Mám deprese a uvažuji o konci

arielmore
28. srp 2015

je mi 32 a trpím depresemi,nemám práci, nemám kamarády a myslím že by můj odchod ze světa mnoha lidem ulehčil život, Manžel se snaží ale vidím jak se trápí, sestra mě kritizuje za mé stavy a matka to samé... mají mě za blázna. Drží mě jen dcera ale je maličká 3,5 roku a vím že by si zvykla že maminka není...

sara84
28. srp 2015

Nezvykla! A uz kvuli ni navstiv lekare! A to honem! Potrebuje funkcni maminku!

anniesfibis
28. srp 2015

Neblbni a vyhledej odbornou pomoc. Mimochodem, co je pricina? Tvuj odchod by urcute nikomu nic neulehcil-naopak, bylo by to absolutne sobecke. Seber se a postav se tomu, jiste to dokazes.

arielmore
autor
28. srp 2015

mám už rozepsané dopisy pro členy rodiny,kde vše vysvětluju..... 2,5 roku se léčím a k ničemu to nevede. nemám už sílu,chuť, odvahu už chci jen spát a mít klid

arielmore
autor
28. srp 2015

deprese u mě vyvolal porod

sara84
28. srp 2015

Mazej na pohotovost!

kocvarovas
28. srp 2015

Přece zde nechceš nechat malou, která tě bude v životě ještě tak moc potřebovat.. Píšeš, že i manžel se snaží, tak to taky ještě zkus, určitě to zvládneš..

arielmore
autor
28. srp 2015

@arielmore nemůžu malá jde 1.9. do školky, nechali by si m tam a kdo by jí tam odvedl, není prostě čas se léčit

zelva
28. srp 2015

Mysli hlavně na holčičku! Vždyť pro ní je maminka ten nejdůležitější člověk na světě. Jsi pro ní jako Bůh, který se o ní stará, chrání jí, je tu vždy pro ní! Nemůžeš to prostě vzdát! NEMŮŽEŠ A NESMÍŠ!

jessika
28. srp 2015

@arielmore běž k lékaři s tím, že tvůj stav se zhoršil a nech se na čas hospitalizovat. takových jako ty bylo a pomohli jim!

anniesfibis
28. srp 2015

@arielmore skutecne bys chtela, sby tva msla holcicka ztratila jedineho cliveka na svete, ktery ji vzdy ma milovat a chranit?...ze by ji snad mohl mit nekdy nekdo vic rad? Ne. Jestli ji chces takto ublizit, nejdriv si to uvedom. Cely zivot bude potrebovat matku i kdyz ji bude 50. Pokud je ti tsk hrozne, uz muze byt jen lip. Jdi si poradne zabehat, zajimalo by me, zda ti to zlepsi naladu. Nevim zda a co beres za leky, ale verim, ze spousta z nich te v te deoresi spis drzi.

arielmore
autor
28. srp 2015

@jessika nemůžu do nemocnice, hledám si práci, malá jde do školky....

zzlaticka
28. srp 2015

Mysli na svou dceru. Celý život by se sama sebe ptala, proč si její máma vzala život. S nikým by nemohla řešit věci mezi matkou a dcerou. Chyběla bys jí každý den.
Snaž se sama se sebou něco dělat. Vyhledej si jiného psychologa.
Komu bys ulehčila? To, že se na Tebe sestra a máma zlobí není přece potvrzení toho, že by byly rády, kdybys nebyla.

jessika
28. srp 2015

@arielmore nemůžeš do nemocnice, kde bys byla pár týdnů a zabít se, abys tu nebyla už nikdy, to můžeš?

melis7
28. srp 2015

@arielmore okamzite bych sla k psychiatrovi.Rekni,ze uvazujes o sebevrazde.Jestlize ti lecba nepomaha,tak asi zkusi neco jineho nebo vyzkousej jineho psychiatra,ev. zkus tu pohotovost.
Holcicka te urcite potrebuje a nezvykla by si,ze maminku nema.Urcite by to pro ni bylo velike trauma.

zelva
28. srp 2015

Ano, jessika má pravdu. Můj bratr se také potýká s depresemi. Je pravda, že se často vracejí, ale člověk musí bojovat. Byl na léčení a teď je dva roky stabilizovaný, má práci, pěkný byt, pejska a je moc spokojený. Říká, že léčení mu hodně dalo! Byl v Červeném Dvoře - tam mu nejvíce pomohli...Měl deprese spojené s alkoholem..

anniesfibis
28. srp 2015

@arielmore tak vidis, maka jde do skolky..kdo by ji tam odvedl. ....mimochodem, do skolky muze nastoupit kdykoliv

arielmore
autor
28. srp 2015

@anniesfibis je to strašně těžký

heduska82
28. srp 2015

@arielmore ty se ale musis lecit, ne, ze neni cas! Uz kvuli te male.... pred lety jsem stala na moste nad dalnici a taky jsem si rikala to, co ty, co me k tomu dovedlo neni dulezite...ale ve finale jsem si uvedomila, ze bych ulevila jen sama sobe, ale hromadu lidi okolo bych udelala nestastnymi. A ty mas navic dite, je mala, nevystavuj ji tomu stresu, ponese si ho zbytek zivota...

werumka
28. srp 2015

@arielmore Nemůžeš do nemocnice, protože by malou nikdo neodvedl do školky, ale umřít bys mohla? Kdo by jí tam odvedl potom?

vrabcak0007
28. srp 2015

A kdo malou odvede do skolky, kdyz uz tu pro ni nebudes nikdy?? Hmm..to co je za argument, ze by mou nemohl nikdo odvest a peoto se nemuzes nechat hospitalizovat? Oni to zvladnou...lepe chybet ted na par dni, nez pak na cely zivot...mysli na malou..ona si nezvykne...ty by sis zvykla, kdybys cely zivot zila s tim, ze tvoje existence nestala tvoji matce za to, aby tu zustala a byla tu pro ni...a ptala se do konce zivota proc?

arielmore
autor
28. srp 2015

holky moc děkuju za podporu

jessika
28. srp 2015

@arielmore je to těžký.... ale holt jsi v téhle situaci a poprat se s tím musíš. přeju ti hodně štěstí, vážně. sebevražda je zbabělost, léčení se je boj a cesta jak vyhrát.

hanulka184
28. srp 2015

Můj manžel byl dnes na pohřbu nějakého příbuzného,který si před týdnem sám vzal život...oběsil se.Bylo mu 33 let a má 5-ti letýho chlapečka,kterýmu až dneska řekli,že jeho tatínek umřel.Víš co to bylo,když se ten malý ptal PROČ už tatínkovi netluče srdíčko????Nedokážeš si představit co to dítě prožívá a bude ještě dlouho prožívat,když ztratí rodiče!!! Zamysli se nad sebou a už jen kvůli té malé se vzpamatuj a přestaň myslet na takové věci!!! Vykašli se na ostatní co říkaj nebo neříkaj a žij pro tu maličkou,která tě potřebuje a dloooouuuuho potřebovat bude.Tím,že si vezmeš život vůbec nic nevyřešíš.Mysli na tu malou proboha!! Buď silná!

jamia
28. srp 2015

@arielmore Nemůžeš do nemocnice, protože jde malá do školky? A kdo ji tam odvede, když skončíš se životem?Skutečně přestaň hledat výmluvy a nech se hospitalizovat, obětuj pár týdnů, aby sis zachránila celý život. 😒 😒 😒 😒

zelva
28. srp 2015

@arielmore Musíš bojovat! Hlavní tvé pouto je dcera, která tě potřebuje. Pokud matka ani sestra nemají pochopení...Co tedy manžel? Je ti podporou? Chápe, že deprese je nemoc, která se musí léčit? Je hloupé si v dnešní době myslet, že člověk, který má deprese je blázen.

ludul
28. srp 2015

@arielmore ano, deprese je zlá...dnes jsme byla na pohřbu našeho kamaráda, zavraždil se...deprese...nechal po sobě manželku a dcerku...moc smutné...pokus se vyhledat pomoc, nevím, co tvou depresi způsobilo, ale věř, že všem bys moc chyběla

sunshine125
28. srp 2015

Nechapu. Clovek ktery ma zdrave dite , funkcni a zdravou rodinu a chce to skoncit??? Znam zeny , ktere maji rakovinu a tak MOC by chtely ZIT!!! Mozna by to chtelo zmenit pristup k zivotu a praci a pratele si aktivne hledat !!! K tomu se samozrejme lecit . Nechci nikoho moralizovat,ale tohle mi hlava nebere.

sweet81
28. srp 2015

Nesmíš, to udělat! Máš tady dceru a ta tě strašně potřebuje! Chceš aby vyrůstala bez maminky? Moc by se trápila a táhlo by se to s ní..... Zajdi k jinému lékaři a třeba by ti pomohli jiné léky. Píšeš, že manžel se snaží, tak to je moc důležité, má tě určitě rád a tvůj odchod by taky nesl špatně. Nedělej to!

duniela
28. srp 2015

Nikdy by si nezvykla, ze maminka neni!!! Ihned nekam zavolej, treba sem :Centrum sociálních služeb Praha pro celou populaci nonstop Tel: 222 580 697 E-mail: linka.duvery@csspraha.cz Web: http://www.csspraha.cz/linka-duvery Chatové poradenství: www.chat-pomoc.cz

heduska82
28. srp 2015

@arielmore mas kolem sebe rodinu, ktera te podporuje, je to strasne moc, tak bojuj....