5+6tt bez žloutkového váčku, máte zkušenost?

danka_35
12. lis 2014

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti. Jsem 5+6tt a při dnešní sono kontrole (ultrazvuk přes břicho, nebyl vaginální) mi doktor řekl, že vidí pouze gestační váček 2,03cm odpovídající 6,3tt ale nevidí žloutkový váček ani embryo. Prý to není moc dobré a uděláme další sono za 14 dni zda se to vyvíjí, jinak je to zamlklé těhotenství. Dostala jsem neschopenku na 14 dní a teď doma jen sedím a nemůžu myslet na nic jiného. Máte někdo podobnou zkušenost? Přiznám se, že jsem dost vyděšená, miminko si s manželem moc přejeme.

irenka12
13. lis 2014

To je divné, váček se dělá ze žloutku, ten bývá jako první...mám tedy za to 🙂 Ale Co je hlavně nesprávné, takto brzo a ultrazvuk přes břicho? Dělá se až později, první musí být určitě vaginální. Vůbec bych se nebála, to je pro miminko nejhorší. Chce to být v klidu a věřit a hlavně si za 14 dní vyžádat vaginální ultrazvuk. Přeju at tam máte srdíčko 🙂

summer18
13. lis 2014

@danka_35 No nechci děsit, ale já takle měla minule těhu.. na kontrole 1. kontrole mi řekla že jsem kolem 6tt (ve skutečnosti 8tt) a po čtrnácti dnech to bylo stejné. Takže jsem šla na revizi po dvou měsících se nám zadařilo znova a tentokrát úspěšně. Ale třeba se tam něco objeví, nejsem dr. a navíc každá to má jinak Budu držet palečky 🙂

lucinella
16. lis 2014

Ahoj Danko, já mám bohužel také špatnou zkušenost. Byl vidět pouze váček vždy v 6. týdnu a více a také mě nechali čekat, ale v mém případě k žádnému pozitivnímu vývoji nedošlo a těhotenství bylo označeno jako neprosperující.

Sama za sebe ale říkám, že naděje umírá poslední, takže zvládni těch 14 dní a vůbec nemusí být všem dnům konec. Myslím, že jsi stále v normě a nějakou časovou rezervu tam rozhodně máš.

danka_35
autor
16. lis 2014

Moc Vám všem děkuji za příspěvky. Snažím se být v klidu a vůbec si nepřipouštět, že by něco mohlo být špatně. Ale kdyby náhodou to nevyšlo, tak se prostě nedá nic dělat. Asi to neovlivním. Manžel mi říká, ať nešílím, že to určitě bude určitě OK. Tak jsem ráda, že mám v něm podporu. Určitě dám vědět jaký bude výsledek. Ještě jednou díky!

elana
16. lis 2014

@danka_35 bývám spíš skeptická a nerada dávám planý naděje, ale tady bych úplně flintu do žita ještě neházela, vývoj v těhle prvních dnech a týdnech jede obrovskou rychlostí...já měla 5+6 gestační váček, žloutkový taky, ale embryo tam nebylo. O 48h později tam bylo a už i se srdíčkem a těhotenství dobře dopadlo. Takže se opravdu uvidí, hodně štěstí.

danka_35
autor
17. lis 2014

@elana díky za tvůj názor. Já jsem také spíš realista a nerada si maluji věci na růžovo, ale jak říkáš ty - myslím že naděje tu je. Přeci jenom nejsme všichni přesně podle tabulek a vývoj v prvních týdnech těhotenství opravdu jde obrovskou rychlostí. Ale kdyby to nikam nepostupovalo, tak to prostě budu muset přijmout jako fakt. Při zjištění jsem byla nervově úplně rozhozená, ale teď se cítím spíš vyrovnaná. Zvládli to ostatní, tak to musím zvládnout taky ať už bude výsledek jakýkoliv. Beru jako příklad Summer18, která tím prošla, dopadlo to špatně, ale po dvou měsících znovu otěhotněla 🙂

danka_35
autor
7. únor 2015

Zdravím všechny, omlouvám se za zpoždění, ale ráda bych vám řekla, že vše dopadlo dobře a čekáme chlapečka. Moc všem děkuji za podporu.

tumplu
30. pro 2021

@danka_35 to je krásná zpráva. Já dnes byla v Gennetu na kontrole po ivf a dr. Viděla jen gestacni váček a pak zahlédla náznak zloutkoveho, měla bych být 5+5 a netvarila se moc pozitivně a když jsem chtěla fotku tak rázně mi odpověděla NE až to bude živé. Tak jsem se v autě rozbrecela. 5teho jdu na kontrolu a snad bude vše ok😬😬😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru