Neschopenka hned v začátku těhotenství

mimilela
5. čer 2016

Ahoj Holky!
Před týdnem jsem byla poprvé u lékaře 6+3, doktor viděl pouze gestační váček za týden jdu na kontrolu zas, tak doufám, že už tam prcek vidět bude. A hned při první kontrole mi doktor řekl, že by mi doporučoval jít na nemocenskou nebo přeřadit na jiné pracoviště. Dělám recepční ve firmě (ubytování hostů,máme i vinotéku, nošení kartonů s vínem, přebírání balíků)- směnný provoz 2 dny denní, volno, 2 dny noční po 12 hodinách. Bohužel přeřazení na jiné pracoviště nepřipadá v úvahu.
Cítím se už teď hodně unavená a bolí mě i dost prsa a bolí i břicho, občas mě i bodá v podpřišku, tak snad je to normální.
Co si myslíte o nástupu na nemocenskou?
Je to normální, že doktor viděl pouze gestační váček když jsem byla v 6+3?

soyevita
5. čer 2016

@mimilela No možné to určitě je,6+3 jsi podle menstruace.Uvidíš za týden.....
Pokud Ti lékař doporučuje nemocenskou,tak bych šla.Karton s vínem je dost těžký.Pro mě byly vždy první měsíce těhotenství příšerné.Zvracela jsem celé dny i v noci,u první jsem chodila na noční a fakt hrůza.Zklidnilo se to až kolem 4.měsíce.Tak bych taky ráda bývala byla doma.
Teď jsem kvůli rizikovému těhotenství na nemocenské od 3.měsíce a musím říct,že jsem v práci mlela už z posledního a první měsíc co jsem byla doma,jsem prospala.Pak mi otrnulo,ale zpět do práce už mě nechtěli.
Ať Ti vše dobře dopadne🙂

hhranolka
5. čer 2016

V prvním těhotenství jsem šla také hned v 6tt na nemocenskou... takže pokud dr. nabízí, tak neváhej 🙂

prostejina
5. čer 2016

Když ti zamestnavatel není schopny najít jinou práci, zustavas doma, nemá vycházky - prostě te nikdo neomezuje, a zaměstnavatel ti platí plnou výši. Ale to bys musela mít pracovní kategorii myslím 2.

bervidova
5. čer 2016

Určitě běžte, co já bych za to bývala dala - dělala jsem pěčovatelku, dvanáctky, noční aprotože jsem blbá, tak jsem se "statečně" tahla s klientem sama a dvakrát skončila s hematomem, jednou s hospitalizací. Po propuštění z nemocnice jsem měla ve zprávě doporučení pro gynekologa pracovní neschopnost a on jen řekl, že ve fakultce vždycky přehánějí, takže jsem jela až do konce - 6 týdnů před porodem. Já jsem teda měla šíleně energie, neměla jsem moc potřebu spánku, ale ty dva kilometry pěšky do práce a zpátky jsem chodila na konci už tak, že jsem nesla břicho podepřené. Pokud to vyjde teď, tak budu doufat, že mi neschopenku dá, přeci jen jsem zase ještě skoro o 6 let starší

lv
5. čer 2016

Pokud nebudou mít pro tebe jinou práci, 8h směny a bez noční, budeš doma z důvodu překážek na straně zaměstnavatele, za pny plat, ne 60% jak u nemocenské. A taky nebudeš omezená vycházkami.

lv
5. čer 2016

@bervidova to samé, noční a 12h směny dělat nemusíš, jen požádej o přeřazení, nebo zkrácení a denní směny.

bervidova
5. čer 2016

@lv no, te´d je to v pohodě, jsem v kanceláři, tam se maximálně říznu o papír 🙂 Navíc se budu snažit si to co nejdéle nechat jen jako záležitost soukromou. Minule to na mě poznali až v sedmém měsíci

laisobel
5. čer 2016

Ja jsem musela na neschopenku v 8tt a trpela jsem. Vychazky byly horor! I kontroly tu na vsi byly, i kdyz u mne ne... Pokud neni zdravotni duvod, nesla byc, resila se zamestnavatelem moznosti.
Jinak mne bylo zle az do sesteho mesice, zvracela jsem kazde rano a mohla porad spat... Ale jsou zenske co jim za celou dobu nic neni nebo to hned odejde.
Plus na tu neschopenku muzes nastoupit kdykoli kdyz ti doktor vyjde vstric.

mimilela
autor
5. čer 2016

@hhranolka asi to tak udělám a chtěla jsem se zeptat, kdy si nastoupila na normální mateřskou dovolenou?

xpila
5. čer 2016

@mimilela Na neschopenku nechoď, to je blbost. Zažádej zaměstnavatele o přeřazení na jinou pozici - vhodnou pro těhotnou. Dělat noční tě nutit nemůžou. Pokud pro tebe nemají jinou pozici, tak budeš doma, ale za 100 % mzdy a bez omezení vycházkami. Neschopenkou by ses zbytečně připravila o peníze a omezila vycházkami.

hhranolka
5. čer 2016

@mimilela 8tydnu pred porodem

lucykal
5. čer 2016

Já jsem šla na neschopenku ihned na začátku těhotenství kvůli hematomu a vekkému krvácení 2 krát hospitalizace. Poté jsem jen ležela takže jsem ani vycházky neměla pak 4 hodiny stejně jsem celé dny musela ležet.

mimilela
autor
6. čer 2016

@hhranolka může se jít dřív nebo tohle je prostě dané? Nebo to stanovuje doktor

hhranolka
6. čer 2016

@mimilela muzes jit 6-8tydnu pred porodem - presne datum je na tobe

kacaba81
1. črc 2016

@bervidova jsem taky pečovatelka a doktorovi jsem řekla,že se tahat s babuškama nechci,že se bojím o miminko,jsem v 5tt, on mi v pohodě neschopenku napsal.mám ji až do konce do mateřské,takže supeer,vycházky mám od 11 -12 a 14-19,takže supeer

messias
1. črc 2016

Holky a jak je to v pripade, kdyz jsem byla v praci od ledna letosniho roku a na konci dubna jsem sla na neschopenku ? Predtim jsem delala ,,na cerno" ( moje hloupost) .. narok na materskou tudiz predpokladam ze nemam, takze pojedu na neschopence az do porodu ? Nebo jak je to. Nevyznam se v tom a nevim na koho se obratit s takovymi dotazy..

xpila
1. črc 2016

@messias Na neschopence budeš až do konce šestinedělí, pak začneš brát RP. Tedy za předpokladu, že na mateřskou opravdu nárok nemáš.

messias
1. črc 2016

Diky moc

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru