Rýma od narození, homeopatika? Rýma a očkování?

camelie2
20. lis 2017

Zdravím holky, mám prosbu, zdali nemá někdo radu, jak se zbavit zadní rýmy. Dcera má 2 měsíce a od narození (doslova) má zadní rýmu. Jediná rada doktora- vytírat nos libenarem, s tím, že to prý přejde. No tak odsáváme a používáme vincentku občas libenar, při odsávání občas něco vysajeme, obvykle cosi bílého vazkého, slyším, jak to v ní "chrastí", ale víc prostě nevysaji. V noci píská a budí se s plným nosem a při kojení se často odtrhává, aby se mohla pořádně nadechnout.Vidím, jak i přes den z toho bývá nervní a když ji nosím, tak si hlavičkou o mě otírá nos a zuří. No bojujeme s tím 2 měsíce a stále nic. Jediné co je "efektivní", tak když se nahřeje ve vaně při koupání a pak jí nosík jde dobře vysát, ovšem za pár hodin je zase zasoplená.
Zkoušela jsem homeo (dle popisu obtíží) SAMBUCUS NIGRA 5CH a KALIUM BICHROMICUM 9CH .. 3 dny jedno, když jsem neviděla účinek, tak jsem zkusila 3 dny to druhé, ani u jednoho jsem nevypozorovala nějaký účinek.
Dcera je i tak dost aktivní, přes den skoro nespí a v noci to taky není žádná sláva a jsem si jistá, že je to i tou rýmou. Když nespí dítě, tak ani maminka a již mnohokrát jsme táhly několik dnů bez spánku, což je pro mě dost náročné.
Pročetla jsem již nějaké diskuze, ale vím, že nějaký zázrak očekávat nemohu, ale třeba zdali mám zkusit ještě znovu homeo? Případně jaké by bylo vhodnější a dá-li se kombinovat, bojím se abych jí něco neudělala...
Taky mi jde o to, že za měsíc by měla jít na 1. očkování a není doporučené očkovat s rýmou, ovšem jsem si jistá, že doktor nad tím mávne rukou..
Díky za jakoukoli radu.

evjun
20. lis 2017

Zkusila bych zajit na alergologii. My jsme s rymou bojovali od synovych 4 mesicu a v 10 mesicich mu diagnostikovali alergii na roztoce.

katka865
20. lis 2017

Jeste bych zkusila nosni olej baby od hadka. Mala to mela podobne. Od tri tydnu do tri mesicu kazdy den odsavani - strasny opruz. Pak jsme zacali davat kapicky a dobre. Ale zazraky samozrejme neumi ale rozhodne to nemuze ublizit

normalnimatka
20. lis 2017

no, na doktora se vyser, je to snad tvoje dítě a jeho zdraví. evidentně imunita s něčím bojuje, a ne moc úspěšně, nedávej mu mega facku v podobě očkování. lze očkovat úúúúplně v pohodě až od půl roka schéma 2+1.

aktakd
20. lis 2017

Mne napada, jestli to spis nemuze byt mleko v dutinach, kdyz je to bile? Ja jsem si taky dlouho myslela, ze ma syn rymu, v noci mi prislo, ze dost chrci a pres den to bylo lepsi. A tak mi dr. poradila, aby mel syn vzdy hlavu vys nez telo - ze miminka nemaji uplne vyvinutou zaklopku a tak se jim vraci mleko do dutin. Dost nam tahle rada pomohla. Je to jen takovy tip 😉

kackacka37
20. lis 2017

Urcite neockuj, ja ted naockovala poprve az v 8 mes, ale mel takovy to zadni zahleneni malinkato a uz delsi dobu, tyden pred jsem.s tim byla i na orl vse ok tak.jsem.si rekla, ze dobry snad a rozjelo se mu to hodne a takovy tri tydny se to vracelo i s horeckama ted uz snad dobry😅...jinak ja davala prvni.tyden nasivin, pak.jsem.proplachovala sterimarem pak uz si nechtel.nechat na nos ani sahnout tak po konzultaci s dr jsem zkusila.mucosolvan a zda se ze se to zlepšilo (i kdyz rikala.,ze to trva tyhle rymy zadni kdy je to.moc hluboko na.odsati a vysoko.na.odkaslani,) z homeo jsem.davala pulsatilu. Ale to ocko urcite nedavej dokud to bude.mit i jen.trosinku, to se neboj to rict dr.

tera87
21. lis 2017

Moje děti to měli po narození taky a i hodně miminek v okolí. Mívají to hodně miminka s refluxem 😉 .

camelie2
autor
21. lis 2017

Díky za rady, postýlku máme podloženou už od porodnice, takže bych řekla, že mléko to nebude. Nosní olej zkusíme. No malá šla KP a jak mi ji dovezli na šestinedělí, tak jsem si hned všimla, že má rýmu. Už jsem z toho dost unavená .. nosím jí na rukou od rána do noci, jinak řve, za celý den naspí 20 min, v noci pár hodin (4-6h). Hlavně vidím, že je i ona často už protivná z únavy, jenže ji položím a za chvíli zase začne potahovat a dřít hlavou o podložku, probudí se a řev. Co jí ještě pomáhá je chladný vzduch venku v kočárku, to usne, ale při tom nemohu spát já. 🙂 Takže zkouším už vše možné, jen abychom si už konečně odpočly obě.