Nemoc v těhotenství - zánět dutin s teplotami a nelepší se ani po atb. Co jiného by pomohlo?

koralina87
3. led 2020

Ahoj holky, přišla jsem se poradit a taky trochu uklidnit, protože jde o mé první tehotenstvi a jsem trochu vyplasena.
Tyden pred vanoci jsem nastydla, necekala jsem,az se bacil rozjede a sla k lekari pro neschopenku. Po pár dnech nastoupila teplota(37,5) a ucpane dutiny. Obvodni mne poslala na ORL, ti mi nasadili penicilin,do toho sinupret a kapky do nosu na alergii,protoze jsem alergik a příčin ucpanych dutin tedy mohlo byt vic.
Penicilin i sinupret jsem dobrala,teplota zmizela. Po trech dnech ji mam ale zpet, dutiny v tom samem stavu jako pred nasazenim penicilinu a navic mam kasel, pomoci ktereho se telo snazi vykaslat co jde.
inhaluju,pouzivam proplachovaci konvicku, stridam ruzne spreje do nosu, same prirodni,morske soli atp..obcas si zobnu zodac na alergii.
Jsem v 16.tt a doma na neschopence jsem uz 4.tyden. Na ORL mi bylo receno, ze tohle uz musim vylezet. Objednala jsem si homepatika, zkousim cokoliv, co mrněti neublizi, ale mam proste strach, co tenhle veskery proce s miminkem dela. Opravdu neexistuje jina rychlejsi a ucinejsi cesta jak se uzdravit?
diky moc vsem za zkusenosti, nazory.. K.

denca033
4. led 2020

@koralina87 čaj Paralen a potit

leniczka23
4. led 2020

@koralina87 Uvidis jak ty dutiny..ja bych Sinupret brala klidne dal (resila jsem to v tehu asi se 4 domtorama fakt ho muzes) a kup si konvicku pro vyplach nosu. Dutiny fakt nevypotis. Ja takhle v tehu s tim taky bojovala a bakonec sem musela mut jeste jedny atb prptpze sem z toho dostala zanet stredniho ucha..
Moc drzim palce at je lepe.

widowblack
4. led 2020

Tak ja měla podobně minulý rx´den - dostala sem Medoxin ( atb) a sirup Stodal ( he homeopatický) sinupret mi dr říkala že v těhu vůbec .... sirup sem brala cca 5 dní a pak sem užívala jitrocelový sirup na rozvolnění hlenů. Být tebou tsk opravdu ležím , potím , hodně stříkat vincentku - nebo prolévat tou konvičkou a možná si nechat vzít krev a výtěry na kontrolu zda atb zabraly

leniczka23
4. led 2020

@widowblack Rikala ti proc vubec? Ja ze to jsou bylinky a je to temer nejmensi zlo na trhu..kdyby to totiz bylo vubec urcite by nebylo v pribalaku po porade s lekarem ale ze se proste v tehu nesmi.

eithelwing
4. led 2020

Vylezet. Urychlit to nepujde. V těhotenství jsem se naučila, že přírodní cestou to možná trvá někdy déle, ale když se nemoc dobře vylezi, bývá klid.

lolam10
4. led 2020

Hlavne zahrivat ty dutiny.ja nosim i doma teplou celenku kdyz to mam...

dandaa
4. led 2020

Taktéž jsem od svátků nastydlá, poprvé od prvního těhotenství kdy jsem s tím měla také několika týdenní trápení. Základ je opravdu ležet, mít dutiny v teple, klidně i nosit doma čepici. Hodně pít minimálně tři litry tekutin a úplně vynechat mléčné výrobky, které zahleňují. Ráno si můžeš dát acc sirup nebo tabletu na uvolnění. Přes den sinupret. Je to opravdu boj na dlouho.

widowblack
4. led 2020

@leniczka23 to neříkala , ale když sem jí řekla že sem zvyklá ho užívat u rýmy tak mi řekla že teď určitě ne ... ale o atb u mě rozhodlo vysoké CRP

leniczka23
4. led 2020

@widowblack dekuju za odpoved😊

prezdivka
4. led 2020

Zkus Urbanovy koupele (ruce do horký vody jak sneseš - po lokty, přes hlavu ručník...). Mně to pomohlo na nehezkej zánět dutin.

fifinka007
4. led 2020

@koralina87 Lze i mukosolvan(ambrobene) na rozpousteni hlenu, pak jak bylo uvedeno na sinusity jsou dobre urbanovy koupele a pak je dobry doplnit to soluxem(nebo proste si na sisku prdnout nahtatej rucnik), paralen lze, lze i pinosol. Pak iz jrn pevny nervy😁. Ja mela vzdycky od tretiho trimesttu vsechny slizni otekly jako blazen, nos totalne zacpanej, pri poslednim tehot.jsem byla 3 mes. silene "nachcipana", do porodu jsem sla taky se sinusitidou😤. Bohuzel v tehot. se snizuje imunita a clovek je velmi vnimavy ke kazdy infekci. O mimino se neboj,tomu je dobre, PNC je ok, dulezity je,abys nemela vysoky horecky pres 38-38,5( srazela bych TT nad 38paralenem) a hlavne bud na PN, at pak nechytnes nejakou dalsi infekci... .tak tehotenstvi zdar😉

koralina87
autor
4. led 2020

děkuju vsem za sounáležitost 🙂 co jsem jeste nepraktikovala,zkusim, a vystouram zbytek trpelivosti;) diky.

dandaa
7. led 2020

@koralina87 jak jsi na tom? Já nakonec dostala antibiotika kvůli vysokému crp. Jsem nemela antibiotka skoro deset let. Mám sinusitidu, přešla jsem k novému obvodnímu a ten se zhrozil když zjistil, že to můj původní neřešil.

gingerbread
7. led 2020

@koralina87 mě pomohlo spát v čepici,nosit ji i doma přes den,prostě mit dutiny v teple a pak vincentka a homeopatika ..na splasknuti dutin jsou taky dobre kapky fenistil - nevím jak v tehotenstvi ale měla jsem je pro mimco,když v noci nemohla dýchat,ale nic jsem neodsala...tak třeba zkuste..

koralina87
autor
8. led 2020

@dandaa vcera jsem byla i na plicnim. crp,moc v poradku,vse je to virovyho puvodu. takze cepice na hlavu,cibulovej caj,homeopatika,hedelix na vylaslani a zklidneni hrdla,inhaluju,prolivam konvickou,naparuju,lezim a odpocivam,spim co to da..

koralina87
autor
8. led 2020

@gingerbread zvlhcovat dutiny,co to da,ano. na plicnim mi doporucili ten hedelix,jeste jsem sehnala zvlhcujici sprej do krku a pastilky. tak snad. diky

gingerbread
8. led 2020

@koralina87 ještě mě napadlo,nedávno jsem měla rymu a nemohla se vysmrkat a moje máma mi donesla rostlinu rymovnik.ulevilo mi to okamžitě jen tím že jsem ho měla v místnosti! Da se buď kousek lístku do nosu,nebo se dá do místnosti nebo nádoby na inhalovani a také se z něj dělá caj a mě to strašně pomohlo,tak zkuste,jestli někde nesezenete,já ho od teď budu používat i pro malou do ložnice,když bude mit rymu...ja ted listy mam v mrazáku,než mi máma namnozi rostlinku...

koralina87
autor
8. led 2020

@gingerbread dekuji,se smrkanim uz je to ok, pomohly mi tycinky do usi namocene v solne vode a zasunute co nejhloubeji do nosu. ted bojuju pro zmenu s tim drazdivym kaslem a vykaslavanim..

dandaa
8. led 2020

@koralina87 kolik jsi měla crp? Mě je až dnes trochu lépe, už můžu aspoň dýchat nosem, ale pořád cítím bolest v půlce obličeje.

gingerbread
8. led 2020

@koralina87 zkuste cibulovy sirup nebo caj ten mi vždycky pomohl 🙂

koralina87
autor
8. led 2020

@gingerbread caj uz do sebe laduju 🙂 vzdycky si ho preliju do termosky a snazim se dat dve denne.

koralina87
autor
8. led 2020

@dandaa crp jsem mela 2. Dando zkus ty tycinky do nosu. ja delala vse mozny, ale az tohle mi ucinne pomohlo natolik,ze me prestala bolet leva strana hlavy a muzu dychat a v klidu se vysmrkat. Hodne ti to ulevi a pak se i lip inhaluje a proliva konvickou.

gingerbread
8. led 2020

@koralina87 no mě cibule vzdycky zabrala,tak snad vám taky uleví🙂

koralina87
autor
8. led 2020

@gingerbread upinam se na to, protoze pak uz fakt nevim,co zkouset dal. a nejhorsi je, jak vam kazdy lekar rika neco jinyho. tohle smite/nesmite.. pripadam si jak blazen. diky!

dandaa
8. led 2020

@koralina87 já to mám za okem a v lícní kosti, crp vysoké takže bude trvat déle než se dám do kupy. Navíc nemůžu tolik ležet když tu mám ještě malého a vozím. ho do školky ty tyčinky si zapíšu.

koralina87
autor
8. led 2020

@dandaa chapu:( drzim palce,at je bacil brzy pryc! Tycinky fakt funguji plus cibulovy odvar, to pujde. pomalu,ale pujde to!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru