Puchýře na genitáliích v těhotenství. Co to může být? Jak je léčit?

renstep
16. led 2022

Dobrý den holky, prosím vás o radu. Jsem poprvé těhotná a v 8tt+0, srdeční akce potrvzena. Bohužel jsem se setkala v práci s kolegou co má covid. Tak ho mám taky. Včera 38 teplota, šílený bolesti beder až do nohou, pomáhalo cvičit. Nakonec jsem si vzala acylpyrin a Obrovská úleva. Ale teď jsem se osprchovala a zjistila, že mám na vnějším genitálu u vchodu do vagíny na pravé i levé straně puchýře. Jsou fialové a svědí. Začal i hrudkový výtok. Nevíte, co to může být za puchýře a jak je léčit? Vím,že nejste lékaři, ale jestli máte zkušenosti některá. V porodnici mi doporučili omývání silným černým čajem. Můžu si dělat sedací koupele z heřmánku? Děkuji za odpovědi

2hanah
16. led 2022

Takhle brzo by se nemělo v těhu koupat v horký vodě, ale kdyby ta voda nebyla úplně horká, ten heřmánek bych zkusila, jen netuším, jestli zabere, protože covid je virus a tohle, co popisujete, mi příznakama přijde jako genitální opar, kterej zase způsobuje herpes vir, takže asi něco v tomto duchu vyvolal i ten covid, každopádně to těhotenství je dost ranné, takže bych nepsala sem, ale okamžitě bych mazala k doktorovi, ať se na mě podívají a pokud to jde, tak i kvůli miminku nasadili nějaká antivirotika.

renstep
autor
16. led 2022

@2hanah
Děkuji za radu s tou koupelí. Volala jsem ještě Dr.na porodnici po doporučení jeho sestry,. Říkal, že opar by bolel a ne svěděl. A že na dálku mi neřekne (pochopitelně) co to je. Tak mi doporučil fungicidin, clotrimazol na vnější použití. Říkal,že to vypadá i na kožní s tou divnou barvou. Dělám obklady heřmánek, černý čaj a už je to lepší, ale barva stejná. Chtěla jsem k doktorovi do nemocnice, tam s covidem můžu jedině, když budu krvácet a po předchozím zavolání. Na gynekologii můžu volat až zítra, pochybuju,že mě tam vezme s covidem. Jinak na herpes obecně opary, afty, pásový opar (3*), jsem trpěla často. A co když by to byl nakonec ten opar teda? A je jen prokrvený z toho acylpyrinu? Co s tím?

zelenaesmolda
16. led 2022

@renstep
Mor se taky projevuje puchyrem... 🙂

renstep
autor
16. led 2022

@zelenaesmolda
:D tak to teda děkuji za diagnózu:D to doufám v dnešní době nehrozí.

zelenaesmolda
16. led 2022

@renstep
v nekterych castech sveta se mor bezne vyskytuje i dneska.A jeslti ho mas tak uz jsi stejne po smrti :D

2hanah
18. led 2022

@renstep Osobní zkušenost s tím oparem nemám, kámoška dostala tuším nějakou mast, aby to nebolelo (ano, máte pravdu, že ji ty puchýřky bolely), můžou se na to brát antivirotika, pokud se to vrací často nebo i ty opary v obličeji, jinak se čeká až se s tím tělo vypořádá samo. Každopádně tohle je celý šaptně, že člověk nemůže ani k doktorovi a čeká doma, jak to dopadne a co se z toho vyvrbí, nemůžete se ani poradit a to jste těhotná, kam jsme to dopracovali😔 a určitě bych doplňovala vitamíny, nejlíp asi těhotenské. Ať jste brzo v pořádku i s miminkem♥️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru