Bolení zubů v těhotenství. Jak jste to zvládaly?

ilema
1. říj 2019

Ahoj holky, chci se vás zeptat a nejspíš jen podpořit, jak jste zvládaly bolení zubu a podobné nesnáze v těhotenství. Jsem v osmém měsíci a předevčírem mě začala bolet osmička, noc na dnešek byla příšerná a do rána jsem měla pusu slušně oteklou. Zubař mi dáseň umrtvil, nařízl a dal mi tam dren, který si mám zítra vytáhnout. A dneska po tom, co to přišlo k sobě, lezu po zdi, studený obklad nepomáhá a paralen nezabírá a já už nevím, co mám dělat. Pekelně to bolí, připadám si jako padavka, ale bolí mě půlka pusy, trochu i hlava a doufám, že zítra už to bude lepší, ale je to fakt děs běs. A to ještě budu ráda, když si nebudu muset dojít pro antibiotika, kterýma mi hrozil, když to poteče, že to zatím kvůli těhotenství necháme bez léků.

erickaf
1. říj 2019

@ilema hrebickovy olej je top 🙏🏽

krista25
1. říj 2019

@ilema prosím tě, sedni do auta a jeď na pohotovost ať ti to vytrhnou. Tohle je tisíckrat horší než nějaká injekce. 😉Také mi rvali osmičku, na konci sedmého měsíce. A nejsi žádná padavka, bolí to neuvěřitelně. 😉

ilema
autor
1. říj 2019

@krista25 jak já bych jela, jenomže já ji mám vylezou tak z jedne čtvrtiny, takže to nejde, zubař si myslí, že začala znova růst... Jsme domluveni, že po porodu šup na zubni chirurgii a vyoperovat ven i s druhou, která taky jen povylezla a není skoro vidět.

denca033
1. říj 2019

@ilema ahoj já jsem si se zubama taky vytrela v prvním tehu. Příšerně mě bolely radši rodit než bolest zubů. Nezbývalo mi nic jiného než dojít na pohotovost případně k zubaři a bolavé zuby nechat vytrhat. Nic nezabiralo na bolest jako Paralen. Myslela jsem že vyskočím z kůže. A jak píše @krista25 radši jedna injekce než se dopovat praskama a trpět jak pes

fouskovi
1. říj 2019

@ilema stejně to bude muset ven co nejdřív vím o čem mluvím lespi hned vytrhnout a budeš mít klid

ilema
autor
1. říj 2019

@fouskovi
@denca033 já už jsem to právě psala, nemám tu osmičku vylezou, tak maximálně z jedné čtvrtiny, proto nejde vytrhnout, nemá ji za co chytit, takže prý až po porodu na chirurgii, kde mi ji i s druhou vyoperuji ven. Nemám na ně v čelisti místo a prý zase roste, tak je to z toho 😕

fouskovi
1. říj 2019

@ilema věř mi že ji budou muset dostat ještě před porodem jestli tě to bolí teď tolik bude to horší

krista25
1. říj 2019

@fouskovi taky si myslím že si budou muset poradit a myslím si že ten stres je pro prcka mnohem horší.

malytlustyhroch
1. říj 2019

I na chirurgii s osmickou jde jit behem tehu, i kdyz nevim, jake jsou cekaci lhuty. Zubarka mi tam i vypsala zadanku, akorat pak se ukazalo, ze moje potize nejsou od osmicek, tak jsem tam nesla. Mela jsem spis malou vleklou bolest, ne to, co popisujes ty.

fouskovi
2. říj 2019

@malytlustyhroch když je to akutní tak vezmou přednostně

fouskovi
2. říj 2019

@krista25 to máš pravdu a hlavně se jí uleví

krista25
2. říj 2019

@fouskovi přesně tak, já jela na pohotovost v noci. Byla jsem ve třetím trimestru a vytahnul mi ji, jsem myslela že si omlatim hlavu o stěnu 😁😁.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru