Další porod po císaři v Krnově - Opavě - Ostravě

bremisek
23. črc 2014

Nemáte prosím zkušenosti, jak se v těchto konkrétních porodnicích přistupuje k dalšímu porodu po předchozím císaři? První porod proběhl akutním císařem, kvůli mému aktuálnímu zánětu v těle a tím i špatným ozvům miminka. Při začátku druhého těhotenství mi gynekolog říkal, že ke konci těhotenství bude jizvu hlídat, avšak jizvu nekontroloval a mé bolesti v oblasti jizvy přechází, že to prostě bolet bude, tak mě trochu rozčarovává. Jizvu cítím téměř každý den ke konci těhotenství. Nevíte prosím, jak hlídají - jestli ji hlídají v těchto porodnicích, do kdy nechají přenášet, jestli případně upřednostňují dalšího císaře nebo přirozený porod. Popravdě nevím k čemu bych se klonila asi tím, že ta jizva bolí a k tomu to můj gyndař neřeší a přechází, tak asi pro jistotu k císaři. Řekl mi, že v podstatě při jakémkoliv problému mě stejně z porodního sálu odvezou na císaře, takže s ním stejně mám na 50% počítat - což mi teda nepřidalo a raději bych asi teda rodila císařem plánovaně.

petrajurinova
23. črc 2014

@bremisek Já rodila obě děti v Ostravě Vítkovicích - první plánovaný císař, druhé přirozeně dva týdny po termínu. V nemocnici v podstatě to, že první dítě šlo císařem neřešili. Při první kontrole se doktor vzhledem k tomu, že to viděl v papírech napsané, ptal jesli mám nějaký subjektivní problém s jizvou, prohlídl to utz a pak už o císaři a jizvě nepadlo ani slovo. Fakt je, že já jsem s jizvou žádný problém neměla, nebolela mě, netahala a vzhledově už nebyla skoro ani vidět.

nikollita
23. črc 2014

Já jsem slyšela, že Vítkovice se přiklání k dalšímu císaři, přirozený porod upřednostňují v Porubě 🙂

petrajurinova
23. črc 2014

@nikollita z vlastní zkušenosti vím, že to není pravda

kriistin
23. črc 2014

@bremisek když se rozhodneš rodit cisařem po cisaři tak by tve přani meli respektovat a udelat dalši cs.

nikollita
23. črc 2014

@petrajurinova jen říkám, co jsem se dočetla na fóru. Vlastně mě to ani nepřekvapuje, že to není pravdivé 😀
Dost mě ale udivuje, že tě nechali přenášet dva týdny 😲

bremisek
autor
26. črc 2014

A o Opavě a Krnově nikdo nevíte|?

valik
26. črc 2014

@petrajurinova
@nikollita @bremisek Já rodila podruhé v Porubě (2013) a vaginálně. Předchozí sekce pro ně vůbec nic neznamenala, jen omrkli jizvu... Nakonec ale byla stejně akutní sekce. Ale za mě není ani pravda, že ti dají vybrat. Vždycky je to na konkrétním porodníkovi, čeho je zastánce on..

nikollita
26. črc 2014

@valik to je docela dobře, ráda bych to příště aspoň zkusila přirozeně. A u tebe byl císař zase ze stejného důvodu nebo se vyskytl jiný problém?

valik
26. črc 2014

@nikollita První byl ze zdravotních důvodů u mě, který po třech letech už nebyl aktuální. Druhý nakonec skončil sekcí, protože mimčo rotovalo obličejem nahoru a proto by ven nevyšlo, takže jsem se ani neotvírala. Vzhledem ke dvanácti hodinám kontrakcí na už jednou šité děloze, poklesu ozev a zkažené plodovce už nechtěli čekat a jelo se na sál. Nakonec mi řekli, že bych stejně kvůli poloze neporodila přirozeně, prostě se tam malý špatně "šprajcnul" a porod vůbec nepostupoval, otevřená jsem byla po celou dobu na dva cm....

valik
26. črc 2014

@nikollita A přenášet mě nechali deset dnů... Ale naštěstí před nástupem na indukci mi praskla voda.. 🙂

nikollita
26. črc 2014

@valik uf. Vidím, že ses natrápila 😔

nikollita
26. črc 2014

@valik přenášet nechali? přitom všude čtu, že přenášet se nedovoluje 😅

ottovka
26. črc 2014

@bremisek Není to moje osobní zkušenost, ale ležela jsem nedávno v Opavě na gyndě. Jedné mamince tam vyvolávali porod, protože přenášela (už si nepamatuji, kolik dní přenášela). První porod měla plánovaného císaře. Při vyvolávání neustále hlídali jizvu, ptali se, zda nebolí. Říkali, že to vyvolávání může trvat dlouho, protože je nutné porod vyvolávat velmi opatrně, že nemohou použít běžné dávky vyvolávacích prostředků, jizva by to nemusela zvládnout. Nakonec byl porod přímo bleskurychlý. Bez nejmenších obtíží.

valik
26. črc 2014

@nikollita Teď už mi to nepřijde... 😀 Už zas ani nevím, jak bolí ty kontrakce, nedokážu si to vybavit. To mě před druhým porodem zajímalo nejvíc, protože první byl sekce plánovaná. Ale musím přiznat, že jsem tušila, že to nedopadne. Buď jsem si málo věřila, nebo jsem vycítila, že syna nedokážu vytlačit a bála jsem se komplikací. Tak jsem byla nakonec strašně ráda, že je venku a zdravý... A ta vděčnost zůstala a na těch dvanáct hodin kontrakcí se už zapomnělo.. 🙂

valik
26. črc 2014

@nikollita Fakt nechali. Na fakultce se nechává po sekci přenášet celých deset dnů. Možná, že při vyšším váhovém odhadu to zváží. Ale mě nechali a tvrdili, že to tak je běžná praxe. Nedali mi ale nic na podporu při tom nepostupování porodu, ale slyšela jsem, že i po předchozí sekci dávají rodičkám oxytocin... A ten se taky nesmí... Asi je to vždy na konkrétním lékaři, do čeho půjde. 😖 A vyvolávat chtěli tyčinkami na roztažení čípku..

nikollita
26. črc 2014

@valik toho se fakt bojím. První syn vážil strašně moc (4680g) a bylo to znát pak při tlačení. Navíc lékaři nepoznali, že bude velký. Kdyby mi řekli, že bude mít víc jak 4,5 kila nebo víc jak 4 kila.....ale tvrdili, že má 3800g. Oxytocinu jsem taky měla hodně. No užila jsem si.

valik
26. črc 2014

@nikollita Tak snad to pohlídají, ale váhový odhad je fakt jen odhad... U dcery se sekli taky skoro o kilo. Ale údajně je tolerance+-500g běžná. Ale oxytocin bych asi odmítla, naštěstí mi řekli, že mi ho nedají a doporučují mi sekci a čekali co řeknu. Poslechla jsem hned. Stejně by to znamenalo akorát další hodiny bolestí a nález by byl stejný a sekce nevyhnutelná... A jsi rozhodnutá, kde rodit?

nikollita
26. črc 2014

@valik ne, jsem těhotná krátce, ještě jsem ani u Dr. nebyla 😀 Poprvé jsem rodila ve Frýdlu-Místku, ale tam už bych nešla (ne kvůli porodníkům, ale kvůli pobytu na šestinedělí, to bylo za trest tam s nima), do Poruby jsem nikdy nechtěla, přišlo mi to tam takové neosobní, jak na běžícím pásu. Byla mi sympatická nemocnice Fifejdy, pak jsem ale někde četla, že Poruba upřednostňuje přirozené porody po císaři....

kamce
26. črc 2014

V Krnově jsou pro co nejpřirozenější porod, kamarádka tam rodila a lituji, že jsem tam nerodila taky!

valik
26. črc 2014

@nikollita Aha, tak to máš ještě hodně času na rozmyšlenou. Mě se zdá, že obecně už jsou všude po sekci nakloněni vaginálnímu porodu. Ale na Fifejdy slyším všude samou chválu! Což na fakultku moc ne, no... Ale já mám dobrou zkušenost... 😉

nikollita
26. črc 2014

@kamce Krnov je strašně daleko ne? 🙂

nikollita
26. črc 2014

@valik no, ještě času dost 🙂 děkuji za informace.

kamce
26. črc 2014

@nikollita Jo, ale autorka se na něj taky ptala 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru