Bolest stydké kosti. Je to tím, že se roztahuje pánev?

tery15
25. dub 2014

Ahoj, zajímalo by mě důvod proč mě občas bolí stydká kost přesně uprostřed..někdy to je docela drsné a nemůžu pomalu ani zvednout nohu.. ☹
Je to tím že se mi roztahuje pánev?
Jsem 32tt.
Díky za odpovědi..🙂

jinajana
25. dub 2014

Určitě je to tím, já to měla tak kolem 28tt, nejen stydká kost, ale i kostrč, třísla, kyčle, nemohla jsem se ani postavit, a pak to samo přešlo.

maladama
25. dub 2014

@tery15 neroztahuje se ti pánev (tedy kosti), ale stydká spona - ta chrupavka mezi oběma stydkými kostmi. Je to příprava na porod, aby se zvětšil obvod malé pánve a miminko líp prošlo.
Kdyby to bylo hodně zlé, určitě řekni doktorovi (v extrémních případech, ale fakt jako že extrémních, je to indikace na sekci, protože by to mohlo rupnout). Ale při troše štěstí to přejde samo, akorát se dřív začneš kolíbat.

Mně se rozestupovala spona v prvním těhotenství někdy po 30tt, chvilku bolelo a přešlo, v druhém (s dvojčaty) už někdy od 20tt, to bylo horší, nemohla jsem bolestí pomalu chodit. Přešlo to až v okamžiku, kdy jsem dostala nařízený přísně klidový režim v nemocnici, jenže to už bylo těsně před porodem. Ale doktor říkal, že to je u dvojčat častá komplikace.

lv
25. dub 2014

já chodila 10 týdnů jak kačena a do kosti jak kdyby mě bodal nůž..

martina_z
25. dub 2014

@tery15 Mam to samy uz 10 tydnu ☹ doktor zkontroloval, rozestup tam neni a jedine, co pomaha, je odpocinek. Chodim jak kachna a boli to jak prase...uz se tesim na porod. Z predchoziho teh. tohle vubec neznam.

tery15
autor
25. dub 2014

Děkuju za komenty, je fajn vědět že v tom nejsem sama..:-/ je to hnusná bolest no, ale přijde mi že to mám jen po nějaké námaze, ikdyž někdy to začne bolet jen když ležím☹ Ale jako kachna ještě nechodím no..a stejně na sekci jdu plánovaně nu takže to je jedno..kvůli kyčlím:-/

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru