Chřipka v začátku těhotenství po IVF. Můžu Paralen?

mondour
28. říj 2007

Ahojky vsem
jsem v teto diskusi nova tak jeste poradne nevim jek to tady chodi.
Snad mi tu nekdo poradi.
Jsem v sestem tydnu tehotenstvi po 2pokusu IVF a cekam dvojcata.
Chtela jsem se vas timto zeptat co s chripkou takhle v zacatcich.
Asi si reknete proc se nejde poradit do lekarny nebo k obvodni dotorce,ale v lekarne jsem uz byla nekolikrat a kazda mi rika neco jineho a ma obvodni doktorka je s prominutim krava.Manzel k ni sel s astmatem a jedine co mu rekla ze mu muze dat jedine neschopenku jestli se dusi tak se nedivte ale mam docela strach k ni jit.
V lekarne mi rekli ze paralen muzu ale v druhe mi zase rekli ze ne tak nevim.Jo a jeste neco na rymu.Vim ze tyto dotazy jsou trochu trapne ale jsem poprve tehotna a tak bych nechtela miminkam uskodit.
Dekuji vsem za odpoved MONIKA 😅 ☹

caira
28. říj 2007

mondour: ja sice nevim jak je to po IVF, ale i ja presto, ze jsme pocali prirozenou cestou jsem dostala doporuceni nepouzivat NIC. Mela jsem chripku v cca 8tt a s desnym drazdivym kaslem, lecila jsem to horkou vodou s citronem a medem, na kasel jsem pila odvar z medu a cibule { nic moc chutneho, ale vazne to pomohlo} na bolest hlavy bohuzel nepomaha nic krom spanku a obkadu na celo atd atd, proste to musis nejak prebojovat bez cehokoliv, hlavne hodne tekutin, vitamic C v prirodni podobe { mandarinky, citron, pomerance, kiwi atd atd} a snad ti bude brzo lip 🙂

haninap
29. říj 2007

Já prodělala po ivf zánět průdušek, asi v 7tt. Volala jsem do centra, tam vždy dobře a odborně poradí. Doktorka říkala že všechny léky léčí pouze příznaky a ne nemoc, takže raději nic, pouze na teplotu nad 38 paralen. A jinak klid a ležet. Na kašel a na bolest v krku jsem si dělala strouhaný čerstvý zázvor s medem a citronem přelitý horkou vodou a docela se mi po něm ulevilo. V lékárně mi taky nic nedoporučili, ale zavolej si do centra, tam ti určitě poradí. Přeji brzké uzdravení 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru