Riziko preeklampsie v 15. tt. Někdo podobně a nakonec z toho nic nebylo?

24. led 2025

Ahojky, v týdnu jsem byla na 1. screeningu, dnes mi volali že je vše v pořádku ale že testy na preeklampsii mi vyšli bohužel pozitivní. Soudí se to na základě krevního tlaku a bílkoviny v moči.. Krevní tlak mívám malinko vyšší i na gynekologii, vždy měříme na 2x, pak už je v pořádku. Bílkovina v moči mohla být mým momentálním nachlazením. I tak mi doporučili léky, které si samozřejmě radši brát budu. Je tu někdo kdo to měl podobně a nakonec z toho nic nebylo ? Děkuji🙂

luhana
24. led 2025

Ano, brala jsem Stacyl v prvním těhotenství. A všechno bylo v pořádku. Ničeho se neboj 🍀

autor
24. led 2025

@luhana děkuji, toto jsem potřebovala slyšet😇 člověk si to hledá a všude samé špatně zprávy 😃

vlasta1981
24. led 2025

Ahoj já mám tlak nízký po celý život i v těhotenství. Ale na 1 screening mi vyšlo vyšší riziko preeklampsie kvůli věku ..43 let .. beru anopyrin .jsem 31+2 TT a vše v pořádku. V prvním tehu jsem nic nebrala. Neboj . Vše bude v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru