Jak umýt hlavu batoleti?

rajecka
4. srp 2014

Asi banální otázka, ale já s tím fakt válčím. Dokud dcera neseděla, tak v lehátku se dala krásně umýt, i když se vztekala. Ale jak sedí tak se nenechá položit. Tak jsem jí chtěla naučit normálně pod sprchou, rychle a bezbolestně, ale dostane úplný záchvat. Před pár dny se dokonce se z toho pozvracela, jak ječela a už mi do sprchy ani nechce jít, jak se bojí. Nemáte nějaký typ, jak na to u dětí, které mytí hlavy nesnášejí? Není to jen mytí vlasů, nenechá si dobrovolně vyčistit uši, zuby, ostříhat nehty, ty jí zvládne ostříhat jen manžel, já už jsem jí dvakrát stříhla, jak se prala. Teď jsem dva týdny bez něj a nehty máme jako Drákula, protože si na ně nenechá ode mně sáhnout 🙂

littlejane
4. srp 2014

Asi te nepotesim, ale na vsechny tebou popsane cinnosti musime u nas byt dva. Manzel drzi a ja konam 😀😀😀 ....ale vidim, ze postupne vekem se to zlepsuje, napr. na rukou uz nehty strihame v klidu ..... muj 4 lety syn si uz myje vlasky bez revu .... takze to chce fakt jen vydrzet 🙂

lenka.landova
4. srp 2014

U nas pomohla dovolena se spoustou bazenu a ruznych vodnich atrakci, od te doby si malej sprchuje hlavu sam a dobrovolne. Predtim se mu to taky nezamlouvalo..sprchou to taky neslo, ale zalit hlavu konvickou jako kyticku to jo 🙂 A nehty striham ted jedine ve spanku, jinak nemam sanci 🙂 Tak preji hodne zdaru!

krystalka
4. srp 2014

My jsme myli a doteď myjeme vlasy tak, že syn sedí ve vaně, zakloní hlavu, přes oči si drží žínku nebo malý ručník a já mu vlasy v pohodě umyju - ale nemá to moc rád sprchou, takže si vezmu větší hrnek nebo kelímek a splachuju šampon tím....jinak, když byl menší, tak jsem mu tu žínku na očích držela jednou rukou já a druhou rukou jsem splachovala vlasy 🙂 , stříhání nehtů problém nebýval, jen teď mě diriguje, že je vždycky chce stříhat od malíčku 😀

katharinka4222
4. srp 2014

Ahoj, tak u nás bylo mytí hlavy taky boj :( Ale šla jsem na to pomalu a postupně. Začala jsem se s malou koupat já, do té doby koupal manžel, a vždycky sem jí ukázala, že si poleju hlavu kelímkem já a pak ona. Začala jsem polívat od zadu, aby jí to nenateklo do obličeje. Postupně jsem nalívala víc a víc dopředu a až jsem byla skoro u obličeje, zakryla jsem jí ho rukou a v pohodě to zvládla 🙂 A když jsem jí zakryla obličej ještě jsem jí opatrně hlavu zaklonila. Už to tak děláme měsíc a ona už si hlavu polije sama a když jí pak sprchuju šampon pryč tak sama hlavu pěkně zakloní a ví, že bude mít očka v suchu 🙂 Ale taky nám trvalo, než jsme na to přišli 🙂 A stříhání nehtů? Jedině společně, jeden nehet si ostříhám sobě a pak jeden malé 🙂 Když je šikovná a vydrží si nechat ostříhat obě ruce, tak jí dám nějakou odměnu, třeba jednoho gumovýho medvídka 🙂 Určitě se to dá naučit, jen musíš být trpělivá a kreativní. Určitě ne násilím, to vím od naší malé 🙂 Držím pěsti a třeba taky přijdeš na nějaký fígl 🙂

zyoma
4. srp 2014

Mame také stávkující dvouleté dítě. Vzdycky byl problém se vším. Nehty na rukou striham po jídle když má dobrou náladu, pustim ji k tomu videoklip s Chnapikem a pak to jde. Na nohou striham tak, ze polozim na prebalovak, ona nevidi co delam s nohou, a ja vzdycky chytnu a delam ze si s nohama jen hrajeme.
Pri koupani urcite nemůžeme pouzivat srchu, mame vanicku detskou, do toho naberu vodu, dam malou vsede na lehatko aby neuklouzla, a polevam z nejake nadoby. U vlasu zacinam zezadu a pokracuju k obliceji,u oblicejedelam rukou hraz, kterou vzdy setru vodu z hlavy aby netekla do obliceje. Snad něco z toho pomůže. Na tohle jsme casem přišli, chce to asi zkoušet co zabere.

nika_sp
4. srp 2014

Kdyz mu myju vlasy, tak ho i v ty vanicce jakoby polozim zadama na predlokti a pak uz mu nevadi zaklonit hlavu a ponorit ji. Hodne nam ale pomohlo jako se pise vys, koupat ve velkym mnozstvi vody nebo v bazenu. Tchyne si ho polozila zadama na obe predlokti a jezdila s nim tam a zpatky a od ty doby se mu to hrozne libi.
JInak usi cistim jenom po koupani a to se celkem necha. Nehty zasadne u Duck TV na UPC. U toho sedi jak v naprostym transu 😀 Zuby ma zatim jen malicky a par, ale postupne si zvyka v leze na zadech.

yildiz
4. srp 2014

no tak asi mam o neco vetsi ditko dcerce je 25 bude uz ted 26mes 2roky 2mes tedy a s mytim ani nicim nebyl problem ....ted posledni 2-3 mes ? problem s mytim hlavy ! desny obrat o 360stupnu nechapu ! Taky zacne jecet a zdrha mi ve vane ! Vanu mame velkou takze pak na ni ani skoro nedosahnu / mame rohovku a v rohu se pak da sedet takze si na to vyleze a pomalu splha po okne 😀 nevim proc ale sprchu proste na hlavu neeee jak uz ji beru tak utika 😀 takze myti hlavy mame ted malo a ze v tech vedrech jsem musela myt casto, byla zpocena ale je to boj !!! tak vymyslime ruzne figle ...oblibenym kelimkem a tak ...nehty taky nemela moc rada hlavne na nohou to byl vzdy rev ....a pranice skoro 😀 ale postupem se aspon sama od sebe naucila ze ruce jsou v pohode a uz i nastavuje ruku ale nohy to je porad boj !!! No nejstarsi dcerka taky mela problem s nehtami na nohou ruce byly v pohode ...tak jsem pouzila figle s lakem na nehty ze ostriham a nalakuju nehet 😀 a zabira to ... doufam, ale obavam se , ze me to bude cekat i s nemladsi ..ale ta zatim drzi 😀 krasne tak pevne nervy ....

barinkas
4. srp 2014

u nás je taky mytí hlavičky problém 😀 jak byla mrně, v pohodě, sice trochu vřískala, ale čím je větší, tím to je horší, měla teď 2 roky. Má i období, že nechce vůbec do vaničky, do velké vany už vůbec, nepomůže, že tam jdu já, tatínek, jen já, kačeny atd, nic... všechno vztekle háže ven a řve 😀 Tohle měla tak 2 týdny zpět, byla fakt na "ranu"... jen viděla, že se jde koupat, lehla na zem a ječela... Pak se to zázrakem spravilo, sama chce jít do koupelny, chvíli se rochní, pak najednou stoupne a honem ven, jak ne, řev.
Mytí hlavy pořád hrůza, jen ji trošku namočím vlásky, šáhne na to rukou, jak ucítí, že to má mokré... řev...takže rychle dát vzteklounovi šampon, rychle spláchnout, nepomůže nic vykládat, ukazovat, nic.
Nehty tak moc nechtěla, ale pomáhá, že vidí, že je si stříhám, tak hned přijde a ukazuje, že taky..ale diriguje, teď ten prst, teď ten 😀 pak strčí nohu, že tam taky..

Takže prostě vydržet, snad časem no se vše zlepší 🙂

xsenova
4. srp 2014

@rajecka hmmm mali sme ten isty problem a pomaha mi: Umyjem jej vlasky samponom a potom rukou nalievam vodu na zadnu cast vlaskov aby mala tie vlasy co najviac bez samponu. Taham rukou aj sampon z prednej casti hlavy dozadu. Ked ma tie vlasy do 3/4 ciste a ostava oplachut len tu prednu cast. Zoberiem rucnik (ten maly 20x15 a zrolujem ho a dam jej ho na celo. Umyvam jej tu prednu cast vlasov tak aby jej ta voda nesla do oci ani do tvare. Ku koncu jej dam na vlasy vodu a taham ten rucnik cez vlasy aby isiel dole posledny sampon + voda cim jej vlasy aj jemne susim. Trva to kratko = ako umyvam len tu prednu cast a mala sa tam zabava, niekedy kvikota, ale uz nepricetne nereve.

Skus, mozno pomoze.

kamilka007
4. srp 2014

Nase trileta taky dost remca s mytim vlasku a cesanim, ale manzel prisel s neporazitelnym argumentem: "jestli nechces vlasky myt a cesat, tak je ostrihame." Jednoduche a zapusobilo to dokonale - dcerka je totiz zblaznena do princezen a holcicich veci vubec. 🙂