Krečáky na děloze. Máte některá?

ajamerci
1. srp 2022

Ahojky holky, pred cca rokem a pul jsem byla na gynde s bolesti v levem pobrisku. Dr udelal uktrazvuk a rekl ze tam vidi krecove zily. Dokonce tim ultrazvukem zatlacil a rekl tady to boli a ano bolelo. Nyni jsem po 3. Tehotna a mam docela strach s porodu. Co kdyz to neak rupne nebo neco? Posledni dobou se mi ta krecova zila ozyva. Boli me to pri prudkym pohybu, kdyz si na to zatlacim atd.. Mate nektera taky krecaky na deloze? Jak s tim zijete? Dekuji za kazdou odpoved

kubesovaadelka
2. srp 2022

@ajamerci nerozebírala jsem to s gynekolozkou a do porodu jsem ani nevěděla, že něco takového může být, sem tam nějaká bolest byla, ale vyrůstala jsem s tátou,táta pracoval v Nemocnici a když mi něco bylo a on řekl to nic není a tak jsem měla trošku průpravu a posunutý práh bolesti 😂 nicméně k věci, když jsem rodila a shodnou okolností mě rodila gynekoložka, ke které chodím od puberty a když mě měla po porodu zašívat, úplně se zalekla, že tam mám křecaky a že je to divný když nohy mám čistý. Porodila jsem normálně a opravdu do porodu jsem nevěděla že něco takové může být. 😊 Jediné co, ale to bych nedávala za vinu krecakum, že měla dcera omotanou šňůru kolem krku 2x (přenášela jsem a já už nevěděla jak vyvolat přirozeně porod tak jsem dva dny před porodem umývala okna) a nedorotovane ramínka. Nyní dcera půl roku zdravá jako řípa ❤️

ivis_b
2. srp 2022

Taky mi tuhle diagnozu nedávno gynekoložka sdělila a prý to nic není, nemám to řešit. Je fakt, že problémy žádné nemám, porodila jsem dvě zdravé děti. Jak dlouho tam ty křečáky mám ale netuším, řekla mi to až po dvou porodech.

draceka
6. srp 2022

@ajamerci Ahojky, nemám zkušenosti s křečaky na děloze, ale měla jsem hodně velké křečové žíly na zevních rodidlech...s každým těhotenstvím se to zhoršovalo(celkem 3) a víc jsme je citila.U druhého těhotenství jsem dostala Detralex a u posledního těhotenství jsem musela docházet i na cévní. Předepsali mi zase Detralex a brali mi pravidelně krev na D-dimery. Jinak porody jsem zvládla dobře.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru