Novorozenecké akné, co pomohlo?

terka2018
21. dub 2018

Ahoj maminky 🙂

chtěla jsem se zeptat, jestli jste se někdy setkali s novorozeneckým akné a co Vám proti němu pomohlo? 🙂 Bepanten, sudokrem, lih, černý čaj? 🙂 Popřípadě jak dlouho Vás to trápilo a kdy to vymizelo?

Děkujii

treasurka
21. dub 2018

Syn měl, doktorka radila černý čaj, sudocrem, nebo nechat být. Nechala jsem, zmizelo samo za pár dní. Hlavně nevymačkávat.

misicka1988
21. dub 2018

Dcera měla novorozenecké akné cca 2,5 měsíce, objevilo se jí když jí byl zhruba měsíc. Nejdříve jsem potírala odvarem z černého čaje, ale moc nepomáhalo. Mazala jsem také sudacreamem, ale opět nic moc. Vždy se jí to trošku zlepšilo, ale ráno měla třeba zase nové pupínky. Nechala jsem to už pak volně bez ničeho, a samo nakonec odeznělo zhruba za ty 2,5 měsíce. I doktorka říkala že to akné odezní samo, a také že ano. Nic hezkého to nebylo, ale když to není nic závažného... Z mých 3 dětí měla jen poslední dcerka 🙂

priefi
21. dub 2018

@terka2018 staci koupat v cernem caji 😉 nefifrej mimi zbytecne 😉

cherris
22. dub 2018

Nám doktor napsal zinkovou mastičku, natřela jsem jednou' byl hrozně vysušený. Potom mi známá poradila potírat mateřským mlékem, pokud kojíš, tak je to prakticky zázračný univerzální lék téměř na všechno.

veronikanj
22. dub 2018

Dcerka mela akne asi 3 tydny ve velke mire, pak uz jen par pupinku. Nedelali jsme s tim nic, odeznelo samo, jak se srovnaly hormony. Nastesti to ty miminka nijak nesvedi ani neboli, akorat to nevypada moc dobre a neznale okoli si mysli kdovi co to miminko nechytlo za nemoc 🤦‍♀️

habiba_ketta
22. dub 2018

Nám pomohla na radu doktorky mastička Excipial U Lipolotio

markokolin
22. dub 2018

Nás trápilo dlouho, cca 3 měsíce, nepomáhalo nic, až mastička aknemicin, co nám napsali na kožním. Měli jsme to fakt dost a po mastičce bylo za pár dní pryč.

puresin
23. dub 2018

@terka2018 Moje to mely 2 deti ze tri, je to strasne osklive, ale zmizelo to samo. 🙂

rubika
23. dub 2018

Nechavali jsme uplne byt u dcery , Az se prestalo delat a zbyly jen suche stroupky zacala jsem promazavat zvlhcujici emulzi exipial, menalid a zar dni mela krasne tvaricky. Cele to trvalo cca tri tydny. Nejstarsiho syna jsem predosmi rokama koupala v cernem caji, mazala kde cim, co poradila dr a akorat sem mu to drazdila a trvalo 5 mesicu nez jsme se toho zbavili.