Krvácení po vyšetření 6tt

inessa26
30. zář 2018

Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, jestli se některé z vás náhodou nestalo něco podobného:
Jsem v 6tt, gynekolog mi před 5 dny potvrdil těhotenství s tím, že ještě není vidět srdeční akce a mám přijít za 14 dní na kontrolu.
Včera ráno jsem zjistila, že mám růžový výtok. Šla jsem si okamžitě lehnout a čekala, co bude dál. Na pár hodin to ustalo, ale pak se spustilo nanovo, tak jsem se raději vydala do nemocnice na pohotovost. Přece jen byla sobota odpoledne a do pondělí daleko.
V nemocnici mě vyšetřoval mladý doktor, který se teprve učil a neměl žádné zkušenosti. Dělal mi vnitřní vyšetření (to i trochu bolelo) a ultrazvuk, který mu trval snad 10 min, bylo mi to dost nepříjemné. Dohlížela na něho zkušenější doktorka (ale taky mladá holka, tak něco trochu přes 30). Diagnoza hrozící potrat, viděli to samé co můj doktor před těmi 5 dny, dostala jsem Utrogestan a poslali mě domů. Problém je v tom, že sotva jsem přišla domů, začala jsem krvácet (čerstvá červená krev). Nebylo to moc jako při MS, ale docela dost na to, aby mě to vyděsilo. Přestalo to až dnes ráno a zatím dobrý, ale ležím a snažím se nevstávat, pokud to není nutné.
Jen teď nevím, co si počít. Mohlo to být krvácení vyloženě po vyšetření z překrvenosti orgánů, z čípku apod.? Nebo se mohlo něco stát tím vyšetřením nezkušeného doktora? Jsem z toho nešťastná, celou noc jsem kvůli tomu nespala a vyčítala jsem si, že jsem do toho špitálu vůbec šla... Prosím, stalo se vám to některé, že byste měly krvácení vyloženě z vyšetření a miminku to neublížilo? Upřímně, znovu se mi tam už nechce, i když mi řekli, že kdybych se rozkrvácela, mám přijít...
Moc děkuji za případné rady a omlouvám se za dlouhý dotaz.
Inka

penelope87
30. zář 2018

@inessa26 Kdybys začala víc krvácet, tak určitě do nemocnice jeď. V prvním trimestru je to bohužel "buď - anebo". Držím palce, ať to dobře dopadne.

pavca1982
30. zář 2018

@inessa26 Na rovinu...mohlo se jednat už o začínající potrat bohužel a s tím vyšetřením to pravděpodobně nemá nic společného určitě bych to na to nesváděla.Je to dost častý jev a stává se to.Teď se musí jen počkat jestli se plůdek udržel, nebo těhotenství končí.Mě se to stalo ve 12tt.

papaja90
30. zář 2018

Ja jsem si vnitřní vyšetření nechala udělat jen na začátku, později jsem rekla ze už ne, bylo mi to nepříjemné, nemusi do tebe pořád hrabat.

inessa26
autor
30. zář 2018

Děkuji, holky. Je mi to jasné a určitě to nechci na vyšetření svádět, jen mi to tak přišlo, protože hned po tom ultrazvuku jak jsem se utírala, tak jsem viděla, že to začíná krvácet, říkala jsem to i doktorce, ale ta mi jen řekla, že to může být teď zředěné s tím gelem, a tím to skončilo...
Já to špinění měla hned od počátku, ještě než mi doktor potvrdil těhotenství, a říkal mi, že je to v prvním trimestru normální, tak jsem z toho nijak nehysterčila, ale ta čistá krev mě už vyděsila... V každém případě půjdu zítra ke svému gynekologovi a uvidím.

ivuse20
30. zář 2018

Ahoj, já byla cca v 8 TT když mi dr potvrdil. To bylo v úterý a já v neděli začala krvácet. Týden sem ležela taky kvůli potratu. Teď mám 14m kluka. Ten první trimestr je hodně rizikový. Hodně jsem ležela. Nemohla jsem si ani nést tašku, ve které jsem měla peněženku, telefon, klíče a kapesníky.
Myslím, že můj Dr to taky viděl, ale nic neřekl. Tenkrát mi i řekl, že to je jedno co se neuchytilo. Každopádně nevím, nejsem odborník.
Ty hlavně odpočívej a kdyby se ti něco nezdálo maž na pohotovost. Myslím, že by nenechali mladý nezkušený ucho s tebou něco provádět co by ohrozilo tebe nebo prcka.

Tak jak píšu odpočívej a přeju hodně sil 🍀🍀🍀🍀

zavodnice
30. zář 2018

Já jsem v 6tt byla taky na pohotovosti kvůli spineni. Postupně to přešlo na krev. Při vyšetření mi doktorka mohla říct akorát, že je tam vysoká sliznice, test z moči pozitivní a buď se to udrží, nebo ne. Dostala jsem zadanku na hcg na druhy den. Mezitím se mi rozjelo krvaceni a tři dny to teda stalo zato, bolest jako prase, velmi silné krvaceni. Hcg mi vyšlo 40, za tyden už jen 1, tak to bylo jasný. Někdy to proste nevyjde. Ale otěhotněla jsem hned druhy cyklus, teď jsem 24tt.

priefi
30. zář 2018

@inessa26 z vysetreni bys jen trochu zaspinila. Spise neco neni v poradku. Pokud se jedna napr.jen o hematom, ustrogestan pomuze, pokud to je ale zacinajici potrat, nepomuze nic. To co popisujes mi bohuzel pripomina spis to, kdyz jsem zazila sp, nez hematom

inessa26
autor
30. zář 2018

Hematom mi při vyšetření vyloučili, nic takového neviděli. Takže asi to bude ta druhá varianta, jak říkáš, což me hrozně mrzí, na druhou stranu si zase říkám, že je dobrá zpráva, že mi vůbec jde otěhotnět, a že snad příště to malé bude zdravější... ☹

priefi
30. zář 2018

@inessa26 nadeje umira posledni, pokud jsi spinila vic a ted uz zase nic, tak stale to muze byt v poradku. Ja mela hodne podobne prubehy v 5+5 zacatek spineni, obcas byl den bez cehokoli, 6+0 prvni kontroly a tady se to zacalo ruznit, poprve tam dr.nevidela mimi, jen neco, mozna dutinku, po vysetreni cely den ok, dalsi den navecer silnejsi zaspineni, a dalsi den 6+2 dopoledne krec a pri kreci luchnuti krve, coz se zopakovalo behem par hodin nekolikrat a pak zacala cistici bolestiva ms, byla jsem za ni rada, ze vse krasne vycistila a ja nemusela na revizi. Druhy pripad byl, ze na kontrole v 6+0 mimi uz dokonce melo srdicko, dostala jsem ascorutin a gynprodil (to same, co ustrogestan) s tim, ze nezna pricinu krvaceni, ze nic tam nevidi. Dalsi kontrola byla za 4 tydny a teprve az na te dalsi kontrole ten hematom videla. Ted jsem v 26tt. Takze drzim pesti.

oveckaluky
30. zář 2018

Může to být tak i tak...může se jednat o počínající potrat, i když to by podle mě krvácení neustalo. Ale není nic neobvyklého, když praskne žilka, protože je to přesně jak píšeš, všechno je to teď překrvené. Já takhle začala při dvojčatech slabě krvácet asi v 10. tt, po stolici...strašně jsem se bála, protože 8 měsíců před tím jsem právě v 10. tt potratila :-/ Během jednoho dne to přešlo ve slabé špinění, další den už nic. Den po tom jsem byla na prohlídce, bála jsem se, že šlo o syndrom mizejícího dvojčete, ale nestalo se nic - prostě praskla nějaká žilka 🙂 V pátek byl dvojkám měsíc, doklepali jsme to až do 35. tt, než se trochu předčasně narodili, ale jsou naprosto v pořádku. Nevzdávej to, hlavně myslet pozitivně, držím pěsti :-*

inessa26
autor
30. zář 2018

Moc děkuji všem za podporu. Dnes to vypadá klidnější, špinění se obcas objevi trosku, ale neni to už čerstvá krev, tak možná nějaké zbytky od včera. Doufám, že to nakonec dobře dopadne. Celý život jsem víceméně žila v tom, že nebudu moct mít děti, takže teď když se povedlo tohle, budu věřit, že se povede i dále.
Ještě jednou děkuji a až budu chytřejší, tak napíšu, jak jsem dopadla.

ivuse20
30. zář 2018

@inessa26 já třeba měla hematom větší než plod a úplně vklidu jsem donosila. V úterý nic a v neděli už velký hematom. Hlavně odpočívej a když to nevyjde teď. Tak příště ano

inessa26
autor
30. zář 2018

@ivuse20 Ono je to s tím odpočíváním těžké. Ptala jsem se na pohotovosti, jestli musim jen ležet a řekli, že ne, že můžu normálně funfovat, jen moc nesportovat. A pak zase spousta lidí radí jen ležet. Tak si moc nejsem jistá, co je správně. Dnes většinou ležím, ale zítra jdu do práce (v kanceláři u PC), tak snad to není ke škodě.

frndafrrr
30. zář 2018

@inessa26 To že hematom nevidí, ještě neznamená, že někde není schovaný, začala jsem krvácet hodně silně v 16tt, v nemocnici se po vyšetření přidaly slabé kontrakce, hematom vidět nebylo, (a to kvůli špatné anamnéze, kdy jsem v jednom z těh. téměř v krvácela koukalo na utz několik doktorů) v podstatě se čekalo až potratím, no a nakonec jsem vypudila krevní sraženiny a bylo po stazích. Krvácela jsem dost silně ještě týden na kontrole vylítla zase fůra krve a pak cca 3 týdny špinila, s prckem to ani nehlo, nakonec že tedy hematom, který odkrvácel. I doktoři se mi zdáli překvapení, moc šancí tomu nedávali, teď jsem 23tt prcek na den odpovídá. Každopádně tak, či tak je to buď a nebo, držím palce.

mysek
30. zář 2018

Drzim palecky, mohl to byt klidne ten hematom a jen ho nevideli treba. A jak to mas v praci? Nechces radeji na neschopenku potom? No kazdopadne drzim palecky.

leniczka23
30. zář 2018

Bohuzel si myslim ze jde o zacinajici potrat..moc drzim palce at to tak neni.

ivuse20
30. zář 2018

Jen lež, ono moc namáhání nepomáhá. Jinak s tou prací nevím. Prý je vhodné se jít třeba procházet občas aby si nebyla pořád ve stejné pozici, ale fakt netuším, já byla na rizikovém od 8 tt

inessa26
autor
30. zář 2018

@mysek V práci nejsem určitě nenahraditelná. Zatím bych si vzala home office, pokud to půjde, a pak klidně neschopenku, ale to předpokládám, že se dává až ve chvíli, kdy na ultrazvuku jde vidět už srdíčko, nebo se pletu?

leniczka23
30. zář 2018

@inessa26 neschopenku ti da klidne hned..ja byla doma kvuli nesnesitelnym celodennim nevolnostem a srdicko jeste potvrzene nebylo.

inessa26
autor
30. zář 2018

@leniczka23 Děkuji za info, tak já si skončím zítra k doktorovi a domluvím se s ním a případně si dám napsat PN, abych pak nelitovala, že jsem něco zanedbala. Tedy pokud ještě zítra bude co řešit...

leniczka23
30. zář 2018

@inessa26 Urcite skoc..nabere krev, zase zkontroluje, pripadne da utros nebo askorutin jestli ho nemas jeste. Moc drzim palce.

mysek
30. zář 2018

Me ji doktorka sama napsala kvuli hematomu a bylo to v 9. tydnu. Ja jen spinila teda. Prece jen v praci i kdyz sedis, tak jsi ohnuta, tlacis si na brisko a tak. Doma si muzes kdykoliv lehnout. Tak ze to udelas dobre. To cekani na kontrolu je vzdy nekonecny, moc ti drzim palce, at je vse v poradku. Ja uz doma mam synka a ted jsem 17. tyden, uz jsem citila pohyby a ted 14 dni nic, ve stredu jdu konecne na kontrolu. Do toho nejake zdrav. problemy a clovek je jak na trni. A jak rikas, to ze ti jde otehotnet je dobra zprava. Verim, ze bude vse dobre.

oveckaluky
30. zář 2018

@inessa26 jj, taky jsem měla neschopenku hned, kdy ještě na UTZ nic neviděl (otěhotněla jsem v době chřipkové epidemie a loni jsem právě kvůli chřipce potratila). Prý třeba jen na týden, kdyby se to pak nepotvrdilo, ale já věděla, že se to potvrdí 🙂

inessa26
autor
30. zář 2018

@mysek Děkuji a doufám, že ti vše taky dobře dopadne!!

inessa26
autor
30. zář 2018

@oveckaluky Dobře, děkuji, zítra to s doktorem proberu. Na dlouho bych neschopenku asi nechtěla, alespoň bych ráda pracovala z domu, jinak bych se asi zbláznila nudou 🙂 Ale týden, než se potvrdí, jak to vše dopadne, to zní úplně nejrozumněji 🙂

merope
30. zář 2018

Co se týče krvácení, tak 6tt může být klidně i slabá menstruace - některé holky menstruují i 2x po otěhotnění a s dítětem to nehne. Je to málo časté, ale děje se (četla jsem i nějaký snad čtvrtý nebo ještě kolikátý měsíc - že holka byla silnější a vůbec netušila, že je těhotná, protože normálně menstruovala). S tímto by tuším hnul ten utrogestan taky.

Jinak při pohybu je to krvácení i špinění silnější - já takto plašila, protože jak jsem se pohla, hned krev - a doktorka říkala, že sliznice jsou překrvené a když se hýbu, tak to prostě jde víc z dělohy ven, ale to je asi tak vše (ale já plašila tak, že jsem se začala hýbat až mě z ležení začaly bolet záda 🙂 ). Nicméně já měla i kupu hormonů a začala jsem krvácet i z nosu, tak mi to trošku upravila a bylo.

A ano, už to, že člověk aspoň vidí dvě čárky může znamenat hodně - já je viděla teď poprvé a přesně - ten pocit, že jsem aspoň chvíli to dítě nosila, to je prostě super (ale zatím je snad vše ok).

Držím pěsti, ať to vyjde.

inessa26
autor
30. zář 2018

@merope Děkuji moc za uklidnění. Utrogestan beru od včera, ten mi předepsali na té pohotovosti. Zatím tedy pozoruji jen to, že mi neteče krev, ale jen tmavě špiním. Podobně jsem to měla i úplně na začátku těhotenství, snad i tentokrát to nic vážného není, jak říkáš.

inessa26
autor
1. říj 2018

Děkuji moc všem za rady a podporu. Bohužel to má špatný konec, plod se přestal vyvíjet a zmizel, zůstal jen gestační váček, ve čtvrtek jsem objednaná na revizi dělohy. Snad příště to dopadne vše lépe. Ještě jednou děkuji.

merope
1. říj 2018

@inessa26 To je mi líto ☹ Ale zase poukud důvod, proč "nemůžeš mít děti" souvisí spíše s ovulací, oplodněním či uhnízděním, tak už víš, že můžeš a držím pěsti, ať to vyjde. A případně se domluv s gynekoložkou, zda by třeba nebyl dobrý utrogestan příště brát už dříve (ale na to, že se plod přestane vyvíjet, to stejně nepomůže ☹ ).

inessa26
autor
2. říj 2018

@merope Děkuji. U mě je právě spíše problém v autoimunitě, která se projevuje jednak trvale se štítnou žlázou, jednak občas jinými věcmi, takže jsem tak trochu s možností potratů počítala (vyloženě selský rozum, ne diagnóza). Každopádně vím, ze otěhotnět jde, to je dobrá zpráva, dál se uvidí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru