Konzultace na genetice (špatné výsledky triple testu)

carllin
30. kvě 2016

Ahoj holky, tak čtvrtek se blíží a s ním i konzultace na genetice. Ultrazvuk vyšel dobře, ale v jednom parametru (down) mi vyšly špatně triple testy 1:90. Myslím, že výsledek byl zkreslený mým věkem, váhou a také onemocněním (streptokok a vysoké horečky den po odběru krve), také mi dokázali odebrat velmi malé množství krve. Nehroutím se z toho, ale neustále mi to leží v hlavě... je to asi poprvé, kdy si nevím rady a přitom vím, že budu muset udělat důležité rozhodnutí do kterého se mi vůbec nechce. Navíc netuším co mě tam čeká. Vy, které jste byly na genetice, jak to probíhalo? Údajně jsem objednaná jen na konzultaci, předpokládám, že mi prozradí výsledky a podrobně mě informují (což doktorka neudělala). Jde se hned na plodovku, nebo je ještě možné vyžádat si nový test krve? Budou dělat nějaký ultrazvuk? Mate mě, že mám den předem držet dietu (nejíst mastné) a ráno před konzultací se hodně napít, což k povídání není přeci potřeba. Díky

eva_mb
30. kvě 2016

Ahojky,ja jsem tohle prozila minuly rok se svou holcickou. Taky mi vysel spatne tripl test. Jeli jsme tedy do gennetu.Tam nas s manzelem vyspovidali. Resila se tam anamneza obou nasich rodin. Pak me i manzelovi brali krev a nabidli nam rovnou odber plodovky. Byla jsem rozhodnuta, ze odber podstoupim, takze nebylo co resit. Myslim, ze snad hned druhy den jsme volali na ty zakladni vysledky a pak az po nejake dobe na ty zbytkove. Nepamatuji si,ze bych v te souvislisti mela nejak upravovat prijem jidla. Kazdopadne preji at to mate rychle za sebou

lenbela
30. kvě 2016

No pokud vím, tak výsleky tripletestu vychátejí často falešně pozitivní a slyšela jsem názor odborníka, že tyto testy patří do minulého století ;) . Na genetice jsem byla kvůli věku, během těhotenství 3x UTZ, odběr krve, rodinná anamnéza moje i manžela. Odběr plodovky sice bylo možno podstoupit, ta možnost mi byla nabídnuta ale vzhledem k dobrým výsledkům ostatních testů jsem ji neměla potřebu realizovat a ani lékař mi to nijak nedoporučoval.
Ničeho se neboj, vše bude ok 🙂

prostejina
30. kvě 2016

Všechny kamarádky, co byly na triple testu, měly špatný výsledky. A ted maji zdravé děti. Za me je lepší si zaplatit tech 800 za odběr krve, než podstoupit tohle a pak mít nervy..

mikayla
30. kvě 2016

@carllin Ahoj, me vysel podle krve DS 1:70. NA genetice nam nabidli bud amniocentezu nebo test z krve (Harmony, Prenascan) - ten nehradi pojistovna, stoji cca 13.000. Odebere se přitom Tvoje krev do zkumavky, posila se to do USA, 14 dni cekas na výsledky, spolehlivost před 99%, My sli do toho, nechtěla jsem ani 1% riziko potratu po amniocenteze..... Drzim moc palce!!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru