Horečky, které nejdou srazit

kajos12
8. bře 2017

Maminky,
včera jsem byla s malou (17,5 měsíce) u lékaře kvůli rýmě, kašli, prozvracené noci a zvýšené teplotě. CRP 5, výsledky výtěru z krku budou zítra. Zítra jdeme také na kontrolu. Ale malé se zvýšila teplota. Včera kolem 38,5, dnes celý den kolem 39. Před hodinou a půl jsem ji dala Nurofen sirup (to měla 39,3) a když jsem ji přeměřila teď - má 39,4. Vůbec to nezabralo. Co poradíte? Kolem půl šesté ji chci dát Paralen sirup, ale bojím se febrilních křečí.

kajos12
autor
8. bře 2017

Zábaly jsem ještě nedělala, protože měla dcera před tou hodinou a půl studené nohy a ruce. Teď už jsou teplejší.

petradova
8. bře 2017

Když mají naše holky teploty, které nejdou srazit, a přesto mají studené končetiny, zabalím pouze trup, a na nožky dávám silné ponožky. Většinou to zabere.

aleenka1234
8. bře 2017

Stridejte paralen a nurofen po 4 hodinách. Manžel je lékárník a to vždy doporučuje na teploty, když jsou tak vysoké a nejdou dobře srazit.

valkyra222
8. bře 2017

Malý mel taky minulý týden nějakou virozu během 10 min mu stoupla teplota začal se třást a v zadecku mel 38,8 dala jsem sirup ale po hodině v zadecku 39,4 panika hned jsem volala na dětské do nemocnice co mám dělat doktor řekl namočit plenku látkovou a obalit hrudník vlažnou vodou pod pažemi nechat 10 min po hodině opakovat podařilo se nám srazit dokonce po hodině už teplotu nemel

valkyra222
8. bře 2017

Horečky mel i před měsícem taky prudce stoupla teplota třásl se jak ratlik a pomalu mu fialovely rty dala jsem hned čípek a jela na pohotovost taky jsem vystrasena z tech febrilni křečí :( dali nám Diazepam na vysoké horečky dat čtvrtku při 38,5 a po půl hodině něco na srážení byla jsem hotova nesnáším horečku :( :( ať jste brzo fit...

kajos12
autor
13. bře 2017

Holky, děkuji za vaše rady a příspěvky.
Dcera o té půl šesté měla v podpaží 40,5°C a drželo se to tak celý večer a pak už jen spala a ani nechtěla pít. Před půlnocí jsme jeli na pohotovost a nakonec to skončilo dvoudenní hospitalizací na JIP a tu první noc nemohli ani lékaři srazit horečku a k tomu všemu jsem s dcerou nemohla být na pokoji (byla jsem o patro výš). Druhý den už bylo líp a z důvodu dalších příjmů a nedostatku místa byla přemístěna na klasické dětské oddělení ke mně - konečně jsme byly spolu. Jednalo se o rotaviry a v krku nějaký druh Streptokoka.
Nejhorší byl ale příjem. Plno světel, cizí lidi, já sepisovala s lékařkou anamnézu, manžel příjem a dcera opět sama s lékaři, kteří ji napichovali na infuze, přístroje atd., a ikdyž byla v tu chvíli jen o pokoj vedle, ten pláč mě (jako těhotnou) dobíjel psychicky natolik, že jsem i já sama začala plakat, jak mi jí bylo líto, že tam je chudinka bez nás, s cizími lidmi, kteří ji "ubližují". Vím, že to bylo nutné a že jí to pomohlo, ale já tuto chvíli z hlavy nevymažu.
Naštěstí je to za námi a já budu doufat, že dnes budou konečné výsledky dodatečných vyšetření v pořádku.

valkyra222
13. bře 2017

Ježíš to zní hrozne to bych nedala já jsem hysterka a citlivka a ovládla by mě panika ze by mě museli prikurtovat :( ať je brzo všechno v pořádku a tohle bych nikomu nepřála :(

terezapetrova
13. bře 2017

@kajos12 pozor na rotaviry pokud jsi tehu. Ale snad je to víc ohrozujici v začátcích
tehu.

zuny
13. bře 2017

@kajos12 můžu se zeptat, jak vám dopadly výsledky a jaké doporučují léčení? Kamarádčina dcera mívá taky takové horečky, které nejdou srazit, má také podezření na streptokoka...děkuji.

kajos12
autor
13. bře 2017

@zuny Kultivace ze stolice negativni.🙂 CRP nam podruhe ani nerekli,takze je nakonec tak vse ok. U nas se Streptokok projevoval kaslem a k tomu mela rymu - zanet nosohltanu. Rymu samozrejme odsavat, davat kapky Nasivin. Kasel u nas zatim suchy, takze na noc tussin, pres den nic,protoze je uz na ustupu. Pri akutnim kasli jsem
davala sirup. Zvysena poloha v postylce.

lennus
13. bře 2017

Kdyby někoho zajímalo bližší info k horečce, pošlete mi email. adresu do IP, mám to v Pdfku

kajos12
autor
13. bře 2017

@zuny Ale horečky byly způsobeny rotaviry, které teď řádí mezi dětmi. Je to virové infekční onemocnění střev, která se nijak neléčí. Musí odeznít sama a vzhledem k tomu, že jsou postižené především střeva (projevuje se průjmy, zvracením, horečkami), je potřeba hooooodně pít a vir ze střev jakoby "vyplavit". A opravdu zdůrazňuji to pití - i z hlediska dehydratace. Jsem si říkala, že moje dcera hodně pije a nakonec nám po příjmu řekli, že byla dehydratovaná. Byly nám doporučeny na 14 dní probiotika, vynechání mléčných a smetanových výrobků (min. na 4 dny po skončení průjmů), při nadýmání Espumisan 10 kapek 4x denně. Klidový režim a šetrnější stravu. A vynechání/omezení návštěv vzhledem k tomu, že se to přenáší vzduchem, ale také dotekem. A po poslední řídké stolici se týden vyhýbat dětskému kolektivu (pacient je stále infekční pro okolí).

JInak k té horečce - dávat Nurofen a Paralen - střídat po 3-4 hodinách - obsahují odlišné látky. V nemocnici, když ji to tam nemohli snížit, ji dávali mimo tohle i Metamizol a infuzi, které ji asi nejvíc pomohly.

jhoki
13. bře 2017

Když má dítě vysoké teploty dávám vždy diazepam, je to prevence febrilních křečí. Také střídám paracetamol s ibalginem, takže paralen a nurofen. Množství se bere podle kg dítěte né podle věku, jak si někteří mylně myslí. Pediatřička říkala, že se může střídat i po 3 hodinách. Zábaly jsem nikdy nedávala, přišlo mi, že z toho dítě spíš může křečovat.

zuny
13. bře 2017

@kajos12 aha, tak to bude jiný případ, horečky se jí opakují a průjem u toho nemá. Jen kašel, rýma, zahlenění. O tom střídání Nurofen-Paralen víme 🙂 díky