Plodovka nebo hlenová zátka?

nysinka15
20. kvě 2015

Ahoj chci se zeptat... jsem ve 40 tt.Termín mám v sobotu. Rano kdyz jsem sla na wc mnela jsem ruzovej vytok... myslela jsem ze je to ta hlednova zatka jenze pak jsem si sla lehnout a kdyz jsem se vzbudila opat som citila ze neco ze mne vyteklo a ted vzdy kdyz se postavim tak to cítim... muze to byt plodova voda nebo jak? nevim jestli jit do porodnice nebo cekat na kontrakce... ted sedím a je to dobrý ale vím ze kdyz se opet postavim tak kousek vytece... celou noc jsem mnela menstruacni bolesti ale nic hrozne a to same i ted .... nejsou pravidelní..miminko taky citim ze se hybe tak mi prosim poradte ...dekuju mockrat

beveron
20. kvě 2015

já bych řekla, že to začíná a šla bych raději na kontrolu do porodnice. a ty jakoby menstruační bolesti nepravidelné, to jsem ze začátku měla taky. ale je to známkou toho, že se tam už něco chystá.

v_anilka
20. kvě 2015

Já bych asi jela.. .lepší jet 3x brzo než 1x pozdě....

gnusnow19
20. kvě 2015

To si myslím, že Ti může odtékat plodová voda, radši bych jela, maximálně Tě pošlou domů. Tak hodně štěstí!

likerova_spicka
20. kvě 2015

@nysinka15 Takhle mi začala odtékat plodová voda. Žádnej šplích jako ve filmu se nekonal, odtékalo to po troškách od odpoledne, v 8 večer odteklo více vody najednou, tak jsem si už byla jistá, že to voda je.

nysinka15
autor
20. kvě 2015

holky zeptam se...vcera vecer jsme mneli s partnerem sex aby sme to trochu pospisili... mouze byt ze mi to nejak povlolilo placentu nebo tak jako pri hamiltonu?
výtok je ruzovej uz jsi dobaluju posledny veci pak sprcha a asi teda pojedu

beveron
20. kvě 2015

@nysinka15 já bych to nezkoumala a prostě jela. pochybuju, že by sex mohl prošťuchovat, to by snad byl zakázaný, tam jde o hormony a že se ti uvolňuje oxytocin a ten působí tak nějak vyvoláčně nikoli o ten akt toho šťouchání. aspon myslím. držím palce, at je vše v pořádku. U té plodovky se říká že se má jet hned, že se může začít kazit apod.

zo_ja
20. kvě 2015

I po odtoku plodové vody je času dost, pokud není zbarvená nebo nezapáchá, nikam bych se nehnala.Zcela bezpečných je 24 hod. po odtoku, a Tobě možná jen trošku odteklo. Dost možná je to jen zátka. Do porodnice je podstatně lepší dojet s opravdu rozběhlým porodem než v chabém začátku, který se často zastaví změnou prostředí a leckdy ne vlídným jednáním, pak Ti začnou odpočítávat čas a jak jim to přijde pomalý, tak medikovat a pak už se to veze na špatné vlně. Vyčkej, uvidíš.
Pokud cítíš pohyby, tak tím spíš.
Pokud bys měla pocit, že je něco špatně, jeď, ale u prvního jsem byla v klídku doma ještě 12 hod, než se fakt začlo něco víc dít a pak ještě pár hodin, než jsme jeli.
Pokud se ovšem cítíš ve špitálech líp než doma, tak jeď hned, já nějak nevím, co tam hledat za štěstí.

nysinka15
autor
20. kvě 2015

ahoj holky takze byla jsem na pohotovosti... tekesvaryho roztok nemneli takze nerobili ani test vlasne mi nerekli nic jenom ze mam prijit kdyz se to rozjdede.... zijtra mam ist ku svemu doktorovi po tydnu tak snad mi rekne vic

likerova_spicka
20. kvě 2015

@nysinka15 Což ono je po odtoku vody relativně čas na porod, ale je potřeba už hlídat dobu, kdy voda odtekla, protože pak již není miminko stoprocentně chráněné. nicméně se říká, že by porod měl být do 48 hodin po odtoku vody. Je teda praštěný, že Ti nezjistili, zda to voda je nebo ne. 😒 . Výtěr na streptokokoka Ti vyšel asi negativní, viď?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru