Hospitalizace dítěte v Motole. Máte zkušenost?

deren
26. říj 2010

Chtěla bych se vás zeptat jestli máte někdo zkušenosti s hospitalizací dítěte v nemocnici v Motole. My jdeme s malou - 1,5 roku - na oční a měla bych tam s ní být. Jaké jsou pokoje, co si jako doprovod vzít na sebe, jak probíhá stravování u dětí (i u rodičů) a další podobné rady. Sama jsem v nemocnici nebyla, tak nemám žádné zkušenosti. Dík za rady

haanhobe
27. říj 2010

My sice nebyli v Motole, ale ve FN Ostrava na urologii pro dospělé, ale asi to bude podobné. Malý měl 18 měs., byl na operaci.Strava je pro děti i rodiče, ale ze zkušeností, je dobré dítěti vzít , co lze uchovat a co má rádo. To co dostávalo dítě a ještě po operaci nebudu komentovat. Většinou všude jsou na chodbách ledničky třeba na jogurt, měli jsme možnost uvařit náš čaj, připravit UM. Na oblečení pro tebe něco pohodlného jako doma, pro dítě taky triko, tepláky. A já ocenila kočárek, který bez problémů dovolili. Přesuny na vyšetření po nekonečných chodbách, možnost vozit, když přišly chmury, mohli jsme dokonce i ven, do bufetu. Taky samozřejmě oblíbené hračky.No prostě jeli jsme na tři dny nabaleni jako na dovolenou.

niki2
27. říj 2010

Ono dost zalezi na oddeleni. My byli tesne pred 2. narozeninami na chirurgii, bohuzel na tom oddeleni pro mensi, by se jim pry nevesel do postylky, tam maji i skladaci luzka pro maminky. Tak nas dali mezi vetsi deti a tam maji pro doprovod pouze zidli 😝
Jako doprovod si vem neco pohodlneho, ja teda mela tricko a dziny. Byla jsem tam od brzkeho rana do vecera asi 22h a pak mne vystridal manzel a prisla jsem zase rano.
Stravovani pro maleho jsme moc neresili, protoze mel narkozu, takze mu dali vlastne az druhy den rano malou snidani. Co se mi ale osvedcilo, ze jsem mu vzala lahvicku na caj. No a pro rodice ti daji poukazky do jidelny, ale jak to ma clovek vyresit, aby si tam dosel, to uz mi nerekli. Takze na obed jsem bezela kdyz maleho odvezli na sal a vedela jsem, ze bude dospavat, na veceri jsem se nedostala, protoze tam preci maleho nenecham na pokoji samotneho... Jinak jsou v Motole i nejake automaty na bagety, dole obcerstveni, ale nevim, s jakou provozni dobou. Takze bych si byt tebou vzala s sebou nejakou svacinku.
Pak si tam taky muzes vyzvednout nejaky papir na parkovani, aby jsi neplatila moc za auto.
Jo a na te chirurgii byla dost slusne vybavena herna a mohli jsme si i hracky vzit na pokoj.
Kocarek jsme s sebou meli taky, jen jsem ho musela nechat slozeny za dvermi oddeleni, ale potom na odchod se zase hodil.

zdenkaradek
27. říj 2010

@deren, taky přidám svojí zkušenost s hospitalizací dítěte v motolské nemocnici. Byli jsme 3 x hospitalizovaní na kojeneckém oddělení, poprvé mu bylo 6 týdnů, pak ve 4 a v 9. měsících. My jsme tedy měli pokaždé jednolůžkový pokoj, kde bylo rozkládací lůžko pro mě. Sociální zařízení mají 2 pokoje společné. Záleží na oddělení, jaké tam jsou pokoje, vím že na kojencích jsou i třílůžkové pokoje a taky na tom, jak jsou zrovna vytíženi.... S tím jídlem ti to psala niki2, malá se bude stravovat na oddělení a ty dostaneš od sestřiček stravenky a budeš docházet do jídelny, tam děti nesmí. Já sama jsem třeba na snídaně nechodila, přišlo mi to zbytečné, třeba jogurty jsem tam neviděla, takže vždycky když jsem šla z obědu, tak jsem si koupila něco na snídani na druhý den. Teplé večeře už nedělají, takže když jdeš na oběd, tak si můžeš vyzvednout obložený talíř nebo nějaké mražené jídlo, které si pak ohřeješ na oddělení v mikrovlnce. V areálu jsou obchody s potravinami, nějaké rychlé občerstvení - párek v rohlíku, pečené kuře, chlebíčky s tím není problém. To docházení do jídelny je opravdu problém, většinou musíš běžet přes celý areál, do toho je ta cesta docela složitá, takže můžeš snadno zabloudit. Já jsem chodila, když malý spal a věděla jsem, že ještě chvilku spát bude, nechala jsem přiotevřené dveře na chodbu, aby ho když tak slyšely sestřičky. A i tak jsem vždycky pádila strašně rychle, naházela do sebe jídlo a zase zpátky. Nebo si třeba můžeš vzít sebou jídlonosič a sníst si to na pokoji s malou.
Ohledně toho parkování, tak možnost bezplatného parkování tam je, ale platí to jen v parkovacím domě a tam pro to mají vyhrazenou část za mříží. O papír na parkování si řekneš sestřičce na oddělení a potvrdí ti to ošetřující lékař.
Oblečení si vezmi hlavně pohodlné, nějaké volnější kalhoty, tepláky, trička. V nemocnici bývá docela teplo, jen si vzpomínám, že docela profukovalo pod okny (a to jsme byli v té zrekonstruované části).
Pro malou by jsi měla dostat 6 plen na den, hračky, jídelní židlička by měla být na oddělení. Co se týká kočárku, tak na kojencích byli na chodbě k dispozici kočárky erární - když bylo potřeba se přesunout na nějaké vyšetření v rámci nemocnice, na vlastní kočárky se setry moc netvářily, předci jen prostor je omezený.
Pokud tě ještě něco napadá, tak se klidně ptej.

jenovefa
28. říj 2010

@deren Ahoj, já mám zkušenost jen s neurochirurgií, holky už cca vše podstatné popsaly výše. Myslím, že ideální je cinknout na oddělení do sesterny a vyptat se jich, zda mají nějaký tip, co třeba maminky nejčastěji zapomenou... Jinak je skvělý, když může přijít někdo z vámi na návštěvu - ale záleží, ja k dlouho tam budete.
Hodně štěstí a hlavně kliku na hodný děti+doprovod na pokoji. 🙂

deren
autor
8. lis 2010

Děkuji za rady. Docela se toho obávám. Já, děvče ze vsi, do takového velkoměsta.... 😀 Naštěstí se manžel uvolil, že nás tam doveze i odveze, takže starost o parkování nám asi odpadne. Oční je spojené dětské s dospělým dohromady tak doufám, že sestřičky budou dětičky dobře snášet. A na návštěvu snad někdo přijde - máme tam tetičku.