Malý obvod bříška plodu. Máte zkušenost?

juannitka
21. lis 2011

Ahoj holky, po posledních dvou UTZ to vypadá, že malá má o hodně menší obvod bříška, než je průměr. Celkově je asi o týden menší, ale to bříško je o víc. Přitom průtok pupečníkem dobrý a já jím "co nejlépe", aby jí nic nechybělo... Nemáte prosím některá zkušenost? Nemůže to znamenat nějakou vadu??? Předem díky za názory.

cudlinka22
21. lis 2011

@juannitka Neboj, to nevadí. Moje malá to měla taky tak. Celkově byla menší a bříško jí vycházelo dokonce o měsíc menší. Takhle ke konci těhotenství už tabulky nejsou tak důležitý. Nemůže být každý mimčo stejně velký 😉 Když je všechno v pořádku a průtoky jsou dobrý, tak se tím netrap 🙂

juannitka
autor
22. lis 2011

@cudlinka22 Děkuju!!!
Něco takového jsem chtěla slyšet. 🙂) Já se tak bála... Jsem si říkala, kdyby byla nějak výrazně malá, jako až postižená, že by to snad vypadalo jinak, poznalo by se to dřív a tak... Ale tvářili se šíleně vážně, ale že se s tím zároveň nedá nic dělat. Človek si vyčítá, co jedl nebo nejedl... Takže díky, budu doufat, že u nás bude stejně šťastný konec! 🙂))

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru