechce :-/ ale děkuji

zzuzinda
1. črc 2016

@bobik11 Já pracuju jako zdarvotní sestra, takže jsem malou vzala k naší dětské doktorce, ta jí hned poslala na rentgen. A bylo to tak ucpané, že jsem to viděla i já ☹ Ale antibiotika zabrala. Zeptej se dětské doktorky.

zmrzlinka
1. črc 2016

@bobik11 nas taky nechtela doktorka poslat nikam.Na ORL jsem si zasla sama a na alergologii jsem si zadanku vydupala.Muj malej mel jine problemi,ale to ORL a vysetreni nosny mandle je dulezite.Ve trech letech ji malej uz nemal a z věcného marudka je zdrave dite.A na alergologii nam taky moc pomohli.

achjonetusim
1. črc 2016

U nás to samý, malej v pohodě ale v noci vlhkej kašel co nepřestával, držel se přes tři měsíce. U pediatry nic, žádnej nález. Pořád mi cpala nějaký sirupy. Až mi lékárník řekl ať vysadim večerní a pokud je tak i noční mlíčko, že jsou děti co se mlíkem hrozně zahleňujou - takže mlíko jen přes den a pokud možno tak už zpracovaný (jogurt a spol.). Dva tři dny a byl klid!
(Synovi bylo cca 13m)

kika_21
1. črc 2016

@bobik11 tak jdi na alerg. a hlavně imunologii-bývá to dohromady -sama bez doporučení-normální dr. ho nebude potřebovat.Ten Bronchovaxom je na podporu obranyschopnosti-a s tím mlékem je to určitě také dobré-vynechat ho na čas.

bobik11
autor
1. črc 2016

Jen pro představu - Už jsme spotřebovali Ditustat, Stoptussin (2 balení), Robitussin, Stopkašel, Sinupret, Fenistil kapky, Ditustat kapky a taky ten Aerius. Mezitím domácí tymiánový sirup a taky jitrocelový. Na podporu imunity nám mudr doporučila Imunoglukan, ten už taky berem alespoň 3 týdny. Jinak už nekojím, tak můžu tuto variantu částečně vyloučit, ale děkuji.
@zmrzlinka ve třech letech jste trhali mandle, nebo ještě dřív?

kika_21
1. črc 2016

Jde také o mléčné výrobky. Koukněte na ten Bronchovaxom-Fenistil je spíše na alergický kašel, nepamatuju, že kromě něčeho s codeinem-tlumí centrum kašle v mopzku-by mně nebo dětem někdy zabral sirup či kapky.Svařená majoránka-přejít var, scedit, pít jako čaj-ale to už, když se kašle-ta imunologie tomu předcházela. 😉 😉

jojosefina
1. črc 2016

po laryngitidě často vzníká ASTMA!!! projevuje se hlavně v noci, pokašlávání a až ho to budí a dráždí - už mu nic nedávejte, jděte k dr. a potom na alergologii, nenechte ho trápit doma a užívat léky. Astma u mého dítěte je od půl roku věku, dostal antihistaminika a inhalátor s takovýcm náhubkem - ten až od roka, pomáhá to, symozřejmě režim doma - vyprat peřiny - vyvařit, my takové máme, žádné závěsy, Sanitolem vydesinfikovat matrace , vyprat plyšáky, často stírat a zvlhčovat vzduch - máme ultrazvukový zvlhčovač vzduchu .

annasmyckova
1. črc 2016

u nás taky dlouhotrvající kašel -byla jen nezhojená sliznice a tím kašlem se to jen "trhalo" dál, pořád dokola. čisté stěry..až na plicním nám dali kodein (ale u nás šlo o větší dítě) a po třech dnes bylo po kašli -sliznice se zhojila a nedráždilo se to.

heduska82
1. črc 2016

@bobik11 dojdi na alergologii, zadanku mit nemusis. Ja tam byla s obema...poprve s prvnim v jeho necelem roce a s druhym na necelem pul roce. To jsou kecy, ze je to k nicemu!

bobik11
autor
1. črc 2016

holky tak právě jsem volala na jednu alergologii v Brně, a bez žádanky tam nemůžu. Nevíte někdo, kde v Brně vezmou bez žádanky? Já ji zkusím sice dostat ze svojí doktorky, ale ráda bych věděla...

jojosefina
1. črc 2016

@bobik11 žádanku mít musíš, na všechna spec. pracoviště, takové je dnešní zdravotnictví.

hojda
1. črc 2016

U nás na to zabíral v noci mišpulníkový sirup z tradiční čínské medicína a pak jsem malou vzala k lékaři tčm a bylo po kašli, surupů před tím vypila několik lahviček, plné jiných věcí na imunitu, ale tohle jediné zabralo. Vstupní vyšetření stálo 800,- bylinky ve formě prášku cca 300,- na měsíc (je to podle kg a to jí byli 3 roky, takže pro menší dítě to bude ještě méně). Dr. nám dala přípravek na imunitu, po kterém se opupínkovala (nikdy před tím pupínky neměla) a pak jen kortikoidy a to jsem nechtěla.

hojda
1. črc 2016

@bobik11 Jo a ten mišpulníkový sirup je super, že je na všechny druhy kašle, protože kolikrát člověk ani neví, co vybrat, podle druhu kašle. Také bylo podezření na astma, půl roku mi malá prokašlala po zápalu plic a až ta tčm jí pomohla.

achjonetusim
1. črc 2016

@bobik11 To je humus, doktorka nehledá příčinu a místo toho potlačuje důsledky! Takhle malý děcko a vypilo už litry s.aček, to hned vidim rudě 😠 Určitě hledej dál co za tim vězí, držim palce!

japona
1. črc 2016

@bobik11 Nemůže to byt reflux?

zmrzlinka
1. črc 2016

@bobik11 maly mel 3 roky a 3 mesice.Meli sme jit driv,ale maly mel mononuklozu a pak zapal plic

janawei
16. črc 2016

Co homeopatika? My je na kašel používáme vcelku hodně úspěšně.

bobik11
autor
17. črc 2016

@janawei jaká konkrétně prosím?

medved09
17. črc 2016

@bobik11 Zkuste Spongia Tosta 9ch - při záchvatu 5 bobulek, pokud nepoleví, klidně po 30 min zopakovat. Našim klukům i nám to pomáhá, rozhodně neuškodí. Jinak na suchý je ještě Drossera - ale u nás lépe zabírá Spongia. Chce to vyzkoušet. Nemůžete tím ublížit, ani předávkovat.

lenycka27
17. črc 2016

Nám na alergologii říkala dr., že u malých dětí není dlouhotrvající kašel nic neobvyklého. Oni si neumí odkašlat tak, jako dospělí, proto se jim to drží "vzadu" delší dobu. A je dobré na to užívat Sinupret sirup. Dává se 15 kapek několikrát denně. Paní doktorka říkala, že podle toho, jak často kašle, klidně i 6x denně. Tento sirup je přírodní a opravdu pomáhá. Může se užívat i dlouhodobě (pokud bude kašel, klidně i dva měsíce) 🙂

janawei
17. črc 2016

Mně obvykle vyšlo Aconitum. Ono záleží, jaký typ kašle to přesně je, homeopatik vhodných na kašel je docela dost, neexistuje jedno univerzální. Pokud neznáš nikoho, kdo by Ti mohl poradit konkrétně, zkus paní Matiášovou. Na FB (Domácí homeopatie) radí bezplatně, stačí jí napsat zprávu. Já jsem si koupila ten její e-book a podle něj vybírám homeopatika. A když si nejsem jistá, tak jí napíši. Je moc hodná.