Rýma u miminka a ucpaný nos

lidusb
4. čer 2018

Dobrý den, prosím o vlastní zkušenosti a o radu. Dcera 3 měsíce má velkou rýmu a dost ucpaný nos. Prosím o rady jak jí účinně od ucpaného nosu ulevit a pomoct jí? moc děkuji.

preiba
4. čer 2018

S velkou rýmou raději k lékaři než sedne na průdušky. Vím , že pro miminka jinak byl na čištění nosanku Libenar a jako kapky tuším Masivním pro děti,ale pokud je velká ta rýma ,tak určitě k lékaři... My kapali i kapky do aroma lampy z lékárny dětské eukalyptové pro lepší dýchání , ale už je to dva roky zpátky co byl malý miminko ,už si to tolik nepamatuji 😁🙈

preiba
4. čer 2018

Nasivin*

andrejkabarankova
Autor odpověď smazal
Zobraz
jitka_cv
4. čer 2018

A odsávat rýmu odsávačkou,vyvýšit postýlku pod hlavou....

a_sma
4. čer 2018

Striknout mořskou vodu, chvilku počkat a odsát. Mame sterimar blocked nose a hezky to uvolní hleny a jdou lépe odsát. Při rýmě a nachlazení taky dáváme fenistil kapky. Ale určitě bude lepší, když se na malou podívá doktorka.

lidusb
autor
4. čer 2018

U doktorky jsem byla, dala jí antibiotika.... spise, jestli má někdo osvědčené rady, jak pomoct při ucpaném nosu, abych malé ulevila, než jí ty antibiotika zaberou.

a_sma
4. čer 2018

Moc jsem tomu nevěřila, ale hodně nám pomohla pokrajena cibule, posypat cukrem nebo přidat med a dávat po lžičkách. A jak už jsem říkala, hodně pomohl i ten fenistil a mořská voda.

lidusb
autor
4. čer 2018

I tak malému miminku (3 měsíce)?

michaeladuchkova
4. čer 2018

@lidusb to určitě ne 😣

ela90
4. čer 2018

U nas taky vede cibule s medem a stava co pusti tak po lzickach. Ale to jm davala az od 8m. Jinak tu cibuli nadrobno nasekat a dat k postylce. Jak se to odparuje, bude to inhalovat. Strasne nam potom vzdycky jede loznice, ale ryma se spusti mnohem lepe nez kdyz jsem se na to jednou vykaslala.

hope09
4. čer 2018

Mořská voda, odsát, zvednout postel, do vzduchu nějaký eukalyptový sprej nebo rýmovník. Držím palce, rýma je vopruz 😣

zmrzlinka
4. čer 2018

Libenarem vykapat nos, odsat odsavackou na vysavac, nakapat Otrivin. Zvlhcovat vzduch a zvysena poloha na spaní. Držím palce 👍

a_sma
4. čer 2018

Cibuli jsem taky dávala až od 8 měsíců, u mladšího bych se toho bala. Pokrájenou cibuli jsem k postýlce taky dávala a myslím, že to taky dost pomáhalo.

pomoztekacence
8. čer 2018

Nejlépe vyvýšená poloha při leženi,zvlhcovat vzduch a kapecky Pamicon.A samozdrejmne oddávat odsavackou protože když se to nedělá miminko je pak zahlenene a bralo by sirupek ještě i na odlehneni.Mala začala jednou tak kuckat,vůbec jsem si nevšiml a ze by mela rýmu ani babičky a dle dr.mela tak byla zahlenena nosníkem i v krku a musela brát sirupek a půlku tabletky