Neštovice i přes očkování, jaký mám očekávat průběh?

aviv
29. kvě 2014

Omlouvám se, že tady pořád otravuju s neštovicema : právě je prodělává dcera, průběh celkem v pohodě, ale ted mě ještě zajímá, zda tady má někdo zkušenost, že bylo v rodině jedno očkovaný a jedno neočkovaný dítě. My jsem nechali naočkovat mladšího syna, je atopik, tak nám to i doktorka schvalovala. Ted čekám, zda to chytl a pokud ano, jaký mám očekávat průběh ? Neštovice kolem nás řádí všude, ale doma byl s dcerou prakticky v neustálém kontaktu. Tak jestli hraje tento fakt, že dítě je s virem v daleko větším kontaktu, než třeba ve školce nebo na hřišti, roli, nebo je to jedno a záleží zkrátka na náhodě.

sheeni123
29. kvě 2014

Zalezi asi na vic vecech, urcite i imnunite. Jak je to, kdyz je dite ockovane, netusim.. My mame cerstve za sebou-dcerka je chytla ve skolce (bylo tam nemocnych asi 5 deti), mladsi je dostala presne za 14 dni.

madre1
29. kvě 2014

@aviv ,........................kolegyně nechala staršího syna očkovat jednou dávkou vakcíny a v kolektivu neštovice chytil.Nicméně měl lehčí průběh,než jeho mladší brácha,který očkovaný nebyl a chytil to od něho doma během 10 dnů.Já nemám ani jedno dítě očkované,starší to chytil v kolektivu a měli jsme to na chlup stejně jako děti od té kolegyně.Dokonce mi říkala,že se přišlo na to,že ta jedna očkovací dávka nestačí a očkuje se teď dvěmi 😉

milatka
29. kvě 2014

Od lékařky vím,že děti ockované vakcínou na neštovice,mohou neštovice prodělat,ale průběh nemoci by měl být mírnější,mohou tam být teploty a výsev nestovic by prý údajně měl být do 3 pupínků.A tyto děti jsou samozřejmě taky infekční.

hojda
29. kvě 2014

Brácha se nechal naočkovat na neštovice před 2 lety (je mu 33, tak kvůli průběhu, který bývá u dospělých horší) a přinesla je ze školky malá a on je chytil taky. Průběh měl stejný jako já, nenechala jsem se očkovat a měla jsem je taky ve 33 letech, proběhlo to bez problémů u obou.

aviv
autor
29. kvě 2014

Syn snad měl dávky dvě, byly to ta vakcína co se přidává ke spalničkám a spol., ta je dvoufázová tuším. Ted jen doufám, že pokud je chytne tak co nejdříve, do léta bych chtěla mít od nemocí pokoj..

nonnni
29. kvě 2014

@aviv mam jedno dite ockovane a druhe ne. Neockovana chytla nestovice v listopadu, klasicka ve skolce s dvoutydenni inkubacni dobou a pediatr me uporoznoval, ze i starsi je muze dosat, ale prubeh se da ocekavat velmi mirny. Nedostala je a i ta mladsi je mela uplne vbez teplot a vysev tak to 50. pupinku...ale dva z nich tak kvalitni, ze ma jeste ted na bradicce dva kratery a to se vubec neskrabala..

cermi77
29. kvě 2014

Dcera je naočkovaná (dvě vakcíny), neštovice u nás ve školce řádí více než dva měsíce a nic nechytila, ve třídě zbyly jen naočkované děti. Doktor říkal, že kdyby, tak jen velice mírný průběh máme čekat.

duvi21
29. kvě 2014

@madre1 A priste prijdou na to, ze nestaci dve davky a pak budou tri 😀 Zajimalo by me, kolik takove ockovani stoji.