Hematom v těhu - silné bolesti. Máte zkušenost?

veru1820
4. bře 2023

Ahoj dámy, prosím o vaši zkušenost- měly jste bolesti s hematomem?
Jsem v 7TT.
5tt jsem začala krvácet a odjela na pohotovost, hematom 4x1,4 cm, GS v pořádku, krvácení během hodiny přestalo. Pak KO u GYN v 6tt, hematom o trochu menší, plod měl srdíčko a odpovídal.
Beru Utrogestan 2-0-2 vaginálně a ascorutin 2-2-2, klidový režim- poctivě se šetřím, od té doby jsem nekrvácela ani jednou.
Posledních pár dní mě ale bolí břicho, a dnes je to tedy vážně extrém.
Jsem zvyklá na silné MS bolesti každý měsíc a nejsem žádné "párátko", takže mě jentak něco nevykolejí, ale tahle bolest je vážně celkem masakr, a samozřejmě strach o malé to ještě umocňuje.
Přečetla jsem si snad všechny diskuze v ČR i zahraničí, ale nikdo o tak silné bolesti bez krvácení nepsal, a MUDr se se mnou moc nebaví, sotva malého měřila a říká, že je to 50/50 a že mám ležet. Nevzala mi ani krev a objednala mě na KO za dva týdny..
Máte prosím zkušenost?

zelenaesmolda
4. bře 2023

@veru1820
Nemela jsem bolesti

veru1820
autor
4. bře 2023

@zelenaesmolda sakra, doufala jsem ze to nekdo zazil taky, ty bolesti me fakt znervoznuji :/

verka86
4. bře 2023

@veru1820 třeba to s hematomem nesouvisí. Já jsem cca do 12 tt měla šílené MS bolesti, jak se vše roztahovalo. Mimčo je v pořádku, jsme 28 tt a občas se slabá bolest objeví i teď. Úplně tvé obavy chápu, ale prostě to "musíš" vydržet 😊🍀🍀🍀

veru1820
autor
4. bře 2023

@verka86 vazne? To by bylo super, kdyby to bylo "jen" tehotenstvi samo o sobe. Jen by me to prekvapilo, protoze s dcerou jsem pred sedmi lety vubec nic necitila, kdezto toto tehotenstvi trpim jak zvire, je mi na zvraceni cely den, prsa mam pocit ze mi upadnou 🤣 a ty bolesti jsou vazne huste, a to temer jenom lezim. A navic ten hematom.. uff.

ada22
4. bře 2023

Jestli jsou ty bolesti fakt velké, tak bych možná zkusila pohotovost. Aby jsi to nesvadela na hematom a nešlo o něco jiného.

veru1820
autor
4. bře 2023

@ada22 uz jsem se tak nejak rozhodla ze pockam do rana. Pokud to neustane nebo zacnu krvacet, pojedu. Nechce se mi k lekarum na nocni, posledne tam byl ukrajinec co si myslel ze hematom je druha dutinka🙈

denisq
4. bře 2023

@veru1820 Já jsem na začátku těhotenství měla příšerné bolesti v podbřišku. Nemohla jsem ani chodit, svijela jsem se v bolestech jaka to byla neskutečná bolest. Jenže jsem v tu dobu nevěděla, že jsem těhotná, přišla jsem na těhotenství až v 18tt. O týden později krvácení a zjištěn hematom a nasazené léky. Klidový režim jsem nemohla 100% dodržet, měla jsem doma dvě malé deti, ale do týdne se hematom vstřebal. Jestli ty bolesti byly od hematomu, netuším, ale teď mám zdravého 4 měsíčního chlapečka.

verka86
4. bře 2023

@veru1820 v mém prvním těhotenství mi rostlo jen břicho, nic jiného mi nebylo, ani nevolnosti, bolesti břicha, zad.... A teď je to hodně jiné. Ty bolesti jsem prožívala hodně, protože před rokem jsem potratila, měla jsem šílené bolesti a dost jsem krvácela.

Pokud tě tvá doktorka neuklidnila, zajeď si na pohotovost, určitě tvé obavy pochopí. Vždyť tam jsou pro nás 😉

veru1820
autor
4. bře 2023

@denisq dekuji moc, to me trochu uklidnilo. Ono to do dneska nebylo takhle kazdy den cely den, ale je fakt, ze jsem dnes stravila 3h v aute jako spolujezdec, tak to asi uplne nepomohlo. Snad bude zitra lepe. Moc dekuji ❤️

veru1820
autor
4. bře 2023

@verka86 take mam za sebou par potratu, tak strach je na miste, i kdyz vetsinou do 5tt, krome dcery. Ty prvni tydny jsou vzdycky zlo. Jak pises ty, v prvnim tehotenstvi mi nic nebylo, a clovek by rekl, ze pri druhem bude telo vice pripravene, ale ono asi ne🙂 snad se jen roztahuje deloha. Nejdulezitejsi pro me je, ze nekrvacim.
Moc dekuji za uklidneni 🙏🏻

krisstina93
4. bře 2023

Ne při hematomu sem bolesti neměla a to sem měla velký, ležela sem i v nemocnici a pak sem krvacela ještě 6 týdnů, ale nebolelo mě nic. Bolesti sem měla, když sem potracela (v jiném těhotenství).

handulkak
4. bře 2023

@veru1820 já bolesti měla, ale silne jsem krvacela. A to celkem dlouho, asi do 16tt.

veru1820
autor
4. bře 2023

@krisstina93 a jak dlouho tě to bolelo než přišla krev a celý proces?

veru1820
autor
4. bře 2023

@handulkak to právě čtu často že při krvácení bolí, ale já zas musím mít něco extra. Ach jo 🙂

denisq
4. bře 2023

@veru1820 Jinak potraty mám za sebou dva a ani u jednoho jsem neměla bolesti. A už vůbec ne takové, jake jsem měla v tom posledním těhotenství. Při prvním jsem si myslela, že o "mimi" přicházím. Měla jsem teploty a zimnice. Věděla jsem, že je něco špatně a na další kontrole už srdíčko nebylo. Musela jsem pak na revizi. U druhého všechno odešlo samo, bez bolesti ( tě fyzické ). Snaž se odpočívat, být v klidu, nemyslet na nic špatného ( já vím, jde to špatně ). A uvidíš, že vše bude v pořádku. 🙏

handulkak
4. bře 2023

@veru1820 mě u první břicho bolelo už od testu. Pak začali jiné komplikace a bolelo až do porodu. U druhé bylo to krvácení, u třetí taky.
Ale muže bolet i po utrogestanu - tak pozor

veru1820
autor
4. bře 2023

@denisq děkuji moc. Hned v pondělí ráno zavolám své dr a poprosím o kontrolu. Teď už se bolest trochu zmírnila, mám v sobě paralen, nekrvácím.. snad ráno budu už bez bolesti 🙏

veru1820
autor
4. bře 2023

@handulkak to mě přesně taky napadlo, že to může být po utráči, je fakt že je to trošku horší co jsem ho od pondělí začala zavádět (na pohotovosti mi dal 2-2-2 orálně).
Každopádně jsem moc ráda že ti to vyšlo a všechny tři jsou v pořádku 🙂
Už mám taky doma školačku, hrozně to letí ❤️

janccaaa
4. bře 2023

@veru1820 ahoj, ja jsem mela hematom na prelomu 12.tydne a mela jsem taky velké bolesti, úplné křeče. Dostala jsem ascorutin a utrogestan a pak to pomalu přešlo a vstrebal se. Kontrola asi nebude od věci, ale za mě musim říct, že hematom bolí dost. Preju hodne štěstí 🍀

veru1820
autor
4. bře 2023

@janccaaa jee děkuji! To jsem přesně potřebovala slyšet 🙏A krvácela jsi u těch křečí, nebo ne?

janccaaa
4. bře 2023

@veru1820 jojo, krvacela jsem, ale ne moc... Stejně me to vydesilo, tak jsem jela na pohotovost, tam to zjsitili, dali leky a paradoxne tyhle velke bolesti zacaly az potom v noci doma. Taky jsem byla vyděšená.. Druhy den jsem jela k me dr. A rikala, ze je to tak, jak mi rekli v nemocnici.. A pal to přešlo řádově asi do 2 tydnu? Uz si to nepamatuju presne.. Zajdi pak k tve dr pro jistotua pro klid v duši 😉

veru1820
autor
4. bře 2023

@janccaaa jasny, hned v pondeli tam zajdu. Rikam si ze nic vic nez me soucasne leky mi stejne dat nemuzou, tak je asi zbytecne jezdit v noci na pohotovost.
Moc dekuji za odpoved, dodalo mi to nadeji 🙏🏻

janccaaa
4. bře 2023

@veru1820 bohuzel na me byli na pohotovosti nepříjemný.. Rikali mi, ze pokud nekrvacim intenzitou menstruačního krvaceni v nejsilnejsi den a nemam bolesti, ze s tim stejne nic neudělají 🙈🙈🙈 ze jsem mela zavolat. Tak klidne muzes i ted zavolat na oddeleni gynekologie na ambulanci oni ti reknou, jestli mas přijet, kdybys chtela mít jeste odborny nazor😉. Kazdopadne dej na svuj instinkt 😉

veru1820
autor
4. bře 2023

@janccaaa me instinkt veli lezet doma. Uz jen pomysleni na nemocnici me stresuje, a to nedej boze kdyby si me tam chteli nechat, coz jsem minule odmitla. To radeji doklepu do pondeli 😄 nemyslim ze by se tim neco zmenilo.

janccaaa
4. bře 2023

@veru1820 no prave, bohuzel nic jiného udelat nemůžou.. Jen ted jeste jsem musela co nejvíc lezet... Ale ono stejne neslo nic jineho moc delat s takovými bolestmi🙈 tak drzim palce 🍀

veru1820
autor
5. bře 2023

@janccaaa no přesně, mé tělo mě ani moc nenechá, vždy třeba umyju nádobí a musím si jít sednout, pak zas kousek, zas sednout, ne jen kvůli bolesti ale celkovému vyčerpání a nevolnosti. Je to záhul pro mojí náturu😅
Nicméně dnes zatím bez bolesti 🙏 kéž by to vyšlo, před lety jsme chodili na IUI a museli přerušit kvůli Covidu, otěhotněla jsem až teď, když jsem se smířila s tím, že budu mít "jen" dceru..
a jak ty jsi daleko? Nebo už jsi porodila? Nekoukala jsem do metříku 🙂

janccaaa
5. bře 2023

@veru1820 no jasne, tak odpočívej😉to urcite dobře dopadne🍀me doktorka říkala, ze se hematom udela kazde 3.tehotne,ze to je bezne..😉 My mame 5,5 lerou dcerku. A ted se snazime opět. Bohužel to těhotenství, kdy jsem mela hematom, nedopadlo. V 5. mesici zamlkle těhotenství 😪. Ale bylo to pravděpodobně kvůli covidu který , jsem právě v 1.trim.prodelala. Čímž te rozhodne nechci nijak desit. Ted se po roce zatím marně pokoušíme o další.. 💕

moonulka
5. bře 2023

Já měla v prvním těhotenství hematom a i silné bolesti. Byla to desetiminutová křeč v podbříšku, většinou jsem utekla na WC a čekala na nejhorší, prodýchávala a brečela přitom bolestí. Přešlo to někdy kolem 8-9tt. Podle doktorky prý roztahování vazů. Dcera se narodila zdravá a v termínu.
Přeji také šťastný konec 🍀

veru1820
autor
5. bře 2023

@moonulka dekuji mockrat 🙂 a jak velky jsi mela hematom, nevzpomenes si?

veru1820
autor
5. bře 2023

@janccaaa v patem? Boze, to me moc mrzi.. kazdy potrat je strasny, ale kdyz uz jsi takhle daleko, citis pohyby a vidis brisko, musi to byt naprosto silene.
Moc ti drzim palce at se brzy podari a hlavne, at jste zdravi 🍀❤️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru