Nevolnosti v těhotenství, máte rady?

donnadoublees
31. říj 2017

Zdravím všechny maminky.
Chtěla bych se zeptat, zda-li nemáte nějaké dobré rady proti nevolnostem. Už je to vážně strašný. Nejen, že jsem musela hodně omezit sladké, klobásy, suché salámy a neperlivé nápoje. Ale vážně nemám moc chuti k jídlu a jim jen protože musím. Je mi ze všeho špatně, poslední týden i zvracim každý den, musím jíst jen vybraná jídla... Jediné co mi svědčí je tvarohový závin a nebo obložená houska či chléb 😞, ale na tom nemohu přežít 9 měsíců. Není mi moc do chutí pak ani vstávat z postele, když vím, co přijde. Doktor pořád říká, že mám ležet doma, ale to nemůžu, stejně jako se musím umět postarat o syna, můžu chodit i na pár hodin do práce, abych si přivydělala a navíc, mě to doma ani 24/7 nebaví 😞. Malý chodí do školky a já jsem věčně sama, když je přítel v práci... Tak bych chtěla poprosit o radu, co vám třeba pomohlo, když jste na tom byly takto. Já jsem první těhotenství měla jako pohadku, žádné nevolnosti, bolesti a problémy. Teď kolikrát i sotva stojím 😞😞. Vážně poprosím třeba i o "babské" rady. 😞😞 Jsem zoufalá.

Děkuji za odpovědi.

bayt
31. říj 2017

Bylo mi zle opravdu hodně, asi od 6tt do 14tt. Rady těžké, každému zabírá něco jiného. Mně hodně zabíraly ovocné šťávy, nejlípe pěkně vychlazené. To studené dělá dobře. Někomu pomáhá zázvor nebo máta, to můžeš vyzkoušet. Je fakt, že po zázvoru to bylo taky krapet lepší. Jinak prostě jíst to, co ti sedne, devět měsíců snad na tom opravdu nebudeš.

Klobásy a sladké bys neměla jíst tak jako tak.

donnadoublees
autor
31. říj 2017

Nevim, v prvním těhu jsem jedla všechno, včetně pár kilogramů cukroví za celé Vánoce 😁. Bylo to fakt fajn těhotenství. Toto je silné. Já vím, že je každé těhotenství jiné, ale nečekala jsem, že až tak. Navíc kamarádka a i kolegyně z práce měly prý stejné problémy, které jim trvaly celé těhotenství. Tak z toho mám strach. Pořád čekám, že se to za 4 týdny zlepší a já si budu moc dát, co mi bude po chuti.

no_title
1. lis 2017

jestli můžeš obloženou housku, tak jsi na tom ještě dobře. Já jsem do 20. tt jedla jen suché rohlíky, piškoty a vývar. Když bylo jó dobře, tak i bramborovou kaši. O mase či salámu jsem si mohla leda nechat zdát. Neboj, ono to přejde... obvykle po 12. týdnu, nejpozději po 16. Já byla výjimka. Skutečně účinný je jedině Torecan, buď čípky nebo když je nejhůř, tak kapačky (pokud nemůžeš přijímat tekutiny). Mě osobně pomáhalo cucat led.

brindik
1. lis 2017

@donnadoublees mě pomáhala zázvorová lízátka z lékárny. A vyhýbat se všemu co silné voni

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru