Křivá jedna nožička, Hohmannova dlaha + Vojtova metoda

sss0408
14. kvě 2015

Náš syn má jednu nohu hodně do O. V Motole nám dali Hohmanovy dlahy. Já jsem ale pro Vojtovu metodu. Máte někdo zkušenost třeba s kombinací? Neruší se účinek Vojtovky?

kopretina29
10. čer 2015

Ahoj, zkušenost zatím nemám, ale s nožičkou jsme na to dost podobne, take leva do O. Malému je rok a pul a ode dneška zaciname s Hohmannovyma dlahama. Jak je snáší? Ja jsem zvedava, jak s tim vydrží spinkat

kopretina29
10. čer 2015
sss0408
autor
10. čer 2015

My si pro ne jdeme az v pondeli, tak zatim nevim. Kde vam je predepsali? A jak to dite snasi? Nasemu je take 18 m. Desim se toho. Cvicim vojtovku a do toho zkusime dlahy. Znany lekar doporucuje na noc dlahu, pres drn cvicit, aby telo neochabovalo. Rekl vam nekdo, z ceho to dite ma? Budu rada, za kazde info. Ja vic muzu napsat az v pondeli. M.

kopretina29
11. čer 2015

@sss0408 dnes v noci poprvé spal ale je s jednou dlahou, říkala jsem si, že musime postupne, pomalu. Krásne s ni usnul a spal tak do dvou do rána, pak plakal, tak jsem mu to sundala. I tak si myslím, že je to celkem úspěch. Předepsáno mame od doktora Jochymka a vyráběli nam je v Protetice v Brne. O vojtovce u nás nepadlo ani slovo. Z ceho to má, to nám vůbec nikdo neřekl, jestli jsem něco udelala špatne, když byl malinkej, nevim. Nejsem si ničeho vědoma

sss0408
autor
12. čer 2015

Nam taky nikdo nerekl, cim to je. Sami jsme si zarizovali vsechny doktory. A mimo jine i odbornici na Vojtovu metodu a ta rikala, ze ta noha muze byt dusledek povolenych brisnich a bedernich svalu. Tak na to cvicime. Ted jsme tyden vynechali kvuli nemoci a zda se mi,ze se ta noha dost zhorsila. Dlahou rekli srovnani cca 2 roky a cviceni take. Ta na cviceni rikala, ze je dulezite to diteti davat jen na noc, protoze pres den by me svaly ochabovaly a vyvyjel by se nerovnomerne.
Desim se te dlahy. Brali mu otisk nohy, ale pry domontovani tech soucastek bude trvat hodinu. To se tam malej zblazni lezet a ja asi s nim.
Jinak to cviceni mame 4x denne 3 cviky, coz je taky silene narocny, ale fakt se nam zda, ze to pomaha.

sss0408
autor
15. čer 2015

Kopretina29

sss0408
autor
15. čer 2015
romantika
15. čer 2015

Holky, znama ma s malym to sami, porad na ni tlačíme at to resi, protože jeji pediatra ze pry ok. Ale on ma nohy obe do O, když chodi je to silene. Mela by jit ted nekdy taky na vysetreni tak dam echo. Ale on ma obe nozicky, chodi dost jako by je kolem tech kycli tocil. Myslim, ze to muze byt kde cim, zatezi od chuze, spatne rozlozene svaly, nebo malo vitamnu D. Dulezite, ze to jde spravit. Nasemu mladému se zase zacali propadat do X a taky je to pry zatezi. OD klenby, od brisnich svalu a radili nam hodne odpočívat, posilovat brisko a dobrou obuv.

sss0408
autor
15. čer 2015

Nase dlaha ☹

romantika
15. čer 2015

Ještě k te vojtovce, v roce a pul uz ji budete cvicit stezi, to uz dite obvykle nespolupracuje, hlavne nevydrzi. takze jdete do dlah. nebojte, deti jsou sikulky, zvladnou hodne věci co nam mamam lezi v zaludku. Krom toho vojtovka ma účinnost, když ji cvicit tak min. 4krat denne, dite uplne nahe apod.. Tak jsem to cvicila s novorozencem a na nic jiného jsem přes den nemela cas a to ještě cele prorval.

sss0408
autor
15. čer 2015

Cvicime ji 4x denne, nahy, na jeden cvik spolupracuje, na dalsi ne. Budeme to kombinovat. Ale moc diky za kazdou radu.

kopretina29
17. čer 2015

Ahojky, mate krásné dlahy 😀 musím vyfotit ty naše. Libi se mi vic tech pásku, my máme jen tři a na konci jsou z takové tvrzené hmoty, malý z toho ma otlaky. Ja tedy dávám někdy i na odpol.spani, když se nepodaří spinkat s nimi celou noc. Co se tyče těch břišních svalu - od malička plaveme každý týden, svaly ma na bříšku (ne teda pekáč buchet 😉) ale ma. Myslím, že na tu příčinu už asi nepřijdeme. S vojtovkou klobouk dolu a ještě čtyřikrát denne... 😉
A už jste s nimi tedy spinkali? Mame jít za 4 měsíce na kontrolu a rentgen, jestli mi řeknou, že je to na dva roky, tak me trefi. Už ted mám pocit, že ho trápím.
@sss0408

kopretina29
17. čer 2015

@sss0408
Mate je tedy propracovanější, aby malý neměl otlaky. Ty naše mi ted prijdou takový odfláknuty :-/ Ale obrázky máme stejné 🙂

kopretina29
17. čer 2015

@romantika a kolik je malému?

kopretina29
17. čer 2015

@sss0408 a ještě jeden poznatek, když doma chodi bosky bez botiček, jde krásně, skoro s nožičkou narovno, venku v botech chvilku dobre, a za chvíli ji začne křivit. Boty máme všechny ortopedicky a dela to tak ve všech, tak těmi myslím to nebude.

sss0408
autor
17. čer 2015

Malemu je 18 m. Ma to jen na jednu nozicku. Nas chodil v botech taky hur, kdyz jsem mu z nich vyndala vlozmu, tak zas lepe. Delal mu spatne ten klinek pod klendbou. Ted ma ortopedicky vlozky a na tu jednu nozicku ma klinek opacnym smerem, aby mu sla jako do x. Pridam foto. Tak zkus vyndat vlozky jak pujde. Jeste v tom nespat. Doktor nam seridi ten tlak az pristi ctvrtek. O kolik utahujete? Ten co nam to vyrabel rikal, ze doktori jsou dost drsni. A ze nas kluk je dost citlivy, at mu to utahujem o trochu min nez rika mudr.

sss0408
autor
30. čer 2015

Tak nas spal poprve cca 3 hod s dlahou,pak se procural. Dnes uz spal 6 hod. Ale spal se mnpu na postely a kdyz se vzbudil, tak jsem ho uklidnovala aby spal dal. Jsem zvedava, jak bude spat sam doma. Blbe je, ze tu dlahu sama nenasadim. Je moc uzavrena. Budu davat i na spani pres den.

sss0408
autor
6. črc 2015

Tak překvapivě dlaha je v pohodě. V noci s ní spí cca 6 hod a odpoledne 2 hodiny. Ty vedra jsou ale sileny, dnes mu ji ani nedame.

kopretina29
11. črc 2015

@sss0408 tak to jsem ráda, že to take dobře snasite. Nám to utahl doktor a říkal, že s tím nemáme nic dělat, ale maly ma jednu nožičku u kotniku věcně z toho odrenou. Tak mu davam ponožku. Vam nejdou ty pasky uplne vyvleknout? Ja je vyvleknu uplne, nasadim a pozapinam, postahuju a je to. Ted v tech vedrech jsme take nedavali a byli jsme na dovči, tam jsem je také nebrala, takže ted byla menší pauza.
Nicméně pozoruji zlepšení, nožička se opravdu rovna 🙂 Necekala jsem to tak rychle, ale myslím, že jsme to zachytli brzy v tom roce a půl 😉
Byli jsme včera na prohlídce v 18m a malý řval jak tur, nenechal na sebe sáhnout, a to je trauma z těch dlah, jak mu to odlévali, pak zkouška, další zkouška u ortopeda. Nikdy neměl u pediatra problém, snad ho to přejde. Dost se děsim kontroly s dlahami za ty 4 měsíce ☹ Jo a ještě prosim co mate za ty ortopedicky vložky?

irennn
11. črc 2015

Holky zkuste zajít na fb do skupinky barefoot( nejen) pro děti . Je tam hodně fyzioterapeutu co řeší problémy s nohama i maminek , aspoň budete mít více názoru.davidek ma naopak valgozni paticky,až jsem se vyprdla na rady dr. A našla skvělou fyzioterapeutku a malý začal chodit bosky a v barefootovych botách , oproti těm slavným kotnickovym s opatkem a nohy ma teď úplně spravene

sss0408
autor
15. črc 2015

Koukni na foto nasi dlahy. Mame ji uplne uzavrenou. Musi se roztahnout a na to by bylo nejlepe tak 5 rukou. Ve dvou mame problem. Snasi ji porad dobre. Cca 6 hod v noci a 2 pres den. Taky se mi uz zda zlepseni. Koukni na ten nas pasek na kotniku. Je tam z molitanu ustrizeny ctverecek a dany na ten pasek aby netlacil. Zkus to. Jinak fyzio nam rikala ze je dobre, ze nema nikde otlak, ze je to dobre serizene. Ja myslela, ze bude mit treba trosku otlacenou kuzi. A mame pod to davat leginy. Aby to nemel jen na kuzi. Vlozky ti vyfotim, tedy uz to mam davno, ale nejdou mi sem ted vlozit foto. Zas se pokusim. Diky za info s tema strankama fb. Jdu na to kouknout. My jdem na kontrolu za 2 mesice, dam vedet.

kopretina29
8. zář 2015

@sss0408 ahojky, tak jak pokračujete? Me přijde, že se to trochu zlepšilo na začátku a tim to končí. Za chvilku nás ceka kontrola a rentgen, to bude něco. Myslím, že nám je nechají, ale stejne moc efekt nevidím.

sss0408
autor
8. zář 2015

Byli jsme na kontrole. Mudr vydi zlepseni a my take. Tu dlahu utahl a kontrola za 3 mesice. Puvodne rikal vyhledove 2 roky, ted uz rok. Asi zalezi, jak dite roste. Nas ted dost. Davame to poctive. Nekdy vydrzi az do 5 do rana.

kopretina29
8. zář 2015

Tak to je super zpráva 🙂 A malý zvládl kontrolu v pohodě?

sss0408
autor
8. zář 2015

Nene. Rval jak tur a drzeli ho 4 dospeli lide.

kopretina29
9. zář 2015

no tak u nás to bude taky tak, mám z toho docela hrůzu. Můžu se zeptat, co máte teď za botičky? Já pořád vymýšlím, co koupit teď na podzim. Byla jsem na tech fb stránkách, tak jsem trochu nahlodaná...

sss0408
autor
14. pro 2015

Dobry den, tak jake mate uspechy s dlahou? My byli na kontrole a delaji nam vetsi. Syn nevyrostl tolim do delky, ale zvetsil se mu objem a pry ho tlaci. Take s ni vydrzi spat jen 3-4 hod. Hodne ese mu to srovnalo. Rikaji nam to vsichni. Uz necvicime vojtovku.

sss0408
autor
14. pro 2015

Nekdy se i zamyslim, ktera ta noha je kriva. Spicku stale trochu vtaci. To pry ulevuje tomu spatnemu postoji. Doufam, ze se vam to take lepsi.

kopretina29
13. led 2016

@sss0408 Zdravím vás 🙂 My po kontrole velké zlepšení, dlahy máme ještě do další kontroly a pak už je mít nemusíme. Zlepšení jde vidět na první pohled, spíše je nožička už úplně rovná. Sem tam spinká jen s jednou, ale musím přiznat, že jak vidím, že už je to v pohodě, tak je moc nedávám. Vás čeká kontrola někdy teď, že?! My bychom také měli koncem ledna, to zase bude. Ale doufám, že už to bude poslední navštěva. Držím palce

blanitta
14. led 2016

Ahoj. Nejmladší dcerka měla ještě nedávno (cca před půl rokem) takhle do o obě nožky. Dr nás poslala nejdřív na rtg - vylsedek ze nejspíš zaléčená křivice. Do toho odběry, vit D v normě. Pak kontrola u neurologa, ten nás poslal na EMG - to taky bylo v pořádku. Teď už máme nožky normální, jen v botičkách venku dává špičky k sobě. Srovnalo se nám to samo 🙂