Pedes equinovares bilat/koňská noha. Máte zkušenost s touto nemocí?

monesiiitaaa
14. bře 2022

Zdravím, chtěla bych se zeptat na zkušenosti maminek s touto nemoci. Zjistili mi to teď ve 21 týdnu. A našla jsem jen starší diskuze. Budu ráda, když se podělíte se zkušenostmi. Mockrát děkuji 😊

me_druhe_ja
14. bře 2022

@monesiiitaaa Pokud máš instagram tak zkus zkontaktovat tady maminku....https://instagram.com/patrik_suja?utm_medium=co... držím palce!

monesiiitaaa
autor
14. bře 2022

@me_druhe_ja koukám ale to miminko má mnohem víc problémů. Ale přesto díky.

qistyna
14. bře 2022

Ahoj, kamaradky dcerka to ma na jedne nozce. Co rikala, tak ji hodne pomohla nejaka skupina na FB s timto nazvem, ze se az divila kolik je tam maminek se stejnym problemem.
Zacatky byly krusny, co rikala, mala po narozeni musela na sadrovani cele nozky, casto chodili na vymenu, take musela na operaci - preriznuti achilovky a pak uz nosila jen takove ortezky spojene k obou nozkam tyci, ktere ze zacatku mela nonstop a postupne se hodiny snizovaly a ted uz to ma jen na noc a do tri let snad bude muset mit, aby se to nevratilo.
Nicmene, je to usmevava holcicka, naucila se chodit pred jejim prvnim rokem a ted ji je rok a pul a nepoznala bys, ze nejaky problem mela..

zuzkaasteli
14. bře 2022

@monesiiitaaa zkuste hledat info treba tady https://achilleus.cz/

ludmirena
14. bře 2022

@monesiiitaaa mám syna s pec. Doporučuji skupinu pes equinovarus Czech Republic na Facebooku. Určitě se svěřit do rukou skutečného odborníka, těch je v cz asi tak pět. Koukni i na ten web výše.

monesiiitaaa
autor
15. bře 2022

@ludmirena už jsem si to našla díky. Zjistila jsem, že jsem to měla i já, ale málo a spravilo se mi to cviky. Tak nevím jestli to mám řešit s někým už před porodem, když nevím jak moc vážné to bude. A nevíte náhodou jestli se to horší v těhotenství? Že by to ve 30 týdnu bylo více než teď.

ludmirena
15. bře 2022

@monesiiitaaa zhodnocení stavu se dá udělat až po porodu, teď to jsou jen odhady. Dřív se to patlalo všelijak, dnes se dává 5 (!!!) sáder po týdnu a na 5 let dlahy. Hůř to vypadá, než jaké to nakonec je

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru