Chlamydie a těhotenství. Je tato léčba v pořádku?

tomanovka
26. dub 2023

Zdravím holky, mám na vás prosbu, dnes jsem byla u doktora a ten mi řekl, že mám chlamýdie (nechápu, stejný partner, jsme si věrný) , ale to už asi nevyřeším jak a kdy, spíš mě zajímá váš názor na léčbu, dostali jsme oba na 20 dní atb. doxybene a až dobereme, tak mám přijít po měsíci na kontrolní stěr a v tom měsíci mít 5-10x nechráněný sex. Je to takhle v pořádku? Myslela jsem, že nechráněný sex se může až když je kontrolní test negativní. Zarazilo mě to, páč se snažíme o miminko a když bude nechráněný sex mohu otěhotnět. Jsem z toho taková zmatená. Za případné názory děkuji 🙂 ... Ještě mě zarazilo, že mi napsal jiné atb. než jsem se dočetla, nejlepší antibiotika na chlamydie jsou azithromycin a doxycyklin a já mám Doxybene 😒

wladimira
26. dub 2023

@tomanovka teda mě zaráží to že tě nechalo chladnou že jsi chytla chlamydie od partnera když jste si věrný 🙈 jak dlouho jsi s partnerem ???to by mě trápilo víc než jestli můžeš ten měsíc otěhotnět nebo ne … každopádně radši počkej s tím sexem až do výsledků stěrů

helcakab
26. dub 2023

@wladimira tak já nevím ale podle me človek může mít v sobě chlamydie bezně a nemusí mu delat vůbec potíže, třeba je má přítel dlouho ani o tom neví...mě třeba plicní se vrací už 10 let vždy když jsem oslabená...

michaela666
26. dub 2023

To jsi dobrá, že řešíš správnost lékařem předepsaných léků a ne to, kde jste k tomu přišli. Buď s nimi má lepší zkušenost, kšefty s distributorem nebo ty podle někoho nejlepší mají prostě výpadek a tyhle jsou stejně účinná náhrada. 🤷

cassidyc
26. dub 2023

O chlamydiích nic nevím. Ale ta antibiotika, co píšeš, to jsou jen názvy těch antibiotických látek, ale ne konkrétních tablet. A jestli jsi četla příbalový leták Doxybene, tak tam píšou: “ CO JE Doxybene A K ČEMU SE POUŽÍVÁ Léčivá látka přípravku, doxycyklin, je antibiotikum patřící do skupiny tetracyklinů.” Takže to jsou antibiotika s látkou doxycyklin, kterou zmiňuješ, což se teda dalo odvodit už z toho názvu.

tomanovka
autor
26. dub 2023

@wladimira já jsem psala o tom, že by mě to nechalo chladnou? Doktor mi řekl, že chlamýdie v těle přetrvávají dlouho a bezpříznakově a že ze současného vztahu nemusí být, jejich stáří může být i roky a jelikož jsme si jistí naší věrností, tak je těžké hodnotit kdo a od koho to "přitáhl" v minulosti, může to být i se saun do kterých chodíme mi řekl doktor. Stačí takové to vysvětlení? Jsme normální pár a snažíme se o miminko a tohle se zjistilo při vyšetření, které se provádí, když žena nemůže otěhotnět. A volala jsem raději doktorovi a po dobrání atb. máme sexovat aby po měsíci viděl zda atb. zabrali a jsme oba "čistý".

tomanovka
autor
26. dub 2023

@michaela666 odpověď výše

tomanovka
autor
26. dub 2023

@cassidyc nevím, na krabičce je napsáno Doxybene a co je a k čemu se užívá je v příbalovém letáku napsáno, jen mě zarazilo proč mi lékař nenapsal atb., o kterých se píše, že jsou nejlepší. Asi dotaz na doktora, ale kvůli tomu mu opravdu nechci volat, spíš jsem myslela, jestli někdo nemá zkušenost s těmito atb.

tomanovka
autor
26. dub 2023

@helcakab ano přesně tak, takto mi to řekl doktor, problémy ani jeden nemáme a jejich stáří může být klidně dlouho, když jsme si věrni.

cassidyc
26. dub 2023

@tomanovka Ale vždyť ti je napsal. 🤷🏻‍♀️ Máš antibiotika obsahující doxycyklin.

helcakab
26. dub 2023

@tomanovka a já bych teda s pokusem o otehotneni počkala do doby než doberes antibiotika asi radeji, preji hodně štěstí at se toho svinstva zbavite

tomanovka
autor
26. dub 2023

@helcakab jj to 100ˇ% , doktor říkal 20 dnů brát atb. a pak mít cca 10x styk a za měsíc od dobrání přijít na kontrolní stěr.

veruuu_kubesovic
26. dub 2023

@tomanovka to jsi dobrá, že máš chlamydie, nevíš odkud? Chlap ti je pry "bezmezně" věrný a ještě s ním budeš dal sexovat...No proti gustu?

tomanovka
autor
26. dub 2023

@veruuu_kubesovic prosím Vás přečtěte si moje zprávy a nešiřte paniku a bludy a pokud o této nemoci nic nevíte, tak prosím, nekomentujte.

veruuu_kubesovic
26. dub 2023

@tomanovka
Jakou paniku a bludy??? pro tvé uklidnění o této nemoci vím víc než dost...když jsem jí řešila poprvé, tak mě to nechala v klidu, když jsem to za půl roku řešila znovu, tak už jsem tak klidná nebyla...
Naštěstí jsem s tímhle partnerem neplanovala děti, a na pohádky o bezmezne věrnosti bych určitě nevěřila..

tomanovka
autor
27. dub 2023

@veruuu_kubesovic paní přečtěte si ještě jednou můj příspěvek a mé odpovědi a pokud neumíte číst nebo si dát dohromady pár vět, tak raději nekomentujte, Vaše odpověď totiž nemá hlavu ani patu. Děkuji a přeji Vám hezké dny, nejlépe takové aby z Vás vyzařovala radost a klid a to nejen pro Vás, ale i pro Vaše okolí, negativita totiž nepřináší vůbec nic dobrého, věřte, že dávat, přát a pomáhat je mnohem lepší než kárat.

tomanovka
autor
27. dub 2023

@veruuu_kubesovic a víte o tom asi hodně málo, protože když žena nemůže otěhotnět, tak jedno z vyšetření proč se tak děje, je právě vyšetření na chlamýdie. Nebo jste snad chytřejší než lékaři z reprodukčního centra? Nemyslím si.

sarah1999
27. dub 2023

@veruuu_kubesovic Vy jste chytrá 🤦 To že vám to domu nosil chlap, protože měl potřebu chodit jinam neznamená, že to takhle dělají všichni. Většinou pokud je ten chlap spokojenej, tak nemá potřebu chodit jinam a nosit domu chlamydie. ☺️ Chlamydie může mít v sobě člověk třeba 10 let bez jakýchkoliv příznaků a právě se na většinou přijde až když ženě nejde otěhotnět. 🙂 Takže to rozhodně neznamená, že někdo v tom vztahu byl nevěrný. Nehledě na to, že se to může lehce chytit i v bazénu. 🙂 Ale podle toho co píšete Vám je asi každý chlap nevěrný, tak nejdřív zapracujte na sobě, aby Vám chlapy nemuseli běhat za jinýma a pak tady něco teprve pište. To že jsou nevěrný Vám neznamená, že má každá žena doma nevěrného muže. 😘

tomanovka
autor
27. dub 2023

@sarah1999 moc Vám děkuji za Vaše slova, máte naprostou pravdu.

lvl16
27. dub 2023

@wladimira Měla jsem v těle chlamydie asi 5 let. Kdyby se mi tehdy neozval bývalý sexuální partner, že je má, tak se to nejspíš nikdy nedozvím. Jsem ráda, že manžel neplašil, že ho podvádím 🙂.

Co se týká léčby, měla jsem taky Doxybene, preventivně i manžel, sex jsme mít nesměli a po přeléčení mi doktorka udělala kontrolní rozbor.

tomanovka
autor
27. dub 2023

@lvl16 Děkuji i Vám za Vaše slova 🙂 My sex také mít nesmíme po dobu braní Doxybene, ale až dobereme máme mít cca 10x styk a potom přijít na kontrolní stěr. Řešila jsem jen to, že máme mít nechráněný styk ještě před kontrolním stěrem, ale asi to tak bude v pořádku, chtějí vědět zda to zabralo, jen si říkám, že mohu otěhotnět, ale jelikož chodíme do reprodukčního centra, tak snad vědí co dělají a říkají.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru