Bolest břišních svalů ve 3. trimestru

hraaasek
6. črc 2019

Ahoj! Je to asi stupidni otazka. Ale jsem druhorodicka a pritom si nevim stejne rady,tak zkousim zde. Zacinam 3.trimestr a mam hrozne bolave bricho. Nemyslim si,ze jde o nejaky problem s miminkem, spis mam pocit,jako bych mela namozene,pretazene ty brisni svaly. Citim silenou tihu,ze se skoro ani neunesu. Ty svaly me boli, na pravem boku. Obvas mam pocit,ze mi bricho snad uz pukne. A to jeste musim vydrzet 3 mesice:( u prvniho ditete jsem toto zazivala asi trochu taky,ale ne tak intenzivne a az tesne pred porodem. Matw nekdo nejakou radu,jak to vydrzet? Nebo o co vlastně jde?

janule1940
7. črc 2019

@hraaasek Mám to samé a to jsem 22tt, u prvního těho jsem to měla až tak od 30tt, vyloženě mě až štípal a bolel břišní sval vpravo na pupkem, vazy to stopro nejsou, bolí to i na dotek. V příštím týdnu se objednám na fyzioterapii, protože netuším, jak to zvládnu do konce těhotenství.

hraaasek
autor
7. črc 2019

@janule1940 mne to taky boliva i na dotek. Napises prosim,co ti rekne fyzioterapeutka?

janule1940
7. črc 2019

@hraaasek Jasně napíšu, jen musím počkat, až mě vezmou, půjdu k lékaři fyzioterapeutovi a tam potřebuju doporučenku od gynekologa a je tam nějaká čekačka, ale určitě ti dám vědět. Já to laicky tipuju na rozestup, případně na počínající kýlu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru