Rostoucí židlička - Stokke vs. Sedees vs. Jitro

kaccistar
25. říj 2017

Ahoj dámy, nemáte náhodou niektorá porovnanie aspoň dvoch z hore uvedených rastúcich židličiek? V čom je ktorá lepšia a horšia? Rozdiel v cene je jasný, všetky sú z bukového dreva.. takže ma zaujímajú skôr praktické skúsenosti a poznatky k daným židličkám. Ďakujem 🙂

zirawka
27. říj 2017

@kaccistar Ségra má Jitro a maximální spokojenost. Budu si ji pořizovat pro své dítě také. Ty ostatní jsem neviděla a neznám...

minonnka
27. říj 2017

Mame Jitro cca 3 roky a naprosta spokojenost. Poridili jsme i mladsi dcerce cca v 10m (mozna i drive) nechtela byt v jidelni zidlicce, ale chtela sedet v takove paradni co ma braska 😀 Jen dcerka tam mela navic pultik a popruhy.
Zidlicka je stabilni, za tu dobu co je mame, tak se ani jednou neprevratila a to tam delaji psi kusy oba dva 🙂

gepe
28. říj 2017

Máme dvě deti 2x Stokke tripp trapp, jednu 4 roky, druhou 11m a naprostá spokojenost. Maji vysokou nosnost, velmi stabilni, nejsou nejlehčí. Rozdíl mezi nimi 4 roky a přesto to není co do opotřebení poznat (hnědé walnut brown). Prodlužování základny pokud chcete pomoci nástavců pro větší stabilitu (není potřeba 🙂 .) Dá se používat už pro miminka přes první příkrmy - newborn set s ksirami. Následně baby set pro již plně sedící děti a k nim možnost kšír pro neposedného děti, přidat nacvakavaci pultík využitelný na jídlo, avšak občas i na hraní ala čmáráni na papír, kostky apod. mimo jidelní stůl. Polstrování pro baby set má dcera už i na klasik sezení dodnes na židli 🙂 Údržba vlhčeným hadříkem, ubrouskem či dětskou utěrkou stačí. Nemáme je poškrábané i když děti řádí (malý je už teď hodně živý batole). Pod desku na nohy se dá i nasadit krabice s víkem z ikei Trofast jako malý úložný prostor pro cokoliv, viz ilustrační obrázek 🙂
Máme od Stokke i přebalovací pult následně využitelný jako rostoucí stůl, a pár dalších věcí. Se vším naprostá spokojenost, naše i dětí. Pokud budeš chtít, můžu poslat soukromě fotky.
Tady máš napr. na další porovnání z koně 🙂 když si dáš vyhledat v záložce Fórum "rostoucí židle", vyjedou Ti další diskuse.
https://www.modrykonik.cz/forum/zacinam-prikrmovat/rostouci-zidle-sedees-nebo-jitro-mate-moznost-srovnani/

gepe
28. říj 2017

Jinak velka podobnost mezi Tripp Trapp a Jitro? Tripp Trapp od roku 1972, Jitro začalo až v devadesátých letech a více po přelomu století.

gepe
28. říj 2017

Tripp Trapp 7 let záruka od výrobce, zapomela jsem. Pardon za spam 🙂)

dandaa
28. říj 2017

Máme stokke tripp trapp a k tomu newborn set kde krmim maleho a občas ho tam dám jen tak,on tam má skvělý výhled což se mu líbí . Ač ráda podporuji naše značky tak tady jsem vybrala zahraniční,hlavně kvůli velkému výběru doplňků a právě možnost využívat židli od narození miminka.

gretka79
28. říj 2017

Ahoj, na podzim 2014 jsem kupovala Seedes. Oslovilo mě, že je to česká výroba a já se vždy snažím podporovat české výrobce. Asi bych ji znovu ale už nekoupila. Je sice stabilní a kvalitní, to ano, ani jednou se malý s ní nepřevrátil. To, co moc výrobce nevychytal, byl jídelní pultík. Ten se musel zasouvat do drážek a upevnit šroubováním. To se malý časem naučil povolovat (byla to velká zábava), ale pultík pak moc nedržel a vyjížděl. Navíc jsem musela pokaždé dávat pozor, aby si neskřípl prsty!
Teď jsem se ale dívala na jejich stránky a mají nějaké novější vychytané modely, takže to by se už dít nemělo.
Přesto si myslím, že tato židlička je dost drahá a dá se sehnat ve stejné kvalitě jiná a levnější. Za mě bych už ji podruhé nepořizovala.

kaccistar
autor
29. říj 2017

Dámy, moc díky. Idem teda premýšľať. Objednala som totiž nakoniec Seedes a teraz som na pochybach.. :-/ asi tam zavolam, že ju vratim a zoberiem Stokke.

wampzee
29. říj 2017

Mám Sedees a jsem spokojená. Je dobře zpracovaná, stabilní, unese 120kg, takže když do našeho malého bytu dorazí návštěva, dáváme pryč pultík (chce to hodně síly a práci se šroubovákem) a návštěva má kde sedět. Takže za mě Sedees top.

gretka79
30. říj 2017

Ahoj kaccistar, nechtěla jsem tě nějak negativně ovlivnit. Současné modely Sedees jsou hezčí a asi vychytanější, než v r.2014. Věřím, že budeš spokojená. Až na ten pultík je židlička opravdu krásná a stabilní. Navíc, co si pamatuji, tak můžeš tuto židličku do určité doby vrátit v případě nespokojenosti. Paní, se kterou jsem tenkrát objednávku vyřizovala, byla moc fajn a ochotná. Takže pokud ji máš už objednanou, tak to neruš a uvidíš, až Ti dorazí🙂